+1
eskiden orayı beklerdım trafık acılcak yardırcam dıye suan orda bıle yogunluk oluyo:mad:
Printable View
Arkdslar bnde EDS ile ilgili birşey yazayım,
otobüs yolu olarak ayrılan sağ şerite girmişim,fotolu sekılde şirkete ceza geldı.
baktım; girdiğim süre/saat = 16:35:50 cıktıgım zaman 16:35:54 , 4 saniye otobüs yoluna girip cıktıgım ıcın ceza gelmiş malesef :(
Haydaaaa, nerede yedin cezayı? Kaç para itelediler?
Ulan sanki Moskova'dayız da şehir içi bile en az 4 şerit gidiş, 4 şerit gelişli de birde otobüsler için yol ayırdılar. Sokağı dönerken bile o yola girip çıkmak zorundasın, hatta sirkeci feribot kuyruğu içinde o şeride girmek zorundasın.
Ayrıca 4 sn. içinde ceza kesmeleride.... neyse, anlayan anladı.
Otobüs yolundan bana da 77 Lira geldi.
Şu otobüsler için ayrılan yol saçmalık zaten, örnek olarak çalışlar caddesine incirli caddesine falanda yaptılarda o şeritte paso arabalar park halinde
nereden geçireceklerini şaşırdılar, o şeridi belirtilen saatler arasında kullanmamak lazım
4 saniye için ceza kesilmez, kesilirse bunun adı, niyeti başkadır. Ben burada o zaman iyi niyet aramam, o yol benim hakkım, bir sokaktan caddeye bağlanırken veya caddeden sokağa girerken sırf bu şerit ayrımı yüzünden nizami dönüş yapamıyorum, üstelik paranoyak gibi hangi saat dilimindeyim diye de göstergedeki saate bakıp duruyorum. Böyle saçmalık olmaz, 4 şerit vardır, yol buna müsaittir, o zaman belirli saatler için bu olayı yaparsın anlarımda memleketin zaten yolları yol değil, en fazla 2 şerit var, onunda bir tanesini alıp otobüslere vermenin anlamı nedir.
Geçen hafta sirkeciden feribota binmek için mecburen en açık yol olduğundan sahilden gittim, baktım saat 17:00, otobüslere ayrılmış yola girmemek için uğraş veriyorum, üstelik hız sınırı var, ama sallayan yok ben 70km/h ile gitmeye çalışırken arkamdakiler yardırıyor, bende haliyle o ayrılmış yola girip bir kaç kere adamlara yol verdim. Şimdi bana bu yüzden ceza gelirse hakkımı zaten helal etmiyordum külli etmem, vereceğim para da onlara haram zıkkım olsun o derece.
Sırf bana ceza iteleyip hız sınırını aşanlarada ceza itelemezlersede duble haram zıkkım olsun.
İtelemeleri millet iliklerine kadar hissediyor zaten. Keşke sadece trafik ile sınırlı kalsa. Bizim halk mazoşist ama koymaz! Müstahak bize amk.
istanbulda trafiğe kayıtlı araba sayısı 3 milyon 112 bin 770 imiş en sonki sayımda diğer şehirlerden günü birlik gelenler ile birde bu sayımın en son yapıldığı tarihden bu yana 4 milyonu bulmuşdur trafikdeki araç sayısı..
istanbul yollarının kaldırabiliceği araç sayısı bir ara bir yerde bulmuşdum şimdi o veriyi bulamadım ama 387 bin araç gibi bir rakamdı yanlı hatırlamıyorsam o civarlardaydı yeni yapılan yollarla olsun 500 bin 600 bin gene kaldırmıyor..
bunun dışında 3.köprünün yapılmasıyla resmi 13 milyon gayri resmi 20 milyon olduğu söylenen istanbulun nüfusunun artıcağı yönünde herkes tarafından sabit bir kanı var istanbulun o zaman resmi nüfusunun 20 milyonu bulucağı düşünülüyorki demek ki gayri resmi 25 milyonu rahat bulur.. bu oranda araç sayısınında iki misli artıcağı ön görülüyor.. şu anda 4 milyonsa o zaman herhalde 6-7 milyonu rahat bulur..
stanbulun nfusu 3, kpryle patlar | GAZETE VATAN
darkmoon reiz yine olayı aydınlattı yani radar gerekli bişi :D
Aynen öyle abi.
Allahtan haftasonları biniyorum, hergün binen binmek zorunda olan insanlara yazık
Araba kullanma keyfi diye birşey kalmadı ki. Paranoyak gibi yol takip ediyoruz aman geçmeyelim falan. Resmen şaka gibi. Otobüs yoluna ise hiçbirşey demiyorum bunları düşünenlere saygılar sadece.
milyonlarca insanın arabası olmadığını. yaya olmak zorunda kaldıklarını. otobüslerde süründüklerini filan düşünerek halime şükrediyorum.
Bu arada tamamen kendimi avutmaca bu. Yoksa gerçekten kafaya takmaya başlayınca çok sinir krizi geçiririz. Kötünün iyisiyiz diyip kendimizi avutmamız. Sabırlı olmamız lazım.
Nasılsa bir gün sağlam patlak vericek ve bu diyarları terk etmemiz gerekicek. yeminle çok bunaldım istanbulda. memlekete gitmek istiyorum artık. imkan meselesi o da gene.
92 ile gecenlerde 300 küsür yollamıslar evlat acısı gibi koydu bide hesapta yavas gidiyorduk :(
Kayınçoya 3 kere otobüs şeridinden ceza geldi. Saçmada olsa hadi bir kural koydun tamam ama gidipte en az 60 sn kuralı koy. Hadi 30 sn koy. 4-5 sn için cezamı kesilir şerefsiz. Kırmızı ışık değil birşey değil.
çapada çalıan bir bir abimiz hastaneye girmek için mecburen giriyor .sabah akşam 70 ytl gelmiş .servise yazıldı . 3 ay öncenin cezaları yeni bitti .şuan kadar yaklaşık 500 ytl ödedi hala cezalar geliyor .
sarı çizgiye girmeden sağa dönüş nasıl yapılır? sahil yolunda sağ şeritte girilmeden geriye kalan tek şeritten 70 km hız sınırı istanbul trafiği nasıl akabilir birisi açıklarsa sevinirim.
keşke bunların cevaplarını açıkladıktan sonra o cezaları kesmeye başlasalardı :beuj:
benim merak ettiğim o şeritlere rağmen otobüsler halen bize kalan şeritlerde rahat rahat takılıyolar bunlar için bi yaptırım varmıdır resim video çeksek nereye şikayet etmemiz lazım diycem ama bu sefer onlara yazcakları cezalarla daha çok kazanıcaklar... :Deli::Deli::Deli:
banada maltepe sahilde gelmiş 82 km hız ile 166 tl.
arkadaşlar il içi (belediye sınırlarında) trafik ile sorunlarınız var ise valilik makamıyla toplanan il trafik komisyonuna yazılı olarak başvurun . il trafik komisyonunun aldığı kararları uygulayan görev yapan polis arkadaşlarımıza forumdan şerefsiz , şerefsizler , allah belalarını versin diye ağır ithamlarda bulunmayalım lütfen. saygılar...
Burada polislere kimse şerefsiz vesaire demiyor zaten siz yanlış anlıyorsunuz. E5e 70 km hız sınırı koyana, Silivride 50 km hız sınırı koyup 70 km ile 343 tl ceza kestirenlere, otobüs şeridinde 4 saniye durup ceza kesip yollayanlara sitemimiz bizim. Bu sistemi kim düzenliyorsa ona bizim sitemimiz. Araba kullanmak ciddi anlamda işkence oldu. Kimsede çıkıp ben 150-160 gitmek istiyorum demiyor ki. 90 km olsun sınır diyorlar buna bağlı olarak trafik yoğunluğuda oluşuyor. Trafikte emniyet sağlayacaklarmış. Böyle emniyet mi sağlanır. Siz söyleyin gece 2de işten çıkıyorsunuz. Bomboş 25 km yolunuz var. 70 km hız ile gitmek 'ZORUNDASINIZ' Doğru mudur şimdi bu ?
melih kardeşim mesajlar aşağıdaki gibidir saygılar...
Arkadaşlar 78 km hızla e-5 de büyükçekmece gülyapının ordaki tepedeki radar kameralarından 166 tl ceza yemişim şaka gibi çekmiş fotoğraf yollamış 25 mart 2013 de daha bugün geldi dikkatli olun gelmiyor diye basmayın kesiyor şerefsizler nerden götürüceklerini şaşırdılar Allah ıslah etsin gidip yarın yatırıcam bilginiz olsun diye uyarıyorum.
Sağolasın melih.Ben dikkat eden biriyim başladığından beri hep uyuyorum bak düşün yokuş aşağı eski tatilya önü bilirsiniz beylikdüzü migrosun orası arabayı bırak zaten 120 ye çıkıyor paso frenle iniyoruz 78 den 166 tl koymuşlar Allah bunları ıslah etsin 70 nedir ya bilmem neyin evlatları küfür edicem şimdi ya
Kayınçoya 3 kere otobüs şeridinden ceza geldi. Saçmada olsa hadi bir kural koydun tamam ama gidipte en az 60 sn kuralı koy. Hadi 30 sn koy. 4-5 sn için cezamı kesilir şerefsiz. Kırmızı ışık değil birşey değil.
Allah belalarını versin o zaman
abicim ben duygusal yaklaşsaydım yazardım polislerimize sövmeyin etmeyin diye nasıl ki bu forumda çürük elmalar var bizim teşkilatımızda da var , uygualamadan rahatsız olan arkadaşlar valilik il trafik komisyonuna yazılı başvursun burada bi şey çözemeyiz diye yardımcı olmak istedim istanbulda yaşamadım ama yol yordam göstermekti amacım saygılar...
Bizim amacımız bundan dolayı sıkıntımızı dile getirmek abi zaten. Bunun içinde ne yapabiliriz diyorduk bak bunu söyledin. Biraz daha detaylı bilgi verebilir misin abi ben sonuna kadar hazırım yapmaya. E5de araba kullanırken paranoyak oldum resmen. Hatta araba bile çıkarmaz oldum.
bu cezaları kesen sistem kim önce onu bilmek lazım 2 tür ceza var bir trafiğin kestiği bir karayollarının kestiği.. bu radar cezalarını karayollarımı kesiyor trafik mi..
abim her ay valilik makamında il trafik komisyonu toplanır bunların görevi
il içi (belediye sınırlarında) trafik kurallarını düzenlemek bu kurum hangi yolların trafiğe açılacağı kapatılacağı hız sınırı vb görevlerle uğraşır bu makama yazılı olarak başvurulması gerekir
http://www.trafikteegitim.net/trafik...likurullar.htm
İl ve İlçe Trafik Komisyonları Görev ve Yetkileri : İl sınırları içinde mahalli ihtiyaç ve şartlara göre , trafik düzeni ve güvenliği bakımından yönetmelikte gösterilen konular ve esaslar çerçevesinde , illerde vali veya yardımcısının başkanlığında ,Emniyet, Jandarma ,Belediye, Milli Eğitim ,Karayolları ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler federasyonuna bağlı ilgili odanın temsilcileri, valilikçe uygun görülen trafikle ilgili üniversite ,oda, vakıf ve kamuya yararlı dernek veya kuruluşların birer temsilcisinden oluşan “il trafik komisyonu” ilçelerde de Kaymakamın başkanlığında aynı kuruluşların yöneticileri veya görevlendirecekleri temsilcilerin katıldığı “İlçe Trafik Komisyonu” kurulur.
GÖREVLERİ :
İl sınırları içinde mahalli ihtiyaç ve şartlara göre trafik düzeni ve güvenliğini sağlamak amacıyla gerekli tedbirleri almak ,
Trafiğin düzenli bir şekilde akmasını sağlamak için alt yapı hizmetleri ile ilgili tedbirleri almak, trafikle ilgili sorunları çözümlemek,
Ülkenin tümünü ilgilendiren Trafik Güvenliği Yüksek Kurulunun müdahalesini gerektiren hususları İçişleri Bakanlığına iletmek.
Karayolu taşımacılığına ait mevzuat hükümleri saklı kalmak üzere trafik düzeni ve güvenliği yönünden belediye sınırları içerisinde ticari amaçla çalıştırılacak yolcu ve yük taşıtları ile motorsuz taşıtların çalışma şekli ve şartları ,çalıştırılabileceği yerler ile güzergahlarını tespit etmek ve sayılarını belirlemek,
Gerçek ve tüzel kişiler ile resmi ve özel kurum ve kuruluşlara ait otopark olması için boş alan ,arazi ve arsaları geçici otopark yeri olarak ilan etmek ve sahiplerine yada üçüncü kişilere işletilmesi için izin vermek,
İl Trafik Komisyonu kararları valinin onayıyla yürürlüğe girer .İlçe trafik komisyonu kararları İl Trafik Komisyonunca incelenip vali tarafından onaylandıktan sonra yürürlüğe girer.
İl ve İlçe trafik komisyonlarında alınan kararlara bütün resmi ve özel kuruluşlar uymak zorundadır.
plakalığa mail adresimi yazıcam fotoğrafı yollasınlar diye tiff çekseler bari de ayar versek poz vericem geçerken :)
Ben geçenlerde bikaç kere okula giderken (Beylikdüzü-Beykent) birkeresinde haramidere yokuşunu yavaşlamamak için Allah ne verdiyse çıktım ama sanırım ozaman üstte kameralar yoktu. Birkeresinde ise sadece kameraların önünden 70-75 gibi hızlarla geçtim. Mesafemi ölçüyorlar aceba yoksa önünden geçtiğin hızımı :/
avcilar - torium arasi yemisim 18 martta ceza kacla yedigimi hatirlamiyorum ama 248 tl odediler bugun sirketten.. ben calistigina inanmiyodum gelmeye basladi cezalar hadi hayirlisi bana daha cok gelir gibime geliyor.. arkadan cekmis bu arada resmi soranlara
yarin ogrenir yazarim.. sirkete gitmis ceza sadece odenecek diye bilgi verdiler.. ogrenirim yarin yazarim