Halkımız arasında kalıplaşmış bir muhabbet olduğu için artık boş muhabbet olarak görülüyor benim gözlemlediğim. Canımız yanmadan anlamıyoruz
Printable View
Halkımız arasında kalıplaşmış bir muhabbet olduğu için artık boş muhabbet olarak görülüyor benim gözlemlediğim. Canımız yanmadan anlamıyoruz
15 senedir deprem olucağını biliyoruz ama deprem olduktan sonra asıl neler olur onu bilmiyoruz
gölcük depremini 9 yaşında avcılar'da yaşadım dün gibi hatırlıyorum :) bu haberi görmeseydim daha iyiydi :D
Allah korusun.
Tekirdağ'da ailem var ben üniversite için Kütahya'dayım. Burasının da oradan farkı yok ancak en ufak bir depremde nasıl telaşla telefona sarıldığımı ben bilirim. Konusunun geçmesi bile tüylerimi ürpertiyor. Allah korusun tekrar.
ağzından bal damlıyor maşallah
99 dan berı her sene buyuk deprem 2001 de 2005 de 2008 de dıye dıye gıdıyor Allah bılır bu ısı araştırmalar cok gercek olsa tarıhı tam soylerlerdı.bu olay elbet olucak ama ne zaman tedbır almak lazım ama Burası Türkiye anca paşa tutuklasınlar .
bu deprem olacak illaki kuzey anadolu fayı aktif fay ancak tsunami gibi bir durum söz konusu bile değildir, yada bizim tsunami deyince aklımıza gelen 2011 Töhoku tsunamisi beklenemez. ancak, binaların bu depreme dayanamayacağı ve çok büyük probleme neden olacağı aşikar.
Böyle olası bir deprem, Türkiye'nin 50 sene geri gitmesi demektir.
Tüm sanayi, ekonomi, nüfus bu bölgede yoğunluklu. Türkiye'nin
atan kalbi. Başımızdakiler bunun bilinci de olmadığı için 99'dan beri
ipe sapa gelir bir yol katedemedik. Hep lafta sözde kağıt üstünde kaldı
ya da yeterli değil önlemler. Allah korusun böyle bir durumda Sadece
İstanbulda can kaybı öyle 90,000 ler 100,000ler le kalmaz milyonu bulabilir.
Tabi 99 depreminde olduğu gibi rakamı bir gece de 19.000'e çekerler olağanüstü
hal ilan edilmesin o bölgeden vergi kaybı yaşanmasın diye.
Asıl can kaybı 250.000lerdeydi. Kayıpları hiç saymıyorum bile. Yanlış anımsamıyorsam
sırf 10,000'e yakın kayıp vardı. Ne öldüğü ne yaşadığı belli. O dönem kardeşim
Adapazarında okuyordu. Kendisine 3 gün ulaşamamıştık :( O zamanlardan
biliyorum olup bitenleri. Sadece Adapazarı Cumhuriyet Caddesinde 52 Apartman
tost olmuştu. Can kaybını varın siz hesaplayın. Depremin 4, günü Adapazarına
ulaşmayı başardığımızda ceset kokusundan kusmaktan bir hal olmuştuk.
kolları kesik kadın cesetleri gördüm bileziklerini çalmak için talancılar tarafından
kesilen. Bunları böyle açık açık yazıyorum ki İstanbul'da böyle bir depremde bunların
kat be kat fazlasını ve acısını yaşayacağız. Esas sorun deprem sonrası. Hayatta kalmayı
başaranlar için hiç kolay olmayacak inanın.
20-22 mart arası bekliyorum ben
deprem baba'da yok artık halbuki...
Samatya sahile yakın sayılabilecek yerde oturuyorum.. fakat yükseklik farkımızda ciddi, ama tsunami v.s. gibi olaylar hep korkutuyor insanı. Hali hazırda bir çanta ve lazım olabilecek malzemeleri hep bulundururum çıkışa yakın bir yerde ama bunlara o anda ulasabilmek yada çıkabilme imkanını sağlayacak sağlamlıkta bir binada oturuyormuyum o tartışılır mesele :)
Allah korusun..
Allah korusun..
Istanbul cok skntili bir memleket, asiri yogun ve yapilarin cogunlugu dayaniksiz, bunlari hepimiz biliyoruz..
bu nedenle Allah korusun ama boyle bir felakette kaybedecegimiz vatandas sayimiz maalesef milyonlarla olculebilecek cinsten olur :(
kisa vadede pek de bir saglamlik kazandirilamaz istanbul a diye dusunuyorum, kaldi ki 15 senede yapilanlarda bunun gostergesidir :(
diyebilecegim tek sey, Allah korusun, Rabbim esirgesin boyle bir felaketten bu memleketi.. (amin)
vergiden başka geliri ve tek başına ayakta duracak sanayisi olmayan ülke Türkiye.
istanbul gibi yerde 6,5 deprem de kafi ülkeyi 50 yıl geri götürmeye.
hepimiz önce bir köyümüze döneriz, ordan bir daha başlarız. bu kadar basit.
bu depremde beklenen kaybın dışında en büyük süprizi yeni yapılan depreme dayanıklı adı altında yapılan gökdelenler residencelar oluşturabilir.. tsunami illaki olur ama okyanus tsunamisi gibi tsunami olmaz bana göre marmarada en fazla denizden alınmış dolgu ile doldurulmuş yerleri deniz geri alır..