bu arada bankadan çıktı isterken sizden para talep edebiliyorlar. vermemeye ısrar edin arkadaşlarım vermedi burdan aldılar falan diyin.caz yapanlardan parayı istemiyorlar.ses çıkarmayanlardan ise alıyorlar...
Printable View
bu arada bankadan çıktı isterken sizden para talep edebiliyorlar. vermemeye ısrar edin arkadaşlarım vermedi burdan aldılar falan diyin.caz yapanlardan parayı istemiyorlar.ses çıkarmayanlardan ise alıyorlar...
Bilginiz olsun.
Garanti Bankası 2014 Yılı 2. Yarı Yılına İlişkin Hesap İşletim Ücreti > 63,50 TL
Hesap İşletim Ücreti tahsilatı 09.01.2015’ten itibaren gerçekleştirilecektir.
Garanti bankasi artik her dekont icin 70tl yerine 5tl almaya baslamis.
Istihbarat ucretlerini geri alabiliyor muyuz peki?
Cekilen kredinin dosya masrafını da bankadan bunu öğrenmek için aldığınız evrakların parasını da iade alabiliyorsunuz arkadaslar.
Bursa da olanlar için yardımcı olabilirim
nişanlım bu işi yapıyor
Bende 2011 de cektigim kredi masrafinin iadesi icin basvuracagim. Elimde odeme plani var, bununla basvurabiliyo muyuz? Yoksa illa dekont vs felan mi gerekiyor bankadan? ING Bank bu dekont icin ne kadar aliyor? Bilen var midir?
hakem heyetleri dosyalarla dolu sonuçlar en erken 6 ay 1 senede çıkıyormuş.
ben başvuralı 7ayı geçti hala ses seda yok
arkadaşlar yüksek miktarda dosya ücretleri geri iadesi gibi durumlarda banka iade etmeyip karşı dava açabiliyor ve %99 kazanıyor ve bir de dava dolayısıyla sizde para ödemek zorunda kalıyorsunuz dikkatli olun bankacıyım kendi bankamda çok denk geliyorum bu gibi durumlara
Kardesim ilk olarak şunu söyleyeyim Adana da avukatlık yapıyorum kendi büromda bu işlerlede uğrasıyorum , Adana barosunda tüketici gakları komisyon üyesiyim başvurularınızın sonucu ancak gelir çünkü komisyonlarındaki yığılma çok fazla olduğundan dolayı kararlar tahmini 7-8 ayı buluyor belki daha fazla Adana da böyle diğer şehirlerdede keza böyle bu durum ondan dolayı kararın gelmesini bekliceksin , geldiği zamanda icra takibine koyup avukat aracılığıyla paranı alıcaksın .danışmak istediğin birley olursa yardımcı olurum.
Merhabalar ilk olarak şunu belirtmek isterim , sitedeki kişilere durumu yanlş aksettiriyosunuz.Bu yazımı yanlış anlamanızı istemem .bankaların aldığı para tüketici kanununa göre haksız ve kötüniyetli , bankalar bu paraları işleterek kendilerine kazanç sağlıyorlar.Bu nedenle tükertciler mağdur duruma düşüyor.Bankalar dava açsa bile mahkemeden çıkan bilirkişi raporlarının çoğu tüketici lehine çıkıyor.istisna olarak bankalar ne yapıyor tüketiciyi arayarak korkutarak bilmediklerinden tüketicinin haberi olmadan adına hesap açıp parayı onun hesabına yatırıyor sonrada tekrardan hesap işletim ücreti keserek ödemiş oluyor bu durum haksız ve hakkaniyete uygun değil ,şu ana kadar birçok tüketici mahkemesi duruşmasına girsim hala giriyorum hiç bir sıkıntı olmadı açıkcası tüketici acısından,ya yanlş yönlendirmeden dolayı dava kaybedilmiştir veyahut yanlş işlemden dolayıdır
Unutmadan arkdaşlar kredilerle ilgili dosya masrafları kredi kartı aidatlarının hepsi alınıyor. Adana mersin istanbul antalyada konyada size yardımcı olabilir...
Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, kredilerden alınan masraf ve komisyonların iadesine ilişkin, "Hemen hemen aldığımız komisyonların tamamını geri veriyoruz. Hatta şöyle bir karar aldık, artık mahkemeye gitmesine gerek yok. Talep etsin. Zaten kaybediyoruz, bürokrasiyi de kaldıralım aradan bunu ödeyelim dedik. Bunu talep edilince bir daha mahkeme kararı olmaksızın geri veriyoruz" dedi.
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/28175022.asp
Banada 3 tane sonuç geldı.FAkat garanti ve hsbc kararların kendılerıne ulaşmadığını soyluyor.Akbank ise ulaştığını soyledi.Sonuç çıkalı 1,5 ay olmasına ragmen hiçbirsey yapamadım.Su asamada ne yapmam gerekiyor?Bildiiklerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Bende dün bankaya gittim.50.000tl almıştım ticari olarak ama ticari kredilerin iadesi yokmuş.Bunun yanında şerefsiz garanti bankası dekont için 70tl istiyor
Umarım ziraat bankasının yaptığını diğerleride yapar insanları mahkemelerde süründürmezler. Zaten bunu ilk hangi özel banka yaparsa artık bankamı o belliycem.Bence çokta sempati toplar
öle yada böle bütün bankaların hepsi soyguncu hepsini ta...................
sımdıye kadar 4 tane kredı cektım hepsıne gıttım tek tek meger benımkıler hepsı dosya masrafsızmıs spor gastesi
şuan hala ödediğim kredininde masrafını alabiliyormuyum
teb cetelemden araç kredisi çekmiştik, iade için hakem heyetine verdik, ve iade sonucu cıktı. amma velakin cetelem iade yapmıyoruz biz dedi.
bir avukatla görüştük vekalet ücreti istiyor.
midyata prince giderken evdeki bulgurdan olmayalım :)
bu işlerde avukatlar genellikle kendileri karşılıyorlar diye biliyorum vekalet ücretini kesi kazanacagını bildiği için.
taklaya gelmeyelim durduk yere birde vekalet ücretinden.
bu dosya masrafından ağızları yandığı için işin rengini değiştirmişler.
geçen ay ykb den kredi çektim. dosya masrafsız şu bu diyorlar.. sigorta masrafı normalde 200 250 lirayı geçmezken 750 800 tl gibi sigorta masrafı çıkıyor. sigorta poliçesini istedim üzerinde prim yazmıyor :)
yani ordan 500 lirayı iteliyorlar. aslında bankanın hukuki olarak sigorta konusunda dayatması kanuni değil, istenilen yerden istenilen sigorta yaptırılabilir. ama o esnada para ihtiyacını karşılamak için gözyumuyoruz işte..
kredi çekerken sigorta masraflarına dikkat edin , bakalım sizde karşılaşacakmısınız..
Artık dosya masrafı almıyorlar (Hesapta) "Masrafsız" diyorlar ama @ozgurluk'ün bahsettiği gibi bu sefer de sigorta dan yüksek ödeme çıkarıyorlar.
Benim de geçmişten kalma bir kredi vardı hakem heyetine başvurduk, e-devletten sorgu da "işleme alındı" yazıyor.
Umarım yakın zamanda sonuçlanır. 2014 te başvurmuştum bu arada. Baya uzun sürüyor yani.
garanti bankasından iade alan oldu mu hiç? mahkeme sonuç celbi ile bankaya gittim sisteme girdiler 2 güne telefonunuza mesaj gelecek ondan sonra dilediğiniz şubeden alabilirsiniz dediler, 1 haftaya yakın oldu henüz mesaj yok. ne kadar sürede geliyor ki bu mesaj?
2870 TL'yi İl Hakem Heyeti kararıyla Avukat vs. ihtiyaç duymadan Garanti Hesabıma yaptılar.
Burada ki Şubeyle sürekli çalışıyoruz bir defa hesap numarası verdik 10 günde hesabımızdaydı para.
6 Ay gibi bir süreç sürdü İl Hakem Heyetinde tanıdık vardı.
YKB den çektiğim kredi sebebiyle yapılan hayat sigortasını iptal ettirdim ve gün esaslı olarak kalan iadesini hesabıma geçtiler 2 gün içinde.
İlk başlarda böyle bir şeyin mümkün olmadığını vs söyleyerek, yıldırmak için ellerinden geleni yaptılar ama üstlerinde gitmeye devam ettim.
Benim istediğim, kendi poliçemi kendim yaptırıp , ykb tarafından yapılan poliçeyi iptal ettirmekti. Fakat sağlam sıkıştırınca, yerine poliçe bile yaptırmadan, kendi poliçelerini iptal iade ettiler.
Yani şu an kredinin sigortası falan yok.. Demek ki bu olabiliyormuş... 430 tl gibi bir iade aldım.
Dileyen isteyen olursa, fikir edinmesi açısından yaptığım yazışmaları forwardlayabilirim. Sizde sigorta vs gibi sebeplerle bankanızda paranızı bırakmayın.
İyi forumlar.
arkadaşlar mahkemeden kağıt geldi bana nereden alabilirim paramı bilgisi olan varmı? 585 tl alacağıma 515 tl olarak gözüküyor kırpmışlar gene :)
varmı bilen....
Bankanla gorusebilirsin. Eline tuketici hakem heyeti karari var anlasilan kendinde takibe koyabilirsin icra dairesinde avukatlada halledersin cebinden pek birsey cikmaz.
Ben avukatim.sorun olacak birsey degil.baska guvendigin bir avukata git elinde hakem heyeti karari varsa iade edecekler baska yolu yok.
Ben de nakit ihtiyaç kredisi çektim. 18 ay vadeli. İşlerim yolunda gitti, 3 ayda kapattım. Şimdi sigortalarımı iptal ettirip, kalan günlerin bedelinin iade alabilir miyim? 2 adet sigorta yapılmıştı, biri isteğe bağlı diğeri zorunlu şekilde.
Baktım şimdi de 72 tl imiş. Vazcaydım =)
Garanti bankasından iadem için hakem heyetinin kağıdı gelmişti, şubeden kağıt ile giriş yapıldı 2 gün içinde mesaj geleceği ve gelen mesajdan sonra herhangi bir şubeden parayı tahsil edebileceğimi söylediler. Bir hafta süre geçti ama herhangi bir mesaj gelmemişti, daha sonra tüketici mahkemesinden kağıt geldi banka karşı dava açmış itiraz için :D
Babam ykb kredi kartı ve kredi den dolayı tüketici mahkemesince iade aldı.gecen ay ihtar göndermişler.Ödenen para kredi kartınıza borç olarak yansıtılmıştır diye başına gelen varmı.
Az önce 11.500 tl webten kredi aldım. Sigorta vs kesintisi olmadı.(11.500 olarak yattı direkt hesabıma) Total ödeyeceğim 1.720 liranın 1.500ü faiz, geri kalanı bsmv vs.(yaklaşık olarak yazdım rakamları)
Kredi tahsis ücreti vs. masrafı yok. Banka ykb.
Bizimde tüketici hakem heyetinden kagıdimiz geldi. Ziraat bankası şubesi bize getirmenize gerek yok, çok fazla dosya var. yıl sonuna kadar paranizi alırsınız dediler. Bende başka şubeden şansımı denedim onlarda kağıdın fotokopisini alıp merkeze fax cekicez dediler. Ama hala bir haber yok. Bu süreci hızlandirmak için ne yapabiliriz?
ziraat bankasinda calisan tanidik bulmaniz lazim, havuzlarinda biriken cok iade dosyasi varmis, tanidik vasitasi ile onceden alabiliyorsunuz odemenizi...
bu arada 30 Aralik'ta basvurdugum dosya masrafi iade taleplerine, 10 Haziranda cevap geldi.
1- Anadolu Bank 245tlik kredi dosya masraf iadesini hemen yapti
2- Yapi Kredi Bankasi karari Genel Müdürlüğüne gonderdi 1hafta-10gun icerisinde hesaba gececegini soyledi
3- TEB Bankasi karari kredi kullandigim subeye yolladi 5 gun icerisinde hesaba paranin iade edilecegini soyledi
4- Ziraat Bankasi karari aliyor havuzda topluyor, sirasi gelene odemeyi yapiyor.