Teşekkür butonu :)
Printable View
Teşekkür butonu :)
İzmir de anlayan illaki vardır.Zaten selespeed öyle problem çıkaran birşey değil kullanmayı bilmek lazım birde kullanıcı aynı kalmalı çok farklı kişiler kullanınca etkiliyor ne alaka derseniz aynı düz vites gibi düşünün şanzuman sizin kullanım stilinize göre kendini ayarlıyor debriyajlı çünkü sadece sizin yerinize robot basıyor debriyaja.4000devir altında o robot ayağını debriyajdan yavaş çeken bir insan gibi davranırken 4000devirin üstündeki geçişlerde debriyajdan çabuk çekiyor ayağını(ya da neresiyle basıyorsa :D ) selespeedde çok devirsizken 1e çekmemek lazım aynı zamanda çok devirliykende mesela.Kullanımı çok zevklidir selespeedin.
Ferrarinin alfa için tasarladığı zaten temeldede kendi araçlarında kullandığı bir şanzıman o yani zevkli olması lazım :) bende hep düz 156 lar kullandım hiç selespeed denk gelemedim. :)
selespeed normal otomatik gibi değil,değişik ya çok seversiniz ya nefret edersiniz :)
1-2. vitesi kullanırken biraz bocalayabiliyor ama 3-4-5. viteslerde gayet zevkli ss vites
aynen katılıyorum yazdıklarına, 2002 model 156 2,0 SS sahibiyim kıyıp da satamıyorum çünkü 15-16bine satılanları gayet iyi biliyorum kendi arabalarımın o fiyatlardan yukarı gitmeyeceğini de biliyorum o nedenle kalsın dedim kullanıyorum...
SS lerdeki sistemi darkmoon net olarak anlatmış, bu arabalardaki sıkıntı şu: city moduna basınca araba tam otomatik oldu zannediyorsunuz ama aslında olmuyor, yüksek viteslerden biranda düşüklere geçmesi, çok düşük devirlerde vites değiştirmeye alışması vs vs şanzımanı çok yoruyor bu da arızalara sebep oluyor... bu da yetmezmiş gibi elektriksel olarak sıkıntılar var, akünün altında soketler var, onların belli periyodlarda sökülüp temizlenmesi gerekiyor...
ön takımı hassastır alacağınız aracın ön takımına mutlaka baktırın, motoru şanzımanı da iyiyse güzelce alınır bilinir bence, ben hala çok seviyorum...
alfalar çekici cihazlar. 147 içlendiğim arabadır :D
Selam SS almanı pek tavisye etmem. Arıza yaptığında zorlanırsın. Bence almışken 1.6 baksan iyi olur. Çünkü 2.0 arabanın yatak sarma hastalığı var. 1.6 ile 2.0 aynı yakar. Birde ağır bakımları yapılmış olsun. Ortalama 1000tl tutar sadece trigel vs. vs işlemleri. maf ve lampdaları 100.000km ye yakın gider sora cortlar:) Alt takımı hassastır yaylı olanı alma derim:) Üst kapakları zayıftır antifreez olmayanlar hem conta yakma hemde silinidr kapağın çatlama ihtimalı var. Ona önem verirsen iyi olur. Alacağın arabada su deposu muhakkak içi çamur gibi olmasın. Onun dışında düzgün bakılmış bir alfa seni asla üzmez. Alacağın alfada öncelikle NTC sensorunu hemen değiştir . Fan müşürü olmadığında hareret hep yükseklerde gezer. Termostat ile beraber değiştirirsen çok iyi olur. Alfa çok keyiflidir bakımlısını bulursan kaçırma derim. Hergün zevkle binersin...
Alfa alma diyenlere kulak asma eğer dikkate alırsanız hiç bir zaman alfa alamazsınız aslına bakılırsa alfa alma diyenler bir kez bile o koltuğa oturmamıştır belkide sürmediği araba hakkında yorum ne kadar sağlıklı siz karar verin..
Ayrıca 1.6 ts ve 2.0 arasında yakıt olarak öyle ahım şahım yakıt farkı olmaz ss olayına gelicek olursak öyle çok fazla arıza çıkartan bir şanzıman değildir.Her araç gibi bakımsız olan alfada sizi üzer biraz daha fazla para verip temizini bakımları eksiksiz yapılmış olan araç bulmanızı tavsiye ederim..
İlanlarda'ki araçlardan sırayla vb plakalı olan önceliğim olurdu sırayla kırmızı ve bordo izlerdi..
zktrs bendeki 1.6 ts la ben normal sürüşte yol bilgisayarı ortlama 8.1 gösteriyo hesapladım 250 270 civarı yakıyo arkadaşımda 2.0 var ortalama 9,5 -10.8 gösteriyo ki peş peşe gezdiğimizde baya bi fark çıkıyo bende 2.0 a niyetliyim ama kafadan +2 litre performans olaraksa kovalıyorum ahım şahım açamıyo arayı ayrıca şunu belirtim selespeed e girmeyin gerçekten sıkıntılı bi şanzuman seçeneği...
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...14492514/detay
İçi hariç hasta oldum bu araca. Tasarım olarak çok çok iyi bence. Fiyatlarda aman aman çok değil RC RS parası aşağı yukarı. Kıyaslandığında nasıldır acaba onlara göre?
Bir çok 2.0 kullanıcılarına ulaşabilirsen duymuş olursunuz. Motor yapılıp daha teslim edilmeden teste çıkıldığında bile başına geliyor. Serviste yağ değişimi için gelen arac, daha teslimat sırasında 30sn içinde yatak sarmıştı gözümün önünde. Sorun ise 1.4 motorla 2.0 motor aynı blok ve aynı yağ seviyesi. Kartalde ufak bir değişiklik var. Çaresi yağ seviyesini hep yukarda tutmanız. Birde yağ basınc saati . Lifterli olduğu için çok fazla kalın yağ konulmaması.
Yol bilgisayarında 8.1se zaten yaklasık 40kuruş yakıyor lpg mi var 250-270yakıyor dedin bilmediğim için soruyorum?Valla benim arkadaşımda çok güzel düşük kmli tek kapı bi 147 vardı tertemiz 1.6ts benim 156 2.0ts 160.000+kmde arabada 4kişi kalktık ilk başta ağırlıktan falan tutundu 3ten itibaren rahat açıyordum ağır olmama rağmen ki 4-5denemedik eminim fark açılarak büyüyecekti.Bu arada selespeed için sorunlu diyenler kullandığından mı yoksa duyduğundan mı diyor bilmiyorum 3sene kullandım 156ss sportwagon yaklaşık 80.000km yaptı bizde hiç problem yaşamadık şanzumanla alakalı hatta ben yeni ehliyet aldığımdan yapılmaması gereken ne varsa yapmıştım yinede hiç sorun çıkarmadı 50ile giderken 1e çekmeler falan.Demekki şanslıydım çünkü sarsıntılı rampa kalkışları ve düşük devirlerde saçmalaması dışında bir sorun yaşamadım.