Uyarırım. Ayrıca çok ekmeğini yemişliğim vardır
Printable View
Uyarırım. Ayrıca çok ekmeğini yemişliğim vardır
konyaya gidene kadar 90 ı gecemiyorum herkes yalandan sellektor yapıor :( lütfen yapmayın arkadaşlar cok ayıp :D
uyarırım.net yazık günah millet zar zor kazanıyo zaten
mübarek kamyocu abımızın bırı gaza gelıp tavana bağladığı 4 tane projektoru yakıp babama haber verdıgı gunden berı tovbe ettım hızlı gıtmeye :D
Karşı taraftaki kör olana kadar selektör yaparım :D geçen kütahya ya giderken abinin biri benim gibi kolu kırarcasına selektörle uyarıyordu 60 km ilerde radar çıktı :D
haber veririm bende genelde
Türklüğün simgesi gibi oldu illaki bende yaparım
yaparım yapanlarada baş parmağımla teşekkürler işareti yaparım. Yürüyorsam şehir içinde yolda elim kolum sallarım.
Öğrenciyken çok uzun yol yaptım ama Afyon Sandıklıdan sonra olan radar da o kadar cok uyarıldım ve uyardım ki saymakla bitmez.Onun dışında başka yollarda radar için uyaran pek olmadı bende uyarmadım ama Sandıklı'dan sonrası bir başka herkes mi selektör atar arkadaş :D
sellektör harici birde kamyoncuların çeşitli hareketleri vardır elini omzundan beline doğru emniyet kemeri takıyormuş gibi götürürse ileride polis vardır kontrol var kemerini tak felan baya bi hareketleri var babam anlıyo dillerinden ben hala çözemedim
rent a car zamanlarında çok uyardım uyaranlarada çok dua etmişliğim vardır :)
sürekli konya-ankara arası gider, gelirim şirket aracı ile. her zaman da uyarırım. Bir gün ankara ya giderken yapıştırmış gidiyorum. 190-200 karşıdan selektör atanlar olmuştur mutlaka ama ben görmedim. Pat radarı gördüm hızım 190 civarı. yavaşlamamak ne mümkün. İleride çevirmeyi görünce kendim durdum.
polis, "hoşgeldin asfalt pilotu. maşallah. Kendinde durdun. Ne o kimse selektör atmadı mı, kuş gibi düştün dedi."
ben"kendi düşen ağlamaz. Yapacak bir şey yok. Görmemişim selektörleri"
polis, "valla bizimde işimize geliyor. Selektörle haber verilince bizde yorulmuyoruz":hahaha:
Neden rahatım Yediğim cezanın erken ödeme indiriminden sonra ki %20 si bana ait. Gerisi şirket. Yapıştır....:icon_tup:
Bir gün bir kişiyi uyardım, anlamadı. o da bana sellöktör yaptı.
Selam verdim sandı heralde, aynı hızla devam etti az ilerde radara yakalanmştır :)
Bu ara sellöktör yasak diye birşey duymuştum, radarı haber verdiğimiz için. Polis görse bunada ceza kesiyormş..
Doğru mudur bu ?
Gündelik hayatta, normal şartlarda trafikteki diğer tüm şoförleri kendine düşman gören, yol vermeyen, üstüne kıran, makas atan, söven sayan yedi ceddini anan, sollama meselesinden cinayet çıkaran adam bir anda sosyal bir sorumluluk üstlenip "ortak düşman" olan özelinde polis, genelinde devlete, otoriteye karşı tüm bu gündelik düşmanlarıyla kardeş kesilir, omuz omuza bir dayanışma sergiler. Bununla mutlu olur, avunur, karşılık umar, kardayım sayar, sevinir.
Lakin bu denli sosyal sorumluluk üstlenen, kardeşlik adına tüm vatandaşlarla omuz omuza dayanışma sergileyip polisin, devletin o "hain planını" bozan bu cevval kişi, o yasal sınırları aşan hızlarda yasadışı şekilde araç kullanan sellektör yaparak tespiti ve cezalandırılmasını engellediği diğer sürücü kendi ailesinden veya yakınlarından birinin canına kast edince "nerde bu devlet", "adam öldürmenin cezası bu mu", "2 yılda serbest kaldı" nidalarıyla baştan karşı olduğu yasaların, uygulanmaması veya yetersiz uygulanmasından dert yanar, şikayet eder. "Karşıdan gelen biraz süratliymiş, acızık kontrolü kaybedip kardeşimi biçmiş, ne var canım bunda" diyemez. "Valla polis yok diye bıçakladım adamı, görsem yapar mıyım hiç" diye kendini savunan adamla aynı mantığa sahip olduğunun da hiçbir zaman idrakine varamaz.
Ben o aşırı sürat yaparak yasal sınırları aşanın karşı şeridindeki çaresiz insan olmak istemiyorum. Adrenalin yaşayacak diye, paşam haz duyacak diye, şuurdan nasibini alamamış birinin aşırı hızla kontrolünü kaybederek çarptığı aracın içinde ailemin olmasını da istemiyorum.
Suç ortağı olmuyorum, günah, vebal almıyorum.
Tek destek olabileceğim, katkıda bulunabileceğim, uygulayabileceğim yanı radar yokken sellektör atarak otokontrolden aciz kişilerin yavaşlamasını sağlayarak belki birkaç insanın hayatının kurtulmasına vesile olmak olur. O da sürat yapan kişinin değil, belki arabasında taşıdığı günahsız anasının, babasının, evladının, veya çarpacağı günahsızların hayatıdır.
Not: Cevaben; "ama hız sınırları çok düşük, o yolda o hızla gidilir mi? amaç ceza yazmak" vs diye yazıp da kendinizi avutmayın.