EDS kamerasının altında yavaşlamanız bir şey ifade etmiyor çünkü hız koridoru var. İki kamera arasında ortalama hızınızın 70 km/s olması gerekiyor. Yüzde 10 toleransı ile birlikte 77 km/s'e kadar serbest.
Printable View
EDS kamerasının altında yavaşlamanız bir şey ifade etmiyor çünkü hız koridoru var. İki kamera arasında ortalama hızınızın 70 km/s olması gerekiyor. Yüzde 10 toleransı ile birlikte 77 km/s'e kadar serbest.
Hız koridoru sistemi var denildi ancak o sistemin tr de olduğuna inanmıyorum.
Bakırköy sahil yolunda bir dene istersen :) Cayır cayır geliyor ceza :D
bende bütün tanıdığım elektronik delisi olan arkadaşlarıma sordum hız koridoru dediğiniz şey kadar daha teknoloji gelişmemiş :D + olarak her plakayı hafızaya alması lazım kameraların eee ? 2. radara girmeden sağdan yanyola girip kaçışlar var ? + ben kameraların önünden geçerken 70 le aralarda 140 150 yapıyorum mesela ama bana kaç aydır ceza gelmedi ? aynştayn vaz hiyır
Ayrıca bütün kameralar aktif bile değil en azından çoğu zaman öyle olduğunu düşünüyorum o nedenle dediğimiz koridor sistemi olsa dahi sağlıklı çalışamaz sonuçta 2 ve 3. sıradaki kameralar birbirleriyle bağlantılı olacak şekilde programlanmış olsa gerek 2.sıradaki kameralarla 4.sıradaki veya 5.sıradaki kameraları programlayacak şekilde düzenlememişlerdir diye düşünüyorum neyse yahu fazla kafa yormasak daha iyi :D
yan yoldan kaçışlar var haklısın ama mesela bahçelievler'deki kameralara girmemek için ömür'ün oradan girdim eski JFK hastanesinin orada kameralar var yada mecidiyeköy istikametine giderken haliçi geçtikten sonra okmeydanından yanyola girildiğinde dolapdere istikametine ayrılırken kameralar var aynı şekilde çağlayan memorial hastanesi yolunda kameralar var bence şuan aktif değiller ama aktif olduklarında kaçış imkansız olacak ama hız koridoru falan böyle bir sistem sahil yolunda uygulanıyor teknolojiyi çok geliştirdiler imkansız olmaz hız koridoru devlet için..
Hız Koridoru sistemi çok basit bir sistem. Öyle yüksek teknoloji gerektiren birşey değil. Ve Türkiye'de gayet güzel uygulanıyor. Hatta o neki çok daha karışık ve gelişmiş olanları bile kullanılıyor. Ayrıca Hız Koridoru olan tüm yollar üzerindeki çıkışlardada kamera var. Yani bir çıkıştan çıkarsanız bu sefer ilk girdiğiniz kamera ile çıktığınız yerdeki kameraya kadar olan mesafe hesaplanıyor gene ceza geliyor. :)
Trafik Cezası Madde 23
—
23 Plaka takılı olmadan Plakasız araç kullanma cezası
Tescil belgesi, trafik belgesi ve tescil plakalarını araç üzerinde ve uygun durumda bulundurmadan trafiğe çıkmak,
Ceza Miktarı (Ceza Tutarı Ne kadar?)
77,00 TL ( Peşin 57,75 TL)
10 Ceza Puanı (Sürücüler için)
76km ile 343 tl ceza ödedik.
ogünden beri arabamda siyah rolling bandı var ön harfleri kapatıyorum. tabi polis görürse sıkıntı ama yapıcak bişey yok.
Konuyu açan biri olaraktan malesef el mahkum 70 sınırına uyuyorum. İsteyen istediği kadar korna çalsın sellktör atsın hiç umrumda olmuyor. Şuana kadar ceza yemedim inşallah yemem. Kumburgaz-Selimpaşa arasından ise geçtiğim her arabaya dikkat ediyorum genelde Z ile başlayan doblo veya connect oluyor radar arabası ön tarafında kamera oluyor.
bu sabah eve gelmiş
99 km/h hızla 356 TL giydirmişler
e5 tüyapta
ne diyelim yetmez ama evet :)
daha dubleks yol bölünmüş yol kavramından bir habeler yok yol yaptım yok köprü yaptım
al o yolu...
https://imagizer.imageshack.us/v2/45...0/194/myco.png
Haramidere'de 80'le yedim ceza..
Şaka maka alıştımda 70 sınırıa.. Başta çok eziyet geliyordu..
Büyük çoğunlukta uyuyor kurala benim sık kullandığım güzergahta(Beylikdüzü-Bakırköy)
tüyabın oraya dikkat.benim patronda yemiş ki mülayim mülayim kullanır. 88le senin yedigin yerde yemiş alt dilimde kalmıs ama galiba 170 küsür lira
edit:haramiderede nerde buarada :D
Tüyap mimli yer zaten, bir de haliç. 60la geçiyorum neredeyse :)
Tuyapta gezici radarda var , beyaz eski accent . Bagajda uzun anten , on tarafta kamera aynı aracı temde hadımköy catalca arasında görmüştüm yine.
Gelen cezalar fotoğraflı ve giriş çıkış gözüküyor hızı zamanı vs gözüküyor mu ?
Ben 1 sene önce falan florya sahilde girmiştim 78 ile , giriş çıkış tarihi ve fotoğrafları vardı .
ikigün önce bir arkadaş haramidere tüyap arası yemiş 93km ile. forograf gelmediği için ikigündür mahmutbey gişelerinin oradaki şubeye gidiyoruz kamera kaydını seyretmeye ama bilgisayarları bozukmuş. dün gittiğimizde akşam gelir dedi. bugün konuştuğumuz memur da bu sabah gitti akşam gelir dedi. yese yese toriumun oradaki kameradan yemiştir diye düşündük ve sorduk memura ama oradaki kamera çalışmıyormuş. mobil araçlarla tespit yapıyorlarmış. yanışlıkta olmuş olabilir diye. mobil araçlarda gözle plaka tespiti yapıyorlarmış.
70 hız sınırı ise %10'una kadar töleransı yokmu ya ? 76 ile nasıl ceza yeniyor ? 70in töleransı 77 , bende dijital gösterge var 77 ile gidiyom hep :D
valla cezası sabah geldi sirkete simdi sekreterden isteyince anladm aynı oldugnu :o
70e baglıyorm orda boyuna ama emin degilim sıkıntı :).bundan sora töbe gecmem
isterse kuyruk olsun arkamda
7 km için riske girmeye değmez 70-72 yeter :D
bende 78 le yemiştim ulan dedim 78 lede cezamı yenir :D
-Benim gördüğüm : 78 km/h
-Devletin gördüğü : 280 km/h :D
Bende geçenlerde 78km ile beylikdüzü avcılar arasında yedim :@ Tam nerede bilmiyorum ama muhasebeci arayıp söyledi şirket aracıyla yemişim :(
ilk başlarda bende çok dikkat ediyordum lakin sonradan avcılar beylikdüzü arasına gelmediğim sürece çok tıkadığım oldu herhangi bi ceza gelmedi
bir aralar 90'a çıkacaktı haberlerde vardı yalan oldu galiba..
Taze taze geldi bir tane daha...
Habipler-Mahmutbey Yolu Sultangazi
Hız: 79km/h
Ceza : 172TL
Ölçüm mesafesi : 3997m
Oooooof of....
Habibler yolunda kitlemişler banada 79 ile.
Galeriadan yeşilköye giderken olan halen çalışmakta.
Ama yeşilköyden galeria yönüne olan sökülü şuanda.
e5ten hiç yemeedim ama unkapanı köprüsünden kasımpaşa yokuşuna vururken yeni koydular. dolmuşculara gelmiş ordan sanırım orası viraj olduğu için 50kmh dikkat edin.
önde plakam yok deli gibi gazlayarak geçiyorum yazdıklarına saysınlar :)