Bende böyle biliyorum
Printable View
yanlış bir şey yaptığımda özür dilemek için yaparım hızlı yolda ani yavaşlamalarda arkadan gelenleri uyarmak için kullanırım genelde uzun yol şöförlerinde görmüşümdür özür dilemek amaçlı yapıyorlar ağır vasıtalar
bilmeden yanlış bi harekette zor durumda bırakınca yakıyorum bende kısa süreli
genelde anlayanda ok k.i.b. s.ç.s. manasında korna çalıp devam ediyor :D
valla ben genelde arkamdan sisleri uzunları yakıp gelenlere hımmmınaaa gibisinden demek için dörtlüleri yakıyorum :D
Arkamdaki selektör yaparsa, uzunları yakmışsa veya farları xenon ve ayarsız olarak dikiz aynasından gözümü alıyorsa ilk önce dörtlüyü uzun süreli yakarım,
Anlamazsa arka sisleri açarım ki zaten hatasını anlamış olurlar arka sisleri açınca. :)
valla özürü falan bilmem ama ben genelde trafiğin ani sıkışması durumunda arkadan hızla gelenleri uyarmak için kullanırım dörtlü flaşörü :D
bariz özür için yapmış sıkıntısı olsa yavaşlayıp yanına gelirdi zaten dörtlü yakıp hayırdır diyip niye devam etsinki :)
Yanlislikla birini zor durumda biraktigimda ozur amacli , biri yol verdigindede tesekkur amacli..Uzun yolda ani yavaslamalarda kaza vb durumlarda dikkat amacli yakarim :)
Bi problemmi var diyenler neden 4 lü yakıp gidiyor anlamış değilim :D
ben de pardon yaw manasında 1 kere yakıp kapatıyorum.. aralıklarla ardarda 3 kere yakıp kapatınca yada bi sağ bisol bi sağ bi sol yapınca da ne var spor gazetesi manasına geliyo..
4lüleri yakıpta küfür etme amaçlı kullanan ilk defa duyuyorum, o ihtimal çok düşük, hatasının farkına varıp özür dilemiştir. Genelde herkes bunu bu şekilde kullanır
Bunlar en sık kullanılanler benim gözlemlerime göre.
Önüne geçip uzun (3-4 seferden fazla) ve ayağı frende olursa olumsuz anlamda kullanılıyor. Kör nokta nedir bilmeyen ve bence tehlike yaratacak şekilde sinyalsiz şerit değiştirenlerde sinirlerime hakim olmaktan acizsem o an ben böyle kullanıyorum. Neyseki çok naidr oluyor.
Ani yavaşlamaların hepsinde, bazen de gereksiz olarak kullanıyorum ben, özellikle altgeçit girişlerinde, Kızılay'a giderkenki sondan bir önceki alt geçitin sonundaki kasis sebebiyle, eğer ışık kırmızıdan sarıya dönüyor ve hızım yüksekse duracağımı bildirmek için, bir de radar görürsem tek dörtlü ile arkadakine işaret vermişliğim bile var :)
Tabi ilginç ilginç kullanımları da vardı. 2011 yılbaşı akşamı Allah ne verdiyse gidiyorduk bir Passat ile ben sağa ayrılırken öne geçtiğinde pıt pıt 2 sellektör yapmıştım o da 1 dörtlü 1 sola sinyal 1 sağa sinyal yapıp ilginç bir tepki vermişti :)
Sürekli yanan dörtlüler de genelde hasta taşıyanlar olmakta ancak bu devir ve trafikte eğer haftaiçi ve geç saatler değilse ambulans çağırmak kat kat daha mantıklı. Trafikte kimse iplemiyor artık hastası varmış acelesi varmış vs.
Ozur dilemeniz gerekiyorsa ozur, tesekkur etmeniz gerekiyorsa tesekkur anlamina gelir eger kisa sureli yakip sondurulurse. Uzun sureli dur bi konusalim senle demektir. Gezdigim bir cok ulkede boyle.. Ben de ozur ve tesekkur icin kullanirim.
manası çok derin :D
Bunun Manası Çok Derin - YouTube
hahahah bu videoyu tam koyacakken gorum sen koymussun benden uzun yasayacaksin :D
İyidr iyidir dusunmus kusura bakma demis bende yaparim bazen mecburen makas vs aticaksam sey yapicaksam
Ben özür veya teşekkür etmek için kullanıyorum.
hahaha Manası Çok derin sabah sabah ne güldüm...:)
"ne var amk" için de kullanılabilir..
Kisada o anki muhabbete bagli:D
Herkes gibi bende özür ve teşekkür olarak kullanıyorum. Ne var amk için 4 lü anlaşılması zor olur o gibi durumlarda camdan el kol hareketi yapmak daha mantıklı :D
olurda hata yaparsam özür manasında kullanırım.
''selektör yapma laa gel laa arkamdan beni takip et'' gibi birsey olabilir :D
Ben ve tanıdığım herkes ne var amk anlamında kullanır 4lüyü. 70 hız sınırı olan yerde arkama yapışana da yakarım ne yapıyosun demek için , abuk subuk korna calana da sellektör yapana da... 4lü benim arkaya sellektör yapma şeklimdir böyle bilirim ben :D
Genellik ile bende Özür için kullanıyorum ama; ben ettim sen etme diye kullanılabilir,bak işine başımı belaya sokma diye kullanılabilir , yani var oğlu var piskolojik olarak degişir :D
Ben "o elini indir!!" manasinda kullaniyorum.
4lü yakmak göreceli bi kavram bence kişiye göre değişir.
Bazen gereksiz hareket yapanlara arkadan uzunlarla gelenlere 4lü yakarim.
Yada yan yoldan anayola cıkarken bana yol verenlere 4 lü yakarak teşekkür ederim
ben özür yada teşekkür amaçlı kullanıyorum
Bende genelde özür ve teşekkür amaçlı kullanıyorum.
Özür veya teşekkür anlamında kullanılabilir ama benim sık kullandığım şekil, uzun yolda trafik aniden durduğu durumlarda arkadakinin dikkatini çekmek için yakıyorum.
4lu ler elimiz kolumuz olmus farkinda degiliz :D bende cok kullanirim otobanda ani yavaslama, ozur, tesekkur, park edicem abi bi dur vs gibi:D
Hiz siniri var hizli gelene yaparim demis biri ben sabahlari temde 90-100 en sagda giderken sol seritte 70 le gidenleer oldugu icin direk benim arkama yapismaya gelenlere emniyete dogru yanasiyorum geciyorlar ve 4lu aciyolar hemen bu bir tesekkur olmali:D adamin isi gucu var cildirtmayin arkanizda sonra makas atti yanladi ustume kirdi diyorlar:D
işi gücü olana kural yok mu abi :D işi gücü olan kırmızıda da geçsin o zaman.. izmir sahil yolu radar var bi kere girdim bi daha mümkün değil girmem o radara, hızım 75 isteyen 250 ile gelsin ayagımı kıpırdatmam :D sellektöre 4lü yakarım , sağıma kırdı makasa girecek hemen çek 3e yapıştır girsin bakalım nereye girerse :D
Var tabi ama bence trafigin akisini bozmamak adina esnetilebilir.sen radara girmissin dusuncen dogru ama bisey diyemem kardesim.ben rahatsiz oluyorum arkamda tutmam bulasmamak adina salarim gitsin yoksa 4 den 3 e itinayla cekilir tabi:D
aciliyet dışında; genelde özür anlamında kullanıldığını gördüm ben şimdiye kadar, ani frenlemelerde arkadakini uyarmak içinde kullanılır. arkamdaki beni durduk yere selektör yakıp rahatsız ediyosa arka sisleri seri şekilde aç kapa yaparım en kötü arkasına geçer uzunlarla giderim.
yalnız bu dörtlünün sıkıntı yarattığı durumlarda olabiliyor, geçen yaz bi arkadaşımı hastaneye yetiştirmeye çalışıyorum omuzu çıkmıştı kazlıçeşmeden sahil yoluna çıktım bakırköy devlete gidiyorum sahil yolu zaten iki şerit ve kornalara asıla asıla giden düğün konvoyuna denk geldim.önümde de konvoy harici bi ticari taksi var 4lü birşey ifade etmiyor tabi adama selektör korna asılıyorum banamısın demiyo aksine ani frenlemeler yapıyor Allah kimseyi öyle bir durumda bırakmasın
4 lüleri yakıp aşağı inicekken yanındaki birisi vazgeçirmiştir
hani araç sıkıştırdı fren sesi oldukça çıktı onun farkına varmıştır büyük ihtimal özür olarak kullanmıştır diyorum artık
vay arkadaş bir çok kişi özür,teşekkür anlamında kullanırken (bende bu şekilde bilir kullanırım) farklı bir kesim asarım keserim olarak nitelendirmiş :)
sellektör ne amaçla kullanılıyor acaba bu arkadaşlar tarafından..çek o lanet çıkını arabanın önünden falanmı?