User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
37 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Yeni Sigorta Sistemi Hakkında

ismail_karakas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Yeni Sigorta Sistemi Hakkında

Yürürlüğe girecek olan araç sigorta sisteminde eski araçların sigortalarının neredeyse bu araçların 2.el fiyatları kadar olacağı söyleniyor. Bu doğru mudur? Eğer doğruysa benim gibi klasik araç sahibi olan arkadaşlar ne yapacağız? Birde komiklik olsun diye mi söylüyorlar bilmiyorum bu sisteme geçiş sebebi eski araçları yollardan kaldırmakmış. Eski araçlarda esp,asr,hava yastığı yokmuş. 2012 model olup yine bu özelliklere sahip olmayan aracımı alıp düşük sigorta ödeyince ne oluyor??
    İsmail Karakaş-- ANTALYA--07 CAR 98(SOLD)

07 AL 114 64 JAWA 250

denizalpakinci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende haberlerde gördüm,böyle bi saçmalık olamaz.Vergiler yakıt cezalar falan bitti bi bu mu kaldı.İnsaf biraz insaf!
    Astra H (Sold)e46 Compact (Wrecked)e46 Coupe (Sold)207Rc(Sold)Focus St(Sold)Astra Bertone(Sold)R56 CooperS(Sold)
    RCZ(Sold)A5(Sold)

Alıntı !KO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    söküp gelicem ben sadece donla geliceeem

aodabasi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende konu açmayı düşünüyodum çok saçma geldi bana 4-5 yıl önceki ötv olayına benziyo hiçbişey olcagı yok

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu ülkede tek zevki bu araçlar olan insanlar var. Onların eski dedikleri araçlara çocuğu gibi bakan insanlar var. Umarım yürürlüğe girmez uygulama...

07 AL 114 64 JAWA 250

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla bende gazetede okudum, birde yazar doğan, broadway, taunus gibi eski model araçlar diye sıralamış. Bizde de alman taunus var, içime dokundu inceden ama uygulanırsa kötü olur bence düşük gelire sahip insanlar çok zorlanır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ülkeye gelecek olan araçlara esp,asp vs. güvenlik önlemlerini şart koşuyorlar sankide bahaneleri bu güvenlik önlemleri...

07 AL 114 64 JAWA 250

Skyhawk34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    biz zaten niye yaşıyoruzki ölelimde rahatlasınlar

saqwert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bi burun deliğimiz kalmıştı düzüklemedikleri sıra onada geldi ....
    It is not hocus pocus,it is all about focus.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence yerinde bir uygulama olur fakat eksikler tamamlanırsa piyasadaki eski araçlar temizlenir ve ikinci eldeki fiyatlar düşer klasiklere de tüv vs. bir yerden klasik belgesi çıkartılarak gereken imtiyaz sağlanırsa iyi olur bence...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Klasik belgesi olursa tamam bir yere kadar. Ancak öyle bir uygulamanın söz konusu bile olacağını sanmıyorum Birde şunu düşünmek lazım. Adam köyde bağına bahçesine gidip gelmek için almış bir renault 12sw. Şimdi adam gitsin 4x4 mü alsın esp si var yeni model diye

07 AL 114 64 JAWA 250

Akın Sarıkaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    biraz düzenleme getirebilirlerse bu olaya iyi de olur aslında, mesela eski olupta gerçekten iyi kondüsyonda olan, muayeneden kusursuz geçen araçları bu durumun dışında tutarlarsa, gerçekten yıkık araçları trafikten çekmek için iyi bir yöntem olur da; bu sefer de şöyle bir durum var, o tür araçlara da zaten durumu iyi olmayan vatandaş biniyor, bu sefer o ne yapıcak..

saqwert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı arkın_aLLen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence yerinde bir uygulama olur fakat eksikler tamamlanırsa piyasadaki eski araçlar temizlenir ve ikinci eldeki fiyatlar düşer klasiklere de tüv vs. bir yerden klasik belgesi çıkartılarak gereken imtiyaz sağlanırsa iyi olur bence...
    farzı misal veriyorum. golf mk1-mk2 ler pug 205 gti lar ae86 lar mantalar kadett ler vs vs diye uzar gider bu liste... bunlara klasik raporu vermezler hadi verdiler diyelim arabasına aşık olan insanlar ne yapacak ? arabam eski sigortası araba parası kadar haydi hurdaya vereyim mi diyecek ? cidden yaşanılmaz bi hala geldi canım ülkem.
    It is not hocus pocus,it is all about focus.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı saqwert Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    farzı misal veriyorum. golf mk1-mk2 ler pug 205 gti lar ae86 lar mantalar kadett ler vs vs diye uzar gider bu liste... bunlara klasik raporu vermezler hadi verdiler diyelim arabasına aşık olan insanlar ne yapacak ? arabam eski sigortası araba parası kadar haydi hurdaya vereyim mi diyecek ? cidden yaşanılmaz bi hala geldi canım ülkem.
    o tip arabalara da verilmesi gerek zaten klasik belgesi sadece örnek belirli kriterler koyulmalı mesela lastik fren kemer vs. araba temizse işin özü o belge verilmeli

aydogdu1453 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı arkın_aLLen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Piyasadaki eski araçları temizlemeleri imkansız.Bazı insanlar var araçlarına çocuklarından daha fazla önem veriyor.Yemiyor , içmiyor bakıyor aracına.

İkinci elde fiyat düşmesi için önce sıfır km araçlardan ve vergilerden alınan haksız haraç kaldırılmalıdır. ( KDV'nin ÖTV'si olmaz arkadaş.Ama bu ülkede var. ) Bunu da yapamayacaklarına göre ohoooooo hikaye.

Klasik araç diye bir araç sınıflaması kesinlikle yapılmamalıdır.Onlar araçta bizim ki ne oluyo acaba. O işte yaşş.İllede kullancam diyosan gerekirse 2x yada 4x vergi kitlerler bunu da unutmayın. Emisyon meselesi muhabbeti olursa eski Amerikanların canını alırlar.

Yine canları sıkıldı vurguna geliyorlar.İyi kötü bir arac sahibi oluyoruz onu da burnumuzdan getiriyorlar.Bu gidişin sonu kötü olacak.

Hayırlısı der zamanı gelince rest'i çekerim.

16EC813 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    iliklerimize kadar emecekler bu iyice belli oldu başkada bişey demiyom
    PROSTOCK GARAGE
    SONKANATKIRICI K20 SİYAREXS

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Arkadaşlar başka konudada yazdım burdada yazıyım böyle bir şey yapmaları partilerin kendi bacağına sıkmak olur çünkü o araç sahipleri şu anki partilerin hepsinin tabanı oy veren kitlesini oluşturuyor renault12 kartal broadway bunlara en çok binen kimler anadoludaki köylümüz çiftçimiz şehirlerdeki dar gelirli insanlarımız yada manevi açıdan bu araçlara sevdalı insanlar neden biniyorlar illa parasızlıkdanda değil parası olupda binende var kaya gibi araç çünkü adam tarlayada giriyor şehirede iniyor.. bu insanların sayısı milyonlara ulaşır eğerki böyle bir şey yaparlarsa şu anki hükümetde dahil çok oy kaybeder.. tam aksine muhalefet partileri biz bunu kaldırıcaz dese çok oy kazanır.. bu sefer insanlar muayenesiz sigrotasız sürmeye başlarki bu daha fena yani iş illegalitede alır başını gider şehirlerdede aynı durum söz konusu olur..

ben bunu düşünmeden bunun hesabını kitabını yapmadan böyle bir şey yapabiliceklerini hiç sanmıyorum.. yaparlarsa cidden akıl tutulması yaşıyorlar demekdir ne yaparlarsa kendilerine yaparlar..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

0zan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben de olacağını sanmıyorum,

zira herkes eski aracıyla proje yapmıyor, neye gücü yetiyorsa o aracı kullanacak adam

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben artik dar gelirlilerin sahine broadwaye bindigini gormedim, 'onlardan' olanlar alip yuruyor her birinde en az fluence var.

sinan-s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Büyük saçmalık yanıı
    2003 BMW E46 330 Cİ Topassss
    2006 BMW E46 318 Cİ SİYAH (SOLD)
    ]2001 PEUGEOT 106 GTI SARI SOLD)
    1998 DOĞAN SLX 1.6.İE BORDO (SOLD)
    2008 PORSCHE 911 TURBO S SiYAH (SOLD)

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)