Birde honda'yı ezmişsin , kırıldım :)
Printable View
Birde honda'yı ezmişsin , kırıldım :)
bu mezarcılık deil sıfır aldıgın parcaları kullanıp sattıgında nasıl bir karla ayrılmayı bekliyorsun ki ? Tr bu ikinci el fiyatları konusunda gene iyi usada olsan 1 e alırsın ıkıncı el satarken 5 e alır 2 ye satarsın ...
toplam 2 mesajın var forumda arastırdıgın belli az cok ama bu pşyasayı bilmiyorsun yada bildigin halde genede soruyor olabilirsin ... ancak bence Trdeki realizim ve bukadar arastıran birinin bilmesi gerekn malzeme fiyatlarını bilmiyorsun sanırım ...
mezarcılık ayrı bişi ikinci el degeri ayrı ....
sonucta elma ekmek vb bişi deil satılanlar tr standartlarında ....
yani eyer hızlı bi normal aracım( beklenmeyen performans) olsun diyorsan bi Vti gibi ozaman para harcıyıcaksın yada onun yerıne 70-80 bınlik araclara bakıcaksın standart....
ki ozamnda duzlukte gecilicek pistte kafadan kayıyo diyedalga gecıceksın ...
bu arada 2 mesaj sonrası oncesi kendinizi tanıtın forumdaki herkez bir merhaba yazabilsin ....
bence motosiklet al sen boşver arabaları :)
Piyasayı 3-5 takip ediyorum ama piyasada donen parcalar hep orta segment oluyor
Ben 1500 dolara J's racing manifold alırsam üstüne veri kargo odersem 2. elde 1100 dolar isterim en kotu 1000 isterim keza abd de bu aletler temizken 1000 dolara gidiyor
Ama adam bana falanca arabasına aldı DC manifol oda super max 600 weririm derse bu mezarcılık olur bundan bahsediyorum
Yani 2000 dolara amal ettiğim parcayıda 600 dolara satamam değil mi?
Ben biraz anlaşılamadım anladıgım kadarı ile, mesala VTI alırsan mallar bellidir piyasa bellidir ama ben diyorumki arabayı toplarsam high end parcalar kullanıcam kastım bu tamam yuksek fiyatlıkdada kaybım cok olucak ama ben kendime muhattab bulabilirmiyim beni korkutan bu
Amuse 1000R egzost sadece egzost 2000 dolar bunu alsak kullansak acaba 2. elde musteri bulabilirmiyiz ? Bakın VTI ın dc egzostuna rahatca musteri bulursun ederine satarsın ama bu malda boyle gidermi korkum bu
Yoksa 3 e alım 5 e satayım gibi bir durum yok
Dediğim cogu kişinin gitmediği yoldan gidicen yapimi diyorum yani...
Ayrıca yanlıs anlasılan bir mevzu daha war bu topicte cogu kişinin kullandıgı "KAR" sozcugu kotunun iyisi anlamına geliyor, araba aldın sattın modladın bu işte en ufak para anlamında kar edemessin ama ben kar dediim de kastım aslında "Az Zarar" anlamına geliyor yukarıdada dediğim gibi 3 alayım 5 e satayım mantıgında değilim yani
Keza bakın ben bu arabaya yılda 4K kasko 1.3K vergi odiyeceğim bunun yanında 1.6 arabadan %40 en az benzin fazla odiyeceğim zaten bu arabayı modlamadan binemek bu kadar masraflı yani ben 1 yıl içinde nerdeyse "havaya" gidicek 6K lık masrafı goze aldıysam malzemelerin %30-40 kaybını goze almısımdır yani:icon_tup:
Ben aracmı 15 ytl ye aldım ve aracımı aldığım ağustoz 2006 yılından bu yana 45-50 lira arası bir masraf yaptım tadilatı, modifikasyonu bana bu paraya patladı. Hiç pişman deyilim daha yapacaklarım bitmedi devamda ediyorum elime para geçirdiğimm zamanda gider acımadan arabama harcarım. Kİmseden çekinmem kimseyi düşünerek bir işlem yapmam. Tabi senin gibi düşünürsem benim 306 Gti almam taa en başında hata idi zaten senin istediğin gibi güncel bir araç deil üretimi biteli seneler oluyor, Arabanın ilgili kitlesi azalıor azaldığı için 2. eli çok durgun bunları göz önünde bulundurursak ben külliyen zarardayım. Seninde bunları hiç düşünmeden girmen gerekiyor. Birde aracını birden yüklemek konusunda bence kısa süreli bir haz alacağına inanıyorum belki o hevesin kursağında kalacağını düşünüyoum. Hazmede hazmede yapmanın daha doğru olduğu kanatindeyim. Birden 450 hplere fırlamak pilotaj açısından bence çok tehlikeli bunun üstüne birde MOdifiyenin espirisi Kendi tarzını ve ufak görünenle büyükleri avlamak diye düşünüyorum. Tabi bazı insanlar kendilerine değilde millete alıyor gibi
''oo hatunlar sever veriri '' gibi düşündüğünden öyle bi araba alıp biniyorlar. Sende karar yükledikten sonra pek zannetmiyorum rahatça parçaları satacaksın satsan bile yarı fiyatına gidecektir.
Benim almak istediğim bir throttle body vardı, onu TR getirten adam 2,500 sterlin ödemiş ama şimdi ben 1000 liraya alıyorum. Buradan yola çık bence zarardasın hertürlü. En iyisi sonunu düşünme gir veya Al bi binek takıl...
Offf kusura kalmayın çok konuştum :)
yakın görüşLerdeyis arkadasLa bende evc aLırken kafam cok karısmıstı :D
http://www.tuning07.com/images/photoalbum/261.jpg
bu araba yanımda 28 milyara satıldı. saxo VT R...
http://img146.imageshack.us/img146/9...0800276dx3.jpg
By berk007
bu aldığım bir duyuma göre 38e..
yani demek istediğim o ki, kısmet :)
4 sayfadır okuyorum konuyu, her postu dikkatlice okudum ve açıkcası ben de aynı karmaşa içindeyim şuanda...
Elimde bir miktar para var ve bu parayla yapabileceklerim belli, ama gene de yapabileceklerimin sayısının fazlalığı, yapacağım seçimi ciddi anlamda geciktiriyor, özellikle beni yakından tanıyanlar ne demek istediğimi anlar...
Lafı uzatıp, örneklere girip laf kalabalığı yapmıyacağım, işin özü bazı postlarca gizli:
1. zevke harcanan paradan dönüş beklenmez; gece çıkıp sahilde 2 kadef içki içersin bu keyfe harcanmış ve psikolojik olarak kanıtlanmış bir faydadır, insanın yaşadığını hissettiği nadir anlardır keyif için yapılan şeyler... Bir arkadaşın daha önce belirttiği gibi bir kişinin keyfi sahilde içkidir, birinin LigTV'de maç izlemektir, diğerinin seyahattir, bir diğerinin yürüyüştür, diğerinin alışveriştir,...vs vs vs bizim gibi insanlarınki de otomobilleriyle uğraşmaktır ve onları büyük bir haz ile kullanmaktır... Diğer keyiflerin aksine bu işte harcadığın paranın bir kısmı sana dönecektir her koşulda... En kötü koşulda 10 harcarsın(arabanın kendisi+senin yaptığın modifikasyonlar) 5-6 geri alırsın, bizi yanıltan şey bu paranın büyüklüğüdür... Evet sahilde bir gecenin maliyeti 40-50ytl'dir o para dönmese de olur ama araba işi 20-30milyarla başlar 500-600milyarlara 1trilyonlara kadar gider, bu bütçene bağlıdır ama para ne kadar büyük de olsa illaki bir geri dönüşü vardır bu paranın bir kısmının... İster aracı mod'lu halde satarak ister boşaltıp satarak... Kısacası zevke harcanan paranın hesabı olmaz, parana göre zevkine para harcarsın ve O HARCADIĞIN PARAYI UNUTURSUN!...
2.si bu işin en etkili formülü basittir... Buğra(ef186)'nın dediği gibi ilk önce hedefini belirlersin(drag-rolling-drift-pist-...vs vs) ondan sonra bu amaca uygun arabayı aldıktan sonra X miktar bir para limiti belirlersin kafanda(beklenmedik durumlara karşı +-1000ytl) ve bu limitteki parayla yapılabilecek en fiyat/performans oranı yüksek setup'ı çıkartıp işe girişirsin...
Ama kilit nokta ne istediğini bilmek ve her ne kadar sıkıldıktan sonra bir miktarı geri gelecek gibi olsa da o harcayacağın parayı unutmaktır çünkü hepimizin bildiği gibi kâr olmadığı gibi "en az zarar" diye bir kavram da yoktur çünkü Türkiye piyasası çok dengesiz bir piyasadır ve hangi malın hangi zamanda ve nerede satıldığı fiyatında beklenmedik +- etkiler yaratır...
Ayrıca bir araba başkaları ya da başkalarının görüşleri düşünerek değil BEN EN ÇOK NASIL KEYİF ALIRIM diye yapılır yani kendin için yaparsın ;)
Not: Benim de karışık olan kafam şuanda iyice bulandı ben artık hiçbirşey yapamam herhalde :D
Saygılar,...
Şimdi bu JDM işince arabayı birden yuklemek farz oluyor keza ozel offset jant istersen 4 aya kadar bekletiyorlar
ABD de sadece 1 tane Top Fuel manifold war abd ye 5 ayda mı ne gitmiş onceden siparisini vericeksin nerdeyse bir yarım yıl bekliceksin
2. olarak mesala cogu insanlar jantların sadece bijon aralıgı ve boyutuna bakıyor ama dediğim gibi bir araba toplıcagınız zaman işin içine ne istediğinizde giriyor
Şimdi biz ne istiyoruz turbo bir s2k amac max 400rwp ozaman 10x18 jantlar kullanalım diyoruz a arka camurluga sıgmadı bu jantı aldıgın gun widebody alman lazım aldık yaylamı dusureceğiz hayır coiloverıda alalyım aynı zamanda
Şimdi aldık bunları iyi güzelde eşşek gibi kalın lastikler taktık boyle uzun sure devam edemeyiz en azından bir cai ve egzost ile aem enjenktoler ile bir pompa alalımki araba bir acılsın arka tekerler kendine gelsin bunuda hallettin nerdeyse 1 sene gecer sende arabayı FI yaparsın diye dusunuyorum keza FI arabada fix bir hp olmadıgı için araban pekte birden yuklenmiş olmıcaktır gt30 ile alınan en dusuk hp 350rwhp civarı birsey max tede 425 fln dı yanlıs hatırlamıyorsam bone stock motor ile
Kendime ben boyle bir yol cizmiştim burada bir enjetor vede cai alır satarım baskada mal alıp satmıyorum kullanırken arabayı, arabayıda 18 aya topluyorum 6 ayda oncesinde binsem 1 yılda gezsem 3 yılımı yemiş olucak kendime boyle bir yol cizmiştim aslında keza cebinde hazırda parası olan adam değilim birden masaya bu parayı koyamam yani:icon_tup:
İlk posttada dediğim gibi aslında amac belirlemekte kafamı kurcalıyor (drift spec araba topladık arkadaşımız evo ile gel bir rolling yapalım dediğinde ne yapıcaz) drift - track car arası birseyler istiyorum ama bolt onları olan evolarla - stialar ile yuryebilmeli makinenin plotu hazır aslında ama s2k buraya oturmuyor aslında
Bir kac post dediğim gibi bakın S15 silviam olsa gozumu kırpmadan harcıyacagım yemin ediyorum satmamda sr20 benim driftimede gelir rollingimede helede araba 2100 lbs olursa herseye gelir
Son olarak belki yanlıs anlıcaksınız ama benim keyif aldıgım sey az olana orjinal olana sahip olmak beni mutlu eden bu aslında S15 takıntımda buradan geliyor aynı sekilde s2k a para harcamaktan alı koyanda bu beni galiba
Bu arada;
GECENİN BU SAATİNDE BU TOPİCE YAZI YAZAN BENİMLE PAYLAŞIMDA BULUNAN HERKEZE TEŞEKKÜRLER :icon_tup:
S2K baz alırsak ben sana formülü vereyim o zaman;
Önce s2k alıyorsun sonra bone stock motora FullRace komple turbo kiti + enjektör + beyin + benzin pompası alıyorsun ve motor bölümünü bitiriyorsun ki dediğin gibi 350-425rwhp güç aralığında aracını kullanıyorsun ki emin ol 400+rwhp bir S2K performans anlamında her yönden tatmin edecektir seni... Akabinde paran oldukça kozmetik işlerini yapıyorsun böyle 1-3yıl arasında bu araçtan keyfini alıyorsun, satacağın zaman da emin ol jant+lastik ve bolton turbo kiti (hele ki s2k için ve FullRace), spor koltuk, beyin,...vs gibi ürünler 2. elde en çabuk ve rahat gidecek ürünler, toplam zararın da toplam harcadığın paranın %25-40'ı aralığında oluyor...
Saygılar,...
ya benim anlamadigim neden zarar kismina bu kdar takiliyosun:S ona bakarsan sen turbo yaparsan yadaherhangi bisey yaparsan motoru kirma olasiliginda var ????? bence sen(siz)herneyse..alin bitane alman ingiliz fransiz japon herneyse modifiye yapmadan binin..bukadar karmaša,karmašiklikla yapilan išten yapilicak išten ne haz alinir nede keyif alinir.(2kelimeninde anlami ayni yere variyo,sabahin bu saatinde anca bu kadar:D)
modifikasyon ( dis gorunus deil tabiki motor ve bir kac koltuk saat gibi aksesuardan bahsediorum ) isin de herzaman para konusur. paran varsa alirsin yaparsin yurutursun . ha bilgide lazim illaki . ama paran yoksa bilgini guce ceviremezsin . aldigin malzemeyi de kullandigini "kar" olarak sayarsin . komple turbo back alirsin 1300 dolara satarsin 600 dolara . bu isin raconu bu dunyanin heryerinde boyle . ben daha bi parca alip kullanip kullanip ustune gusel bir karla satan birini gormedim . harciyosan aldigin keyfe harcadigini dusunuceksin unutucaksin .
bence yazı tura atmalısın.. ikinci el piyasasını düsünürsen hicbişey yapamazsın.. bu işten kar yapan insan olduğunu sanmıyorum..
Abi böle olmaz ki, tamamen zevk işi. Arabayı satacam diye modifiye olayına girmicem dersen olay bitmez. Ya dediğin gibi onu satar onu alırsın. Onu satar başkasını alırsın.
Ya da hiç bişi yapma abi sen takıl standart standart, en iyisi böle bu kararsızlıkla. :)
Bi de zarar edicem diye daha çok zevkle süreceğim bir arabaya masraf yapmıyim dersen, sen o arabaya masraf yaptığında da zevk almazsın bence. Ama bana sorarsan mantık çerçevesinde arabaya harcadığım para ben arabayı sürdüğümde öncekinden daha fazla mutlu olmamı sağlıyorsa ne mutlu bana. Bi de hiç kimse geçilmicek diye bişi yok, inan herkes bi gün geçilir. Geçilmem diyen adam yalan söler. Örnekler ortada.
eğer bu işi yaparken yaşadığını hissediosan her arabada 100 kagıt harca hiç mi hiç batmaz sana:)
Abi benim anlayamadığım nokta Mühenbdis arkadasımızın gecilmekten neden bu kadar korktuğu. Sen trilyonlarda harcasan seni geçicek bi araba mutlaka vardır, olacaktır, yapılcaktır. Drift için hazırladığın arabayı rollingde iddiali bi şekilde neden deneyesinki? Önden çeker bişe alsan gel sana drift atalım diyen bi Japoncuya karsı motoru arkayamı aldırıcaksın sırf altta kalmamak için? Bi hedefini belirle önce bana göre. Sonra o yolda devam et budaklara saparsan işin içinden çıkamazsın. 2 sorunun şu Kayserili yaklaşımın (kimse alınmasın arkadaslar lafın gelişi söylüyorum) Arabaya harcadığın para kendi zewkin için. Kullandığına sayarsın. Aldığın zewk verdiğin parayı karşılamıyorsa zaten sen modifiye kavramı için yaratılmamışsındır. 5 milyara bi CRX aldım gittim motorunu yaptırdım patlatana kadar kullandım. Sonra gittim motoru değiştirdim (swapta diytebilirdim ama TÜRKCE konusmalıyız lütfen bu konudada buna uyunuz ;) ) Güzel bi araba yaptım kendimce. Satarken motor fiyatına arabayı verdim ederi oydu çünkü... Ama bindiğimde aldığım haz harcadığım parayı bana unutturdu. Bir anda düşünmedim satarken acaba neolucak diye.