2.9 zor ama uzun yolda 3 3.5 yakar heralde. 4 yakıyordu clio symbol ler, symbol yakıt konusunda çok iyi.
Printable View
2.9 zor ama uzun yolda 3 3.5 yakar heralde. 4 yakıyordu clio symbol ler, symbol yakıt konusunda çok iyi.
her firma bu tip buna benzer testler yapar yeni model çıkdığında satmak için en çokda rekabetin satışın çok olduğu hem ticari hemde bineğe yönelik segmentler olan b ve c segmentinde..
bakınız yakın tarihde pegeout 301 reklamı bir depo ile 1164 km yol yapması 100km de 3.5 yakması baya bir reklamını şu anda bile billboardlarda tv lerde yapıyorlar.. passat c.c ilk çıkdığında millet 1.5 tonluk koca kasayı o motor kaldırırmı çok yakar diye söylenmesin diye vw passat 1.4tsi'ın reklamını hep menzil ve tüketim performans üstüne yapdı hatta saffetin garajı programında passat c.c yi bulgaristandan türkiyeye getirmişlerdi yolda baya bir aracın yakıt ekonomisi ve performansı üstüne övmüşlerdi aracı..
yıllar önce golf 4 dü galiba tdi ın reklamı vardı bir depo ile istanbuldan antalyaya ikmal yapmadan gidebilirmisiniz golf bunu başarıyor diye o zamanlar sayfa sayfa gazetelerde reklamlarını veriyorlardı o kasayıda çok sattıran bir unsurdu o reklam bence..
kısaca bir araç ilk çıkdığında bir yerden bir açıdan parlaması için bu tür reklam piar çalışmaları şart b ve c segmenti kullanıcılarınında her zaman önceliği yakıt ekonomisidir firmalarda bunu biliyor bunu ön plana çıkartmaya çalışıyorlar..
@darkmoon abi çok doğru söylemissin bi çok insan mühendisden iyi mi bileceksiniz muhabbetinede düşüyo bu konularda. reklam çok önemli zaten sabancı demıstı galiba bilmiyorumda bi işin %90ı reklamdır demiş bu 2bin kilometre yalan olsa bile sonuçta reklamını yaptırdılar bizde alet olduk :D
orası öyle tabi abi. arabanın az yaktığı bi gerçek ama
2000 km'yi bilmemde 5.viteste 60-70 sabit hızla giderse 1500 leri zorlar gibi bu symboller :)
arka koltuğu söksek 2,8 yakacak demekki!
Bu otomativ şirketlerini nasıl zihniyetler yönetiyor şaşırıyorum.. Sözüm sadece renault için değil hemen hemen her markanın kendine has kalıplaşmış sorunları var.. (Özellikle belirtmek istedim ki marka kavgası çıkmasın yine burda benimde ilk aracım bir clioydu).
Renault yıllardır reklam için ciddi bütçeler ayırıyor ki bu reklamlar dünya genelinde sadece ülkemizde değil harcanan parayı siz düşünün artık ama yine yıllardır malzeme kalitesinde sıkıntıları olan bir firma olarak tanınıyor.. Bu kadar reklam için para harcayana kadar malzeme kaliteni bir tık arttır tabuları yık zaten en güzel reklamı kullanıcıların yapar...
Hiç reklamı dönmeyen nice araçlar satılıyor benim düşüncem otomativ sektöründe reklamı abartmaya gerek olmadığı yönünde ...
şu araçları noter huzurunda yoğun trafikte deneselerdi, yakıt cimriliği yüzünden artan fiyatları da cabası
Bunlar Amerikanın oyunu :) 2000 km ise demek ayda 1 mazot alıcaz :)
kaç para bunlar bakiiiim :D
2012 75 hp lık logan aynı motor var ustunde şehir içi sürekli dur kalk ( Ticari Dolmuş ) 1000 km'de 4.9 yakıyor
konuyu okudum dışarı çıktım kapının önünde bitane yatıyo.
Canlı gördüm bence gayet yakışıklı..
depo 50 litre 2.9 tuketerek 1725 km yapar yaklasik :D
Peder garanti alır bundan 1 tane koordinatörlük işleri için :D
Bizimkide 11 litre benzin yaksın yürü be koçum kim tutar seni :D
Dizel cliodan vtec'e geçtim clio hava ile çalışıyormuşta haberim yokmuş :D:D:D. Renault'un dizelleri gerçekten az yakıyor.
çıkıp fotograflarını çektim.. :D
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.n...13215152_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.n...67171037_n.jpg