Egsoz ucuna ceza kesilen devirde, bu sorunun çokta önemi yok gibi :) Genelde kapalıda olsa ucun boyutuna bakıyorlar.
Printable View
Varex de cozum degil bir suru varexli s2k de baglaniyor. Tavsiyem asiri bagirmayan ve goruntusu oem e benzeyen bir egzoz takman. T1R Sparrow, İnvidia Q300 gibi.. Ya da direk tak oem egzozunu kafana gore istedigin yerde deli gibi gazla yanla vs kimse de bisey diyemez. S2k in filtre sesi de gayet tatminkar bence.
bugün çıkaramadım kapalıydı emniyet :) yarın gidicem
nerde oldu bu olay? tam olarak nerde gormusler sızıde bagladılar aracınızı?
Pazar gunu ben de egzozdan ceza yedim. Bati Atasehirde Shellin karsisinda banko bekliyorlar. Ayrica bati atasehirde ulker sport arenanin onundeki gobegin iki farkli noktasinda resmen gizlice pusuya yatiyorlar. Arabalarin arasinda bekliyorlar ve biranda onunuze atlayip durduruyorlar. Dikkat edin.
Bugun orjinallerini takip resim cektirip karakolda dusurucem menini. Artik bu egzoz sistemine bi care bulmanin vakti geldi. Bu arada merak edip soranlara soyliyim Varex de hicbir sekilde kurtarmiyor. Egzozun kafasina bakip abart egzozun var diyip yaziyorlar cezayi.
Ruhsata bitek lpg ve renk değişimi işletilebiliniyor diye biliyorum.. Çözüm HKS tipi değil OEM tipi Varex alabilirsin.. Alırkende egzoz uçsuz modelleri var sitesinde burdada varmı bilmiyorum, ondan alıp ucuna daha ufak çapta bi uç kaynatabilirsin.. S2000 e HKS tip tabiki mükemmel oluyor ama polis arabanın arkasına geçse eğilmesine gerek bile kalmıyo direk yana doğru selam veren egzozu görünce ahandaa bu jdm ci diye damgasını basıyor :D :D :D
Abi aynı yerde dün bizim VAREX li aracımızada ceza kestiler hemde yolun ortasına atlayıp durdurup :) hatta bide araç STi dı... siz buna kanat yapmışınız falan diyince tabi aracın kullanma klavuzları falan filan derken... Egsoz abart dedi ve kesti :) VAREX tefaketmez artık OEM look olmadığı sürece :)
muhtemelen uygulama yapın diye emir gelmiş yoksa bu kadar yüklenmezlerdi..
Geçenlerde forumda bir arkadaşımız daha egzostan dolayı ceza yemiş yada bağlatmıştı. Egzoscudan orjinali takılmıştır gibi bir kağıt alarak çıkarmıştı aracını.
İnş. o arkadaş görürde yardımcı olur :)
Arkadaşım haftasonu muhtemelen arabanı alamamışsındır. çünkü trafik denetleme bürosu kapalı oluyor genelde..
32. madde araç üzerinde yapılan teknik değişiklik egzoz hava filtresi vs gibi unsurları kapsar..
aracın için izin kağıdı aldıktan sonra bir hafta içerisinde egzozu orjinali ile değiştirdiğine dair fotoğraf çekip en az 2 tane çıktı alıp emniyete gidersin meni kaldırırlar...
32 madde cezası 77 tl dir 15 gün içinde ödersen 56 tl olarak ödersin..
o 180 civarı tutan ceza eğer aracın çekici ile parka götürülürse 100 tl çekici parası aracın kaldığı gün başına 10 tl otopark parası ödersin
Maganda EF saygılar :)
VTİ lar için en uygun setup 60 lık düz boru ve ep3 son susturucu çok kullanışlı oluyor.
Ses asla rahatsız etmiyor hatta üst devirlerde de çok zevkli sesler alabiliyorsunuz, rolantide ise oem den bir farkı yok.
S2K lar içinde böyle bir kombinasyon olabilir yine bir düz boru ve sonda biraz daha büyük kazan ile sorun çözülür bence.
şahsi fikrim warex e dünya para verip yine polis ve ceza korkusuyla yaşamanın bir anlamı yok..
ctersi günü bende haremde egzostdan 77tl. yedim ama bağlamadı , trafik işaretçilerine uymamak zartzurttan yazdı.Yazma etme deiştircem diye tantana yaparken önümdeki getzi çewirip altına buna 169 yaz diyince hemen sustum aliminyum
yapcak bişey yok. abarth egzoz yasak ve cezasına katlanıcaz. bende yemiştim. sonra orjinali takıp aracı trafik şubeye gösterdim düştüler meni.
gülü seven dikenine katlanıyor. malesef elden gelen hiç bir şey yok. egzozlu aracınız varsa ortalıkta dolanmamak lazım.
hele o bahçelievlere hayatta girilmez. bi yandan vatandaşada hak vermek lazım. bahçelievlerde yaşadığımız zamanlarda gece uyku nedir unutuyorduk zamanında bu gazlamalar yüzünden. halâ daha değişen bişey yok dolayısıyla şikayet çok. o yüzdende oto boka ceza kesmleri normal o semtte diye düşünüyorum.
Peki şu ürün için ne diyorsunuz. OEM görüntüye sahip bence bu işi çözer gibi. benim arabaya normalde en ufak çift çıkıştan düşünüyordum fakat sanırım oda sorun olacak gibi mecbur böyle bişi düşünmeye başladım.
http://www.maperformance.com/product..._VMK15-250.jpg
Arkadaşlar Varex sesi %90 civarında kessede bizim polislerimiz görüntüden dolayı sıkıntı çıkarabilir.
Varex takan bazı arkadaşlar çevirmeye tapa gaz girip , girdiği anda da varex i kapatıp hiçbirşey yokmuş gibi davranıyorlar. Ama polislerde aptal değil.
Egsozdan bağlandım diyen arkadaşlar bazı polisler gürültülü araç kullanmaktan da ceza yazıyor. 170 küsür lira gibi birşeydi. Geçen sene hem 32. maddeden araca orjinal dışı parça takmaktan hemde gürültü araç kullanmaktan 300 liraya yakın ceza yemiştim.
fn2 + varex ikilisi hayat kurtarıyor :) egzoz çıkışı dışarıdan görünmediği için problem yaşamadım hiç bir çevirmede, ama diğer araçlarda varex olsun olmasın polisin umrunda olmaz herkesin de belirttiği gibi
dün meni kaldırttım tabi bayağı uğraştırdılar ilk emniyete gittim izin istedim artık öyle 1 haftalık izin yok dedi ustanı çağır otoparkta söksün yada trafik ekibi çağır onlarla birlikte sanayiye götür dediler ekip çağırdım ekipte işimiz var diyerek ordaki bir çekici şöförünü yanıma verdiler 100 tl verdim gelmesi için gittik orjinali takdırdık geri geldik otoparka resim çekip tutanak tuttu ekip sonra tutanağı emniyete geri götürdüm meni kaldırdılar gelip aldım arabayı 5 saat uğraştım yani ve 77ceza+100 çekici+20 otopark 200 tl gitti toplamda
çekici şoförüne elden mi 100 lira verdin anlamadım
yani koy şunu cebine benimle gel gibisinden
çekiçi şöförü aracını çekmediyse neden para ödedin ???
ayrıca 1 hafta izin süresi hala yürürlükte olan birşey sana onu söyleyen polisten davacı olabilirsin bence !
kardeşim seni bariz kafalamışlar.. 1 hafta teknik değişiklikten kestiyse cezayı orjinale döndürmek için süre veriyo düşünki motor swap var 1 günde nasıl söktürücek o adam...
her zaman derim polisler yasaya göre değil kafasına göre hareket eder zengin olcan avukatın bol olcak bunları sürüm sürüm süründürcen ben 2 yaniosam onlar 5 yancak.
Gecmis olsun Ama polisler büyük serefsizlik yapms hakkaten
Fikir olarak Bende varex kullaniyorum ucu asagi doğru bakiyor hic sorun yasamadm durduran bile olmadi.Ama s2k da nasil Olur bilemedim
http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphoto...34670386_n.jpg
Kamer su egzozun biraz daha detayli resimlerini paylassana burdan. Bi goreyim bakayim. Ben de yeni ceza yedim ciddi manada s2000'ne cut out sistemi yaptiracagim gozu kararttim.
yavf bu polisler varya adamı herşeyden soguturlar hepsi ayrı telden calıyor.bir tanesi adam akıllı kanunları bilmiyor.