User Tag List

Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
60 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Kaskosuz araçla dolaşmak

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben direk net cevap veriyim;

Kaskosuz araba ile dolaşılmaz.

Arabana otoparkta vurup kaçarlar, kendiniz ödersiniz.

Sel olur su baskını olur, kendiniz ödersiniz. (Olmaz demeyin sene 2002 Beşiktaş çarşısı denen yerde aracımın içine 50cm su doldu. Heryerde su baskını olabilir.)

Arabanıza bayrak vs Atatürk imzası var diye o.ç biri molotof atar, yakar, çizer vs kendiniz ödersiniz.

Hırsız girer camını kırar teybi çalar döşemesini yırtar kendiniz ödersiniz.

Yani kaza yapmak dışında çok daha büyük tehditler var bu memlekette...Kaza en son düşünülecek şey olmalı bence.

Zaten kaza da yapsanız -siz çarptığınız sürece- kendi arabanızı kendi cebinizden ödemek zorundasınız. Kazanın ufağı büyüğü yok, duran trafikte fiat puntoyla 10km hızla dobloya vurdum aracımda 2 far tampon kaput radyatör 3500 lira hasar çıkmıştı düşünün...Ucuz araba yok artık.

Risk almaya değmez hiçbir şekilde, bu memlekette kaskosuz arabaya binilmez.
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

şaman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Kadyr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Boyle serefsizler ve calinma riskine karsin kasko yaptiriyorum
    kadir zamanında kaskolu aracım vardı evin önünde taşla vurulmadık yeri kalmadı işten geldim gördüm arabayı o anı sen düşün, gittim polis çağırdım zaten bin nazla geldi ağzımı bozmayım şimdi bunlar için, araba sıfır zaten bana demezmi bunlar eskiden olmuş diye dedim sen boyacımısın polismisin kavga gürültü ben diyo bunların hepsini yazamam 3 parçaya yazarım gerisine karışmam allah dedim belanızı versin içimden yaz dedim ya ne yazıyosan sonra gittiğim yer halletti bir şekilde yani kısacası tanıdığın yoksa bu ülkede ne yapsan boş

drago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    54 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    haklıysanız eğer karşı tarafın sigortası tüm bedeli karşılar.eğer poliçedeki tutarı aşmışsa yapılan işlem ya da pert organizasyonu; karşı tarafın sigorta şirketi sigortalısına rücu eder ve aradaki miktarı karşı taraftan temin eder.

eğer komple karşı taraf hatalı değil ise, mesela yüzde 70 karşı taraftaysa sizde tali kusur var demektir.bu durumda karşıdaki sigorta şirketi ortaya çıkan meblanın bir kısmını öder ya da (ki en çok olan budur) yan sanayi parça kullanılmadığı takdirde bedelin hepsini tazmin edemiyeceğinizi söyler.

benim başıma gelen olaylar bu yöndeydi

tylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    büyük şehir de 40.000 tl ve ustu bir araç kullanıyorsanız bence şart kasko ben 10.000 nufuslu ilçe de yaşaıdıgım dan pek kasko yanlısı değildim ama 2011 sendin de istanbula bır haftalık tatıle gıttıgım de 3 defa kazaya karısınca ikisin de ben sucu olunca çeşke kaskom olsaydı demiştim bi de sogorta experleri çok yavaş çalısıyorlar
    Alıntı free-hifi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu konunun bir üst leveli kaç yaşında milli oldunuz olur ...

HaKo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Kadyr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim bildigim misal karsi tarafin sigorta max 10 bine kadar veriyor sende 11bin hasar cikti geri kalani adamdan alcan yada sana gircek
    gircek derken ? askerlik arkadaşı falan mıyız ? kahvede karı muhabbeti mi yapıyoruz ne biçim uslup bu ya ? Kelimelerini biraz dikkatli seç köy kahvesi değil burası.

arkadaşlar teşekkür ederim cevaplar için.

@dragger kesinlikle haklısın ama o söylediğin diğer ihtimallerin olması çok düşük , çünkü ikinci bir araç alıcam ve kapalı garajda veya sitemin kendi garajında saklamayı düşünüyorum.

Kasko neden yapmayacağım derseniz aracın hasar kaydı var ve kasko şirketleri saçma paralar çıkartıyorlar malesef. Araç Evolution X

Low-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı HaKo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gircek derken ? askerlik arkadaşı falan mıyız ? kahvede karı muhabbeti mi yapıyoruz ne biçim uslup bu ya ? Kelimelerini biraz dikkatli seç köy kahvesi değil burası.

arkadaşlar teşekkür ederim cevaplar için.

@dragger kesinlikle haklısın ama o söylediğin diğer ihtimallerin olması çok düşük , çünkü ikinci bir araç alıcam ve kapalı garajda veya sitemin kendi garajında saklamayı düşünüyorum.

Kasko neden yapmayacağım derseniz aracın hasar kaydı var ve kasko şirketleri saçma paralar çıkartıyorlar malesef. Araç Evolution X
    Özellikle böyle hızlı ve parçası pahalı arabalarda olmazsa olmaz bence.

Allah korusun yapacağın bir kazada kasko bedelinin 2-3 misli tutarlar çıkar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Low-Rider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Özellikle böyle hızlı ve parçası pahalı arabalarda olmazsa olmaz bence.

Allah korusun yapacağın bir kazada kasko bedelinin 2-3 misli tutarlar çıkar
    Evet haklısın zaten benimde aklımı kurcalayan o, evo gibi bir aracı kaskosuz kullanmak hem deli hem cahil cesareti, ama çok para istiyor firmalar sırf o yüzden araçtan vaz geçicem sanırım :S

Uur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Dragger Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben direk net cevap veriyim;

Kaskosuz araba ile dolaşılmaz.

Arabana otoparkta vurup kaçarlar, kendiniz ödersiniz.

Sel olur su baskını olur, kendiniz ödersiniz. (Olmaz demeyin sene 2002 Beşiktaş çarşısı denen yerde aracımın içine 50cm su doldu. Heryerde su baskını olabilir.)

Arabanıza bayrak vs Atatürk imzası var diye o.ç biri molotof atar, yakar, çizer vs kendiniz ödersiniz.

Hırsız girer camını kırar teybi çalar döşemesini yırtar kendiniz ödersiniz.

Yani kaza yapmak dışında çok daha büyük tehditler var bu memlekette...Kaza en son düşünülecek şey olmalı bence.

Zaten kaza da yapsanız -siz çarptığınız sürece- kendi arabanızı kendi cebinizden ödemek zorundasınız. Kazanın ufağı büyüğü yok, duran trafikte fiat puntoyla 10km hızla dobloya vurdum aracımda 2 far tampon kaput radyatör 3500 lira hasar çıkmıştı düşünün...Ucuz araba yok artık.

Risk almaya değmez hiçbir şekilde, bu memlekette kaskosuz arabaya binilmez.
    O kadar güzel özetledin ki abi. Ben de 10 la giderken şahine vurdum 2 far değişti kaput ve tampon boyandı. Anlaşmalı yere götürdüm kasko bozulmadan hallettiler. Ama öyle olmasa dediğin gibi o paraya çıkacaktım ki baktım farın teki 250 lira zaten.

Canım ülkemde kaskosuz gezmek mermiye kafa atmak gibi birşey..

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sti ile dolaştım 1 yıl kaskosuz. çünkü 8-10 milyar gibi rakamlar çıkarıyorlardı.

trafik sigortası her zaman karşı tarafın masrafını karşılar. yani suçlu olanınki suçsuz olanı karşılar. kendi hasarını karşılamaz.

karşı tarafın kaskosu varsa 25i aşarsa 25den fazlasını kaskosundan alırsınız. kaskosu yoksa adamda çamura yatar ödemezse dava açar kesin kazanır ve gene tahsil edersiniz sadece süre uzar.

ben bu güne kadar hiç kaza yapmadığım için şuana kadarki 15milyarı aşkın harcanan kasko parasına üzülüyorum. artık yaptırmıyorum. inş allah büyük bir kaza vermez. neyseki çok dikkatli araç kullanıyorum ve otoparkımızda var.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Evet haklısın zaten benimde aklımı kurcalayan o, evo gibi bir aracı kaskosuz kullanmak hem deli hem cahil cesareti, ama çok para istiyor firmalar sırf o yüzden araçtan vaz geçicem sanırım :S
    Garajda yatırcaksan,en azından belli bi süre kullanmicaksan yapma kasko hako.Ama kullanmayı düşündüğün an yaptır kaskonu.Fazla fiyat dahi çıkartsalar,en azından ALLAH korusun bişey olduğunda ödemesini alıcaksın.Biliceksin ki için rahat.
    - K -

________
    Dr.Ecu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mr.K Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Garajda yatırcaksan,en azından belli bi süre kullanmicaksan yapma kasko hako.Ama kullanmayı düşündüğün an yaptır kaskonu.Fazla fiyat dahi çıkartsalar,en azından ALLAH korusun bişey olduğunda ödemesini alıcaksın.Biliceksin ki için rahat.
    yav tabiki kullanmak için alıcam aracı ama günlük değil, hani hafta sonu çıkıp 2-3 sıkıp gazlamak için falan. Ama tabi günlük kullanımdan daha riskli bu gazlama olayı doğal olarak Senede 4-5bin tl kasko vermekte koyuyor açık konuşmak gerekirse. a5e bile 3700tl ödedim yeni kaskolar iyice uçtu gitti saçma sapan fiyatlar çıkartıyorlar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    yav tabiki kullanmak için alıcam aracı ama günlük değil, hani hafta sonu çıkıp 2-3 sıkıp gazlamak için falan. Ama tabi günlük kullanımdan daha riskli bu gazlama olayı doğal olarak Senede 4-5bin tl kasko vermekte koyuyor açık konuşmak gerekirse. a5e bile 3700tl ödedim yeni kaskolar iyice uçtu gitti saçma sapan fiyatlar çıkartıyorlar.
    İşte onuda şöyle düşün,hasarsız kazasız vs alsan en az 10-15K fark eder(piyasayı bilmiyorum) hem evoya bincen,hem kasko yapcan,hemde piyasanın altına satın alcan.Hemde satarken gene aldığınfiyata satıcan.

O aradaki açığı,teselli olarak kaskoya ödiceksin kafan rahat etcek.
    - K -

________
    Dr.Ecu

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Günlük yada diğer aracınızı başkasına satın. İptal olan poliçenizi hasarsızlık indiriminiz ile Evo9'a aktarın fiyat daha insani bir seviyeye düşer. Sonra günlük aracınızı yeniden satın alın ve ona sıfırdan poliçe yaptırın. Yavaş araçlara o kadar pahalı kasko çıkmaz.

Evo9'u biblo niyetine alıyorsanız garajın tavanı çökmesi dışında korkunuz olmaz. Ama aracın amacı belli. Amaç gazlamak ise mutlaka kaskonuz olsun derim. Ne 4 çekerine güvenin ne Brembo'suna.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mr.K Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İşte onuda şöyle düşün,hasarsız kazasız vs alsan en az 10-15K fark eder(piyasayı bilmiyorum) hem evoya bincen,hem kasko yapcan,hemde piyasanın altına satın alcan.Hemde satarken gene aldığınfiyata satıcan.

O aradaki açığı,teselli olarak kaskoya ödiceksin kafan rahat etcek.
    ödemesek daha büyük teselli olur sanki haklısın aslında. ya da binmiycem daha uygun bişey bakıcam gurur yapmanın anlamı yok

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    ödemesek daha büyük teselli olur sanki haklısın aslında. ya da binmiycem daha uygun bişey bakıcam gurur yapmanın anlamı yok
    Öhöm nasıldı o laf,sakalları kes tarzındamıydı kılmıydı neydi .Ya tabiki öyle olsa daha iyi olur da,için rahat etmez.Aslında cevabı bu postta kendin verdin gibi bişey oldu,ya almican(içinde kalıcak,için içini yicek rüyalarına gircek)başka daha yavaş bişey bakıcaksın(gitmicek,çok yakcak).Kısaca son postun mantıklı olan

Ama gene de dediklerimi sen bi düşün
    - K -

________
    Dr.Ecu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Günlük yada diğer aracınızı başkasına satın. İptal olan poliçenizi hasarsızlık indiriminiz ile Evo9'a aktarın fiyat daha insani bir seviyeye düşer. Sonra günlük aracınızı yeniden satın alın ve ona sıfırdan poliçe yaptırın. Yavaş araçlara o kadar pahalı kasko çıkmaz.

Evo9'u biblo niyetine alıyorsanız garajın tavanı çökmesi dışında korkunuz olmaz. Ama aracın amacı belli. Amaç gazlamak ise mutlaka kaskonuz olsun derim. Ne 4 çekerine güvenin ne Brembo'suna.
    aslında mantıklı hatta aktarma yapınca fiyat değişmiyor sanırım araç değiştirirken yaptım bir kaç kez aynı poliçeden devam etmişti sanki öyle hatırlıyorum.

Araç Evo 10 biblo gibi duracağını hiç sanmıyorum muhtemelen aldıktan sonra biblo gibi duracak araç a5 olacak

Can_DCK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hasar kaydi derken , agir hasar statüsunde mi? Bence kaskosuz binmeyin . Sigortaciyim , her gun nelerle karsilasiyorum, kimseye kaskosuz araba kullanmayi tavsiye etmiyorum .
    ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Can_DCK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hasar kaydi derken , agir hasar statüsunde mi? Bence kaskosuz binmeyin . Sigortaciyim , her gun nelerle karsilasiyorum, kimseye kaskosuz araba kullanmayi tavsiye etmiyorum .
    evet aracın pert kaydı var ama bildiğim bir araç. dayım bir aile dostumuzdan aldı, bende ondan almayı düşünüyorum.

Can_DCK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evet aracın pert kaydı var ama bildiğim bir araç. dayım bir aile dostumuzdan aldı, bende ondan almayı düşünüyorum.
    Kasko zor yapılır , hasar kayıtlı araçlara , bilginize .
    ...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)