lukoil den alıyorum indirim kartıyla %3 indirim veriyorlar. 1.7 dti da kullanıyorum.Sıkıntı çıkarmadı sağolsun sanırım ruslarınmış lukoil
Printable View
lukoil den alıyorum indirim kartıyla %3 indirim veriyorlar. 1.7 dti da kullanıyorum.Sıkıntı çıkarmadı sağolsun sanırım ruslarınmış lukoil
aynen öyle benim babam ve dayılarım hepsi tırcı avrupaya çalışıyorlar mazotu pet şişeye doldurup bakıyorum mis gibi kesinlikle tırcılardan alınmalı özellikle şöförlerden direkt olarak normal pompadan alınan mazotlar yanlız almadan önce küçük pet şişeye doldurup iyice baksınlar
1.7 Corsa ile yazin marmaris bodruma giderken jetpet- uspet ne kadar ucuz mazotcu varsa hepsinden alirdim bir sikinti olmamisti
Evet isuzu motorlu olandi tekneden cikan pis mazotu suzup bile koyuyodum:D
onlar zaten euro dizel nesline ait değil.. eski dizel yakıtta daha verimli çalışan motorlar :) eskilerin tabiriyle çamur atsan çalışır :) dti türevi motorlarda eurodizele belli bir ölçü yağ karıştırılırsa şimdi ölçüyü hatırlamıyorum yani burdaki mantık yakıtı biraz kalınlaştırmak sanırım.. motorun daha sessiz ve verimli çalışıcağını söylerlerdi. :)
Evet kirsal mazot kalktiktan sonra arabanin yaktigi yakit litre bazinda artmisti
konusu varken izmirde mazot gibi 10 numara arıyan olursa yardımcı olurum yaklasık 20 k kmdir 407 de kullanıyor firma sahibi tık demedi :)
rahatım aracım turbosuz 1.9 eski nesil motor kafama göre 3,95 , 385 öyle yerlerden alıyorum ama şöylede birşey var 2 defa ordan aldıysam bir defa bp veya shell den alıyorum arada araba iyi mazotta görsün :))
ben sürekli opet , opetten baska yere girmiyorum genelde.
ben benzınlıkte calısıorum bı yondende ogrencıyım opette calısıyorum bıze malı getıren tır baska bı fırma war star pet orayada mal bosaltıyor yalnız mazot 4.31 bızde starpette 3.65 sonradan bızım tır soforune sordum adamın verdıgı yanıt opetten alınan yakıtta tır soforunun maası sıgortası kdvsı opette yapılan%4 luk ıskonto vs vs vs calısanın yemk parasıdır felan hepsı opet fırmasının gıderı oldugu ıcın malın gelıs fıatının ustune vurulunca 4.31 cıkıyor o yuzden opette bu fıat fakat starpet olsn dıger fırmalar olsn atıyorum opet fırmasının kamyonu yola cıkınca kamyonu yola cıkaran mal sahıbıne bellı bı mıktar ucret wererek kendısınede mal getırmesını ısteynce aradakı fark dusuyo ve cuzzı mıktarda bı kar ıle mazotu satıyor aynı mal mı degıl ama bı zararıda yok hatta aksıne karı bıle war opetın mazotu ınce cok ınce ve asırı cok yakıyo starpet olsn dger fırmalar olsn agır kukurt oranı fazla olan kalın mazot oldugu ıcın arac tam kıvamına gelıyo zaten trkyede kullanılan cogu motor euro5 motor yanı mazot olsunda ne gerısı kolay dıecegım o kı bırının adı war we adı oldugu ıcın çeşıtlı oyunlarla %4 %5 ındrımlerle ne bıleyım çeşitlı bedava kazandıran kartlarla kandırmaca yapılıp musterı cekılıyor dıgerı ıse dırek pompadan kar kazandırarak ama ısmı olmadıgından dolayı oyle werıyor ben starpetten koyuyorum banamısın demıyo 1.9 tdı motor sehır ıcınde 900 km yapıyorum 200 lıraya
Çekoilden dobloyada kangoo yada mazot alıyorum mis gibi kullanıyorum. 3.83 en son aldığım rakam.Çekiş de yakışda çok güzel.
euro 5 standartı avrupada 2009 da standart haline geldi türkiyede tam anlamıyla bütün markaların ve fabrikaların euro5 e geçmesi 2011 i buldu yani euro5 standartı araçlar toplasan ortalama 3-4 senedir satılıyor türkiyede.... 2014 de yani seneye avrupa euro6 ya standart olarak geçicek.. türkiyede çoğunlukla euro4 motorlu araçlar vardır.. euro5 normundaki bir motorda yakıtta hassasdır bırak dizeli mazotu normal euro dizeli bile seçer.. konulardada buna denk gelebilirsin arkadaşlar mesela yazıyorlar şurdan yakıt aldım araba gitmiyor sürünüyor şurdan yakıt aldım araba uçuyor resmen falan diye.. :)
motorun euro standart değeri arttıkça egzos salınım değeri minumuma insede yakıttaki seçiçiliği ve hassasiyeti bir o kadar artıyor buda türkiye gibi kalitesiz yakıtın bol olduğu bir ülkede pek iyi bir şey değil..
pendik sahil'deki uspet'ten mazot alıyorum 3-4 aydır 15 günde bir fullüyorum 1000 km yol gidiyorum, totalden de shellden de alınca aynı yolu yapıyorum arabanın çekişindede gidişindede bir fark yok baya uyguna geliyor.
Çoğu Firma Hakkında şikayet var zaten araştırdımda, shell den alan adamda yazmış aracım gitmedi tekledi diye..
Bu biraz istasyonla alakalı sanırım, yalnız biz sürücüler olarak, nerde doğru mazot var bilemeyiz. Alışmışız belli markalar güvenlidir düşüncesiyle hareket ediyoruz fakat yazdığım firmalardan da memnun olan çok insan varmış, ki bi o kadar olmayanda..
Şuanda ucuz diye tercih edilebiliyor açıkçası
ruslar atağa geçti omv 'yide aldılar biçok şubesini,tr'dede full'ü almışlar(burdan okudum) ..
Moil benzin dizel alıyorum km'de düşmüyo(menzil) ses vs farkedemem zaten takık değilim o kadar.Çekiş düşse gitmese opetten shellden aldıgım yakıtla daha fazla yol gıtmem gerekır.Demek ki bi fark yok..280binde ki audide de sorun yok 250bindeki mercedestede..
kısaca takılmayın fazla,sirkülasyonu bol olan benzinliğin yakıtı her zaman iyidir.
Taksici tanıdığım var full'den alın vs diye söylerdi bize biz müdürüyle konuştuk böyle böyle uzun süre full'den aldılar 1.3 albea araçları enjektör ve bir kaç parça arızalancı ondan sonra hep shel'den almaya başladılar
Akaryakıtçı olarak söylemek isterim hepsi mazotu , benzini aynı yerden alıyor , reklamlara aldanmayın , hele ki bazı firmalar diğer firmaların ürününü direk kullanıyor , büyük firmanın sahip olduğu depolardan alıp sonrada fiyatı 3 küsürden satıyolar , aslında 4 küsürden satılan bütün ürünler aynı , tek fark içlerine katkı maddesi konuluyor , duruma göre 50 km fark ediyor ,
Temizlik ve kalite konusu istasyonun kendi özenine kalmış birşey , depolarını temizlettirip , düzgün ürün alıp satarsa sorun olmaz , yoksa bir shell de kaçak yakıt satabilir , bpette , akaryakıt istasyonuna göre değişir
BAzı araçlar katkı maddesine göre yada mazotun inceliğine göre tepki verebilir , sesi değişir yada çekişi
reklamlara aldanmayın , firmanın ismine değil , istasyonun ismine bakın alın , ve boşuna para vermeyin , büyük firmların istasyonları bile pompalarını ayarlattırıp eksik ürün veriyolar , bu oyunu büyük firma adı altında yapıyolar , o yüzden istasyonun kendi ismine bakın......kendiniz deniyin
Büyük firmalar örnek olarak veriyorum rakamlar günceldir , fazla küsürata girmiyorum kar paylaşımında %7 kendilerine %7 istasyona bırakırlar , sonrada fiyat 4 küsürden satılır ( her zaman yarı yarıya olmaz , bazen %8 olur bazen %10)
Ufak firmalar piyasada tutunmak ve istasyon sayısını arttırmak için kendine kimisi %0.25 alanda var % 1 alanda var %3 alanda , geriye kalan %13.75 yada %13 istasyon sahibine kalıyor (yine aynı şekilde her zaman aynı oranlar olmaz firmasına göre değişir)
Bu ne demek yani 100 tl akaryakıt alınınca 13 tl benzinlik sahibine gidiyor demek ama bu kişi ismi ufak firma ile çalıştığından yani "3.lig yada 2.lig firması" insanlarında aklında boş reklamlarına inandıkları büyük firmalar olduğu için bu kişi kendi karından iskonto yaparak ucuza akaryakıt verip satışını arttırmak yolunu seçer
yani yukarıda ki örnekte olduğu gibi 100 tl lik akaryakıtta 13 tl kazanan istasyon sahibi kazancını mesela 11 tl ye yada 9 tl ye düşürerek aradaki farkı müşterisine bırakmaktadır.
Her ucuz gördüğünüz akaryakıtı hileli ürün sanmayın , adam kendi karından kısarak veriyor......
Boşuna diğerlerinden kazıklanmayın