_sinan_ Nickli Üyeden Alıntı
DH 'da konuları hatırlıyorum, bende oraya konu açılmadan 1 sene önce gitmiştim Voronej'e. Aslında işin iç yüzü çok farklı. DH da geçen sene Voronej konusunda büyük dolandırıclık döndü diyebilirim. Ordan kaç tane çocuğu getirdi ve burda bıraktı, Voronej devlet üniversitesi site getirdi, aynı okula bağlı dandik arapların açmış olduğu yurtda ders görülen bir yere getirdi. Okul işleriyle vs. hiç ilgilenmedi. Gelenlerin birçoğunun dönmesinin başlıca sebebi bu, ha dersenki türkiyeden sonra 20-30 yl öncesinin filmleri gibimi etraf, evet. Sanki sokakta yeşilçam filmi çekilecek..
Para konusundada önceki postumda dediğim gibi 2 sene önce 500tl ile çok çok rahat bir şekilde geçinirken şuan 1200tl yetiyor.. Burdaki bütün öğrencilerin ortak derdi bu, ev kirama 1 senede %50 zam geldi ve eğer evden çıkarsam bu fiyata ev bulmam zor, sen düşün..
Mpower ;
‘ÖĞRENMİYORSA SUÇ BİZİM’ ANLAYIŞI!
öğretmenler için ' öğrenmiyorlarsa suç bizim' kısmı tamamen doğru. Eğer hergün okula gidip ders çalışırsan geçmemen imkansız. Ama şun kesin ve kesin söylemeliyim ki Rusya'da nasıl öğrendiğinden çok hergün okula gelip gelmediğin önemli, devamsızlık okulda en hassas konu..
DENKLİK VAR
Denklik işini mail veya telefon yoluyla yök'e ulaşıp sorucaksın , çok zor değil 1-2 saat telefon ile arama sonrası ulaşılabiliniyor.. Malesef öyle hemen aradımı açmaca yok..
AYLIK MI? YA DA NİYE BU KADAR UCUZ? DİYORLAR..
Fiyatlar için aldatıcı oluyorlar , herzaman minimum fiyat yazanı 1,5 hatta 2 ile çarp ve minimum kabul et..
İLK SENE YURT ÖNERİSİ
Banada sorarsan ilk sene yurtda kal, yurtlar kötüdür, ciddi anlamda çok çok kötüdür resim vs. bulabilirim gerekirse ama ilk sene yurtda kalmak iyidir. Hem zevkli olur hemde dile daha çabuk ısınırsın.. Kız-erkek , rus-yabancı yurtlar için konuşuyorum, bazı şehirlerde farklı oluyor..
IRKÇILIK YOK EĞLENCE ÇOK
Harkov için birşey diyemem ama rusların içinde yabancılara karşı ırkçılık var. Hepsinde değil tabiki ama bazı adamların kanında var, zaten ortada birşey olmasa bukadar muhabbeti olmaz.. Ama harkovdayken insanlar çok sıcak kanlılardı ruslara göre..
Yazmaktan yoruldum, ama son söyliyeceğim şey bence bölüm olarak otomotiv yerine başka bir bölüm seç..