büyük bir ihtimalle özür dilemek içindir.
Printable View
büyük bir ihtimalle özür dilemek içindir.
Öğrenmiş olduk :D :D
yanlış bir şey yaptığımda özür dilemek için yaparım hızlı yolda ani yavaşlamalarda arkadan gelenleri uyarmak için kullanırım genelde uzun yol şöförlerinde görmüşümdür özür dilemek amaçlı yapıyorlar ağır vasıtalar
bilmeden yanlış bi harekette zor durumda bırakınca yakıyorum bende kısa süreli
genelde anlayanda ok k.i.b. s.ç.s. manasında korna çalıp devam ediyor :D
valla ben genelde arkamdan sisleri uzunları yakıp gelenlere hımmmınaaa gibisinden demek için dörtlüleri yakıyorum :D
Arkamdaki selektör yaparsa, uzunları yakmışsa veya farları xenon ve ayarsız olarak dikiz aynasından gözümü alıyorsa ilk önce dörtlüyü uzun süreli yakarım,
Anlamazsa arka sisleri açarım ki zaten hatasını anlamış olurlar arka sisleri açınca. :)
valla özürü falan bilmem ama ben genelde trafiğin ani sıkışması durumunda arkadan hızla gelenleri uyarmak için kullanırım dörtlü flaşörü :D
bariz özür için yapmış sıkıntısı olsa yavaşlayıp yanına gelirdi zaten dörtlü yakıp hayırdır diyip niye devam etsinki :)
Yanlislikla birini zor durumda biraktigimda ozur amacli , biri yol verdigindede tesekkur amacli..Uzun yolda ani yavaslamalarda kaza vb durumlarda dikkat amacli yakarim :)
Bi problemmi var diyenler neden 4 lü yakıp gidiyor anlamış değilim :D
ben de pardon yaw manasında 1 kere yakıp kapatıyorum.. aralıklarla ardarda 3 kere yakıp kapatınca yada bi sağ bisol bi sağ bi sol yapınca da ne var spor gazetesi manasına geliyo..
4lüleri yakıpta küfür etme amaçlı kullanan ilk defa duyuyorum, o ihtimal çok düşük, hatasının farkına varıp özür dilemiştir. Genelde herkes bunu bu şekilde kullanır
Bunlar en sık kullanılanler benim gözlemlerime göre.
Önüne geçip uzun (3-4 seferden fazla) ve ayağı frende olursa olumsuz anlamda kullanılıyor. Kör nokta nedir bilmeyen ve bence tehlike yaratacak şekilde sinyalsiz şerit değiştirenlerde sinirlerime hakim olmaktan acizsem o an ben böyle kullanıyorum. Neyseki çok naidr oluyor.
Ani yavaşlamaların hepsinde, bazen de gereksiz olarak kullanıyorum ben, özellikle altgeçit girişlerinde, Kızılay'a giderkenki sondan bir önceki alt geçitin sonundaki kasis sebebiyle, eğer ışık kırmızıdan sarıya dönüyor ve hızım yüksekse duracağımı bildirmek için, bir de radar görürsem tek dörtlü ile arkadakine işaret vermişliğim bile var :)
Tabi ilginç ilginç kullanımları da vardı. 2011 yılbaşı akşamı Allah ne verdiyse gidiyorduk bir Passat ile ben sağa ayrılırken öne geçtiğinde pıt pıt 2 sellektör yapmıştım o da 1 dörtlü 1 sola sinyal 1 sağa sinyal yapıp ilginç bir tepki vermişti :)
Sürekli yanan dörtlüler de genelde hasta taşıyanlar olmakta ancak bu devir ve trafikte eğer haftaiçi ve geç saatler değilse ambulans çağırmak kat kat daha mantıklı. Trafikte kimse iplemiyor artık hastası varmış acelesi varmış vs.
Ozur dilemeniz gerekiyorsa ozur, tesekkur etmeniz gerekiyorsa tesekkur anlamina gelir eger kisa sureli yakip sondurulurse. Uzun sureli dur bi konusalim senle demektir. Gezdigim bir cok ulkede boyle.. Ben de ozur ve tesekkur icin kullanirim.
manası çok derin :D
Bunun Manası Çok Derin - YouTube
hahahah bu videoyu tam koyacakken gorum sen koymussun benden uzun yasayacaksin :D
İyidr iyidir dusunmus kusura bakma demis bende yaparim bazen mecburen makas vs aticaksam sey yapicaksam
Ben özür veya teşekkür etmek için kullanıyorum.