User Tag List

12 sonuçtan 1 ile 12 arası

Konu: Kaza sonrasi is gucu kaybina dayanan icra takibi

Gokmen Erbas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Exclamation Kaza sonrasi is gucu kaybina dayanan icra takibi

Gecen mayis ayinda temde emniyet seridinden gelen kiralik bir arac sagdan bana carpmisti. 100% haksiz oldugunu soylememe gerek bile yok ama 50% hak vermisler. Neyse maddiyati nasilsa kasko ve sigorta hallediyor diyerek ustune dusmedim.

Aradan aylar gecti ve hukuk burosundan arandim bugun. Karsi tarafin is gucu kaybinin yarisini ben odeyecekmisim kusur oranindan dolayi. sigorta sadece masrafi karsilamis. Arac 3 gun serviste kalmis. Yaklasik 800tl. Hemen odemezsem icra takibi baslatacaklarmis.

Benim neden sigortam var peki? Bu konuda fikir ve yardimlarinizi bekliyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aleyküm selam avukata sende aynı şekilde işgücü kaybın olduğunu karşı dava açacağını söyle koparmaya çalışıyorlar belli.
    40 Alimi 1 Delille yendim, 1 Cahili 40 Delille Yenemedim. (İmam Şafii)

mmged_jan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kasko sigorta sözleşme altta kalnın canı çıksın olayıdır baskın çıkın dava açın yada açmakla tehtit edin
    Alıntı CasabLanca Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    rwd olsun diyeceğim araç yokta keşke e30 önden çeker olsaydıda bu kadar apaçinin eline düşmeseydi
    Arabam benim can dostum bir nevi evcil hayvanım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim de aynı şekilde delillerim fln var ama karşımızdaki şrfszler işi bizden iyi bıliyorlar belli ki.. en son mahkemede görüşürüz dedik birbirimize telefondaki hukuk burosu çalışanıyla.. hayırlısı bakalım girdik bi maceraya.

mechanic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Gokmen Erbas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benim de aynı şekilde delillerim fln var ama karşımızdaki şrfszler işi bizden iyi bıliyorlar belli ki.. en son mahkemede görüşürüz dedik birbirimize telefondaki hukuk burosu çalışanıyla.. hayırlısı bakalım girdik bi maceraya.
    böyle işlere macera diye başlama bence.
    çünkü akıllı olan kazanır.
    bir avukatla görüşün. tanıdığınız bir avukat varsa veya arkadaşınızın tanıdığı, o büroyu bir arasın.
    --
    her geçen yıl bir önceki yılı aratır hale geldi zaman...

wekoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bencede bi av. gorusun icra isleri sakaya gelmez
    gariban 106 gti....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pazartesi bizim sirketin hukuk danismaniyla gorusecem bakalim umarim lehime olur. Trafikte binlerce kiralik arac dolasiyor, bu hepinizin basina gelebilir. Konu ornek veya ibret teskil edecek sanirim. Emniyet seridinden gidip bana carpan, yarin kaldirimdaki yayaya da vurunca yapacak mi acaba bunu cok merak ediyorum..

0zan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sigorta ya da kasko poliçeleri kazadan sonra tüm oluşan zararları kapsamaz.

Olayın gelişimini tam bilmediğim için iki ihtimali de yazıyorum;

İcra takibi yapacağız dediği adi takiptir 7 gün itiraz süresi vardır itiraz edersin takip durur.

Ancak bu konuyla ilgili daha önceden dava açılmış ve sen duruşmalara gitmemişsen ve dava da sonuçlanmış ise yapacak bişiy yok. Sonuçlanan davadan sonra yapılan icra takibi ise işin zor.

acn90 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gecen senede komsumuzun basına gelmişti benzeri bi olay tam olarak bilmiyorm ama anlatıyodu durmadan ben haklıyım bişey yapamazlar diye sallamıyodu mahkeme kagıtlarını sonra küçükde olsa bir miktr para ödedi

dj_batukaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aslında siz başından hata yapmışsınız Tutulan rapor olsun her evrakta haklılığınızı takip etmeniz gerekirdi taki size %50 yani yarı yarıya suçlısunuz beyanı geldiğinde davayı incelmenin tekrarını talep etmeniz gerekirdi artık bu tarz şeyleri para için yapan çok şirket var..

Araçlar zaten kiralık canı çıkmış ya perte ayrılacak yada başka bişey.. Bildiğim ve gördüğüm yola çıkıp çarpacak adam arayanlar var.. canım TR nin kanun açıkları ve Ahbap ilişkileri sayesinde neler dönüyor...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 0zan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sigorta ya da kasko poliçeleri kazadan sonra tüm oluşan zararları kapsamaz.

Olayın gelişimini tam bilmediğim için iki ihtimali de yazıyorum;

İcra takibi yapacağız dediği adi takiptir 7 gün itiraz süresi vardır itiraz edersin takip durur.

Ancak bu konuyla ilgili daha önceden dava açılmış ve sen duruşmalara gitmemişsen ve dava da sonuçlanmış ise yapacak bişiy yok. Sonuçlanan davadan sonra yapılan icra takibi ise işin zor.
    Tesekkur ederim cevabiniz icin. Yanliz bana ulasan herhangi bir tebligat, bildiri, mail, sms, telefon, mektup yok. Olsa haberim olmaz miydi?

UNAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aracınız nedir tam olarak bilemiyorum ama aracınızın şayet ilk kazasıysa buna bağlı olarak aracınızın değer düşümünün tahsilin isteyin. (ilan sitesindeki fiyatların arasındaki uçurumu göz önünde bulundurursanız onlar borçlu çıkacaktır.)
    İhtimallerden bir başkası da kiralayan kişiden zaten bu bedeli tahsil etmiş olup sizden bir şeyler koparamaya çalışıyor olabilirler. Tabi bu daha çok küçük çaptaki firmalardan birinin aracıysa söz konusu olabilir.
    Edit : 3 gün için 800 tl yi sizden talep ediyorlarsa ki bu %50 si olamalı, bu aracın günlük kiralama bedeli 530 liraya geliyor faiz falan bindirmedilerse. Bu fiyatlara da kiralanan ancak belli araçlar vardır, bunlardan değilse bu adamlar şark kurnazlığı peşinde. Eğer böyle bir durum söz konusuysa göz açtırmamak böylelerine gerek diye düşünüyorum.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)