User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
40 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: yarışçı lisansına sahip olmak ve yarış aracı yapmak???

brkkksln - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Exclamation yarışçı lisansına sahip olmak ve yarış aracı yapmak???

selam arkadaşlar.

ufak ufak aracımızı tamamlarken boşluktan aklıma takıldı tecrübeli arkadaşlara danışayım dedim.

aracı sadece drag amaçlı kullanacağız diğer zamanlardada trafikte seyir halinde bulanacak tabiki takribi haftanın 1 ya da 2 günü. lakin gerekse bazı polislerin kafalarına göre yaptığı (db ölçer özelliğine sahip kulaklarıyle dinlediklerinde gürültülü bu çektim parka muhabbeti) denetimlerden sıkıldım bunaldım.

birde her muaynede koltukları sök diğerlerini tak egzozu sök ıvır zıvır uğraşmakta yorucu ve lüzumsuz bana göre.

şimdi aracın yarış aracı olarak geçmesi için yarışçı lisansımı almam gerekiyor yoksa araçta belli özellkilerin kesinlikle bulunmasıda gerekiyormu?

lisans için tosfedin hazırladığı bir form ile yola çıkıp biraz ordan biraz burdan yatırılan parala vs sanırım tamamlanıyor ve seneleik aidatlar ödeniyor. sitesini kurcaladım biraz ama meblaları göremedim.

tırmanma vs. gibi kollarda niyetli ve heveslide değilim arabamada acırım o parkurlarda.amaç sadece drag.

bu konular hakkında bilgi verebilecek olanlar vardır sanırım aramızda.

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yarış araçları trafiğe çıkamaz. orjinalinin dışına çıktığın anda proje çizdirip onaylatman sonra o şekilde muane sokman lazımki o yüksek egzoz sesiyle de o proje onaylanmaz araç trafiğe çıkamaz.

yani ya cezalara katlanıcan. yada yarış zamanları haricinde egzozun sessiz olacak. mesela cat out yada varex tarzı egzoz sistemi ile.

onun dışında koltuklar sökük rollbarlı sağı solu şişirilmiş araçlar yarış alanına çekici ile gider. her ne olursa olsun. bırak yarışçı lisansını astronot diploman olsa gene bağlanırsın o tür araçla.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yarış araçları trafiğe çıkamaz. orjinalinin dışına çıktığın anda proje çizdirip onaylatman sonra o şekilde muane sokman lazımki o yüksek egzoz sesiyle de o proje onaylanmaz araç trafiğe çıkamaz.

yani ya cezalara katlanıcan. yada yarış zamanları haricinde egzozun sessiz olacak. mesela cat out yada varex tarzı egzoz sistemi ile.

onun dışında koltuklar sökük rollbarlı sağı solu şişirilmiş araçlar yarış alanına çekici ile gider. her ne olursa olsun. bırak yarışçı lisansını astronot diploman olsa gene bağlanırsın o tür araçla.
    yarış araçlarının trafikte dolaşımı serbest dostum. muaynedende bakanlığın belirlediği plaka aralığında olduğu için belirli şartlar göz ardı edilerek geçiyor.

roll cage koymuyorum. astronot diplomam olsa keşkede uzay mekikleriyle yarışsak...

Chn53 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gökhan abi hadi egzozu anladık ama rollbarlı araba niye trafiğe çıkamıyor ? ne zararı var trafiğe çıkmasında ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abi arabayı sadece yarışlarda kullanacaksan trafikden çektirsene ? tam emin değilim ama trafikden çektirirsen araca vergi falanda vermezsin sanırım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı JusticeF0rALL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi arabayı sadece yarışlarda kullanacaksan trafikden çektirsene ? tam emin değilim ama trafikden çektirirsen araca vergi falanda vermezsin sanırım
    konuyu oku haftanın 1-2 günü trafikte kullanılcak yazıyor .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı JusticeF0rALL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aracı sadece pistte koşturmaya yapmadıkki dostum

Alıntı Chn53 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gökhan abi hadi egzozu anladık ama rollbarlı araba niye trafiğe çıkamıyor ? ne zararı var trafiğe çıkmasında ?
    bildiğim kadarıyla cage kullanımında kaskta zorunlu ekipman oluyor. kaza anında içerde o borularla akraba olmak pek iyi sonuçlar doğurmaz.yanlışım varsa düzeltin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Chn53 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    konuyu oku haftanın 1-2 günü trafikte kullanılcak yazıyor .
    kendimden 13 yaş büyük birine ne saygısız bişey söylemişim ? bence sorun senin gözlerinde abi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı brkkksln Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aracı sadece pistte koşturmaya yapmadıkki dostum
    abi 1-2 gün boyunca gittiğin yerlerde trafik çok olmuyosa rahat olursun diye düşünmüştüm

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gözden kaçmış olabilir okurken.daha sakin olmakta stabil cevaplar yazmakta fayda görüyorum konuya.

her türlü yere giriyoruz arabayla.eşimle birlikteyken hele ciddi problem oluyor bazı polis combolar pampalar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı brkkksln Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yarış araçlarının trafikte dolaşımı serbest dostum. muaynedende bakanlığın belirlediği plaka aralığında olduğu için belirli şartlar göz ardı edilerek geçiyor.

roll cage koymuyorum. astronot diplomam olsa keşkede uzay mekikleriyle yarışsak...
    şimdi yarış aracından kastım belli bi bir modifiyeye uğramış araçlar. mesela performans egzozu yarış aracıdır serbestdir diye bir olay yok. yani rahatsızlık verici düzeydeyse trafiğe o egzozla çıkmak malesef yasak.

yani benle alakalı bir durum değil. kanunu baştan aşağı okudum. en iyi muamelecilerden tut bakanlıklara kadar. mühendisler odası şöförler odası nerelere danıştıysam bir yolu yok gürültülü egzozu ruhsata işletmenin yada ekstra birşeyler ödeyerek trafikte rahat gezebilmenin.

çıkar yasal olmayan şekilde gezersin polis denk geldiğinde kitler. denk gelmez çok gezersin v.s

ama kanuni değil işte. yarış aracından kastımın ne olduğunu aslında anladığını düşünüyorum.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

_agr_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hem sesli olsun hem dikkat çeksin ama kimse tadımı kaçırmasın diyosun ? hııımmm türkiyede hemde trafik de o biraz zor işte
    hayata başka bi açıdan bakın amuda kalkın

Kahn23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    En.basit yaris araclari grup N oldugu halde onlar cikamiyor kaldi ki digerleri ciksin. Sen hic yolda roll-bar'li yaris egzos sistemine vs. sahip.arac gordun mu?

b.ustaoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yarış aracı ile gezemezsin... bizim izmitte duymuşsunuzdur kaç tane ralli arabasını pazar sabah gürültü yapıyo diye şikayet ettiler bağlıyolardı az kalsın çarşı içinden geçerken

Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı b.ustaoglu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yarış aracı ile gezemezsin... bizim izmitte duymuşsunuzdur kaç tane ralli arabasını pazar sabah gürültü yapıyo diye şikayet ettiler bağlıyolardı az kalsın çarşı içinden geçerken
    az kalsın değil bağlananına şahit olduk bu ülkede. ve tamamen kanuna uygun bağladılar. yasak yani gürültü çıkarıp insanları rahatsız etmek. yani bizim özgürlüğümüz başkasının özgürlüğüne zarar vereceği çizgide biter. bende çok seviyorum modifiyeli araçla gezmeyi ama polis çevirdimi gıkımı çıkarmıyorum. yaz abi hak ettik diyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abi son çare warex

K0213 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    artık yarış araçlarına muayne yapılabilecek diye duydum ama tabi ki eksoz olayında trafiğe uyarlı bazı düzeltmeler istenecektir diye düşünüyorum.

detaylarını öğrenince konuyu akfit görürsem bilgilendiririm
    Fiat's Are Faster Than You Think!

mechanic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aracın tip onay belgesi diye birşey var, orjinal bir aracın dikiz aynasını bile değiştirmek cezaya tabidir ve orjinale dönmesi gereklidir.
    projesiz (şartları bellidir) olduğu anlaşılırsa bağlanır.
    aracında yüksek ses çıkarırsa ceza yersin.
    kısacası arabanın orjinalini değiştiremezsin, kanunlarla korunur.
    bahsettiğim herşey trafikte yani yollarda geçerlidir,
    aracını trafikten çekersen kümes bile yapabilirsin sana kalmış.
    --
    her geçen yıl bir önceki yılı aratır hale geldi zaman...

senna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yarış araçlarının bir kısmına muayene yapılıyor onlarda plakalı olanlara onların ruhsatları vs var, liste halinde hangisi olduğu biliniyor içerisinde olan ve olmayan ekipmanların belirli düzeni olduğu için roll bar egzoz vs kusur sayılmıyor ama bildiğim kadarıyla trafiğe çıkmaları yasak normal trafikte seyredemeyebilirsiniz diye düşünüyorum

aracın yarış aracı olması için kullanıcının önemi yok aracın önemi var gerekli düzenlemeler vs yapıldıktan sonra buna dönüşür ama bununla alakalı proje çizerlermi bunu kabul ettirebilirmisin onu bilmiyorum yani ilk süreç nasıl onu bilmiyorum
    körler sağırlar

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)