Uyyyyy 4'ün sonu beni benden aldı yaaa.... Offff....
Printable View
Uyyyyy 4'ün sonu beni benden aldı yaaa.... Offff....
tüm bölümler için yeni link lazım sanırım çoğu kapanmış
Cernobil 1.Sezon 1.Bolum izle - Diziloy
burda buldum şimdilik..
saglam link isteyenler
1. Sezon 4. Bolum izle - Dizi 720p
catıda grafitleri temizlerken nefesim kesildi ak :D
Beyler mesai deyiz spoiler vermeyin akşam olsun sonra :D
torrent akar :D
Bizim depremler ve HAARP muhabbeti gibi... İçi boş gibi bence.
Dizide bile neden olduğunu açıklıyor, ekşide de diziyle ilgili başlıkta uzun uzun yazılmış bi makale var. Neden patladı ne oldu ne bitti diye. Adamlar kazadan 4-5 ay sonra zaten ne olup bittiğini niye olduğunu anlamış. Teoriye de gerek yok ki :)
Suçlu oradaki dallama şef midir nedir neyse işte, 3.bölüm anlatıyor güzel güzel. Daha önceki mesajlarımda da linkte anlatılıyor. Adam ölene kadar da hata yaptığını kabul etmemiş.
Yine dizide söyleniyor, aynı tip RMBK reaktörlerinden Rusya içerisinde de bir sürü var, niye diğerleri patlamıyor diyor, o zamanın teknolojisine göre tasarımsal bazı sıkıntılar haricinde, kararsız hale getirmezsen patlamaz diyorlar kısaca... En basit tanımıyla.
Ha bu arada, yine dizide ve gerçekte de belirtiliyor, Çernobil'de yapılan mallık, dandik çatı vb. yapılması. Diğerlerini düzgün yapıp bunu niye yapmamışlar, bu da bi muamma... Asıl bu sorgulanabilir herhalde.
Ekşi'deki makalede diyor ki, reaktörün patlamasına yönelik birkaç engel vardır diyor, birincisi çekirdeğin yapısı denilmiş, ikincisi yok işte bilmemne, üçüncüsü reaktörü koruyan yapı, dördüncüsü çatı, buradaki malzemeler bilmemne diye bir sürü şey saymış. Yani tehlike birini geçerse diğerine, onu geçerse bi sonrakine geliyor. Hani böyle böyle bi kaza bile olsa önlem alınabiliyor demişler.
Yine dizide bahsi geçiyor, benzer kaza 70 küsür yılında yaşanıyor, KGB kazanın sebebini gizliyor. Niye, Rusya en büyük Rusya en hede hödö, Rusya'da yanlış olmaz, karizmayı çizmeyelim kafası... Mallar, bundan diğerlerinin haberi olsa o kaza yaşanmayacak, yaşansa bile bu denli zararı olmayacaktı büyük ihtimalle. Çünkü 70 küsür yılındaki kazayı yanlış hatırlamıyorsam çatı kurtarmış. Hasar içeride kalmış ve halledilmiş.
Ya ben google yaptım mı bir sürü yer geliyor, çat çat izliyorum, çoğunluğunu işyerinin ağı engelliyor diye açamıyorum. Sizler niye bulamıyorsunuz yav :)
https://rarbgmirror.org/torrent/i27169c 720p yeterli :)
abi dizide gecen son cümlen baya vurucuydu. Sırf Sovyetler yanlıs yapmaz kafası ve KGB nin kazayı saklaması duman etmis ortalıgı. Demekki AZ-5 Butonu enerjisi iyice düsük seviyeye gelen reaktörde bi b.ka yaramıyor. Ve bunu 1975 deki kazadan bilmelerine ragmen kimse Çernobildeki mühendislere söylemiyor. Komisyondaki kadının bile böyle bir gercekten haberi yok. Gerci adam Amerikalılardan robot isteyecegine ölürüm diyen bir yönetim var diyor daha ne desin :D
dizi kaç sezon olacak belirlimi ?1 sezon bölüm olup bitecek diye duymuştum ama ?
aynen mini dizi
Ekrandan gözümü bir saniye ayıramadan dördüncü bölümü de izledim.
Yapacağınız dizinin canı cehenneme!
:)
Dizinin her bir bölümünü izlediğimde, odamın camından kafamı çıkarıp, boş boş etrafa bakıp hayatımı ve geleceğimi sorguluyorum :) İzlerkende sanki odamın penceresinden bakınca reaktörle karşılaşacakmış gibi hissetmek de cabası.
Valla 4. Bölüm, ilk 3 bölümün etkisini yaratmadı. Duygu kasmışlar biraz sanki.
çernobille ilgili bir kaç belgesel izlediğim için bana da çok heyecanlı gelmedi dizi
içinde bol bol anti komünizm propagandası var gibi sanki