Bayada bi vergi durumu var o reklamın....belediyeye ödenen
Printable View
Bayada bi vergi durumu var o reklamın....belediyeye ödenen
Bende reno traffic kapalı kasa panelvan araç vardı şirket kayıtlı. Bahsettiğin gibi hanımın üzerine şahıs firması. Zaten sahıs firmalarının k belgesi ucuz 900 lira bence çıkarttır. Ayrıca kapıya şirket logosu koymanda sakınca yok (ben komple giydirme yaptırmıştım). Resmi kayıtlı olduğun belediyeye vergisini yatır (50 tl civarı tutuyor+++++ 1 metreyi geçmiyor diye özellikle belirt). Logoyu yaptırdığın yer fatura kesmesi lazım (50 tl tutarında yeter) onu almayı unutma.!!!!! Ruhsatta 1 yaprak değişiyor 80 tl. yani 1080 tl ye bu işi halledebiliyorsun bu kadar kasmana gerek yok. yanlız belediyeden aldığın vergiyi makbuzunu her zaman ruhsatın arasında taşımayı ve her sene vergisini düzenli yaptırmayı unutma. aracı satarken bunun iptalini yaptırman lazım yoksa vergi borcu çıkıyor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!????????????
Merhabalar Bende Pug partner van tipi araç kullanıyorum şirketim adına kayıtlı Bu tip araçlarda K belgesi mecburi biz aracı belge cıkana kadar kullanmamıstık bildiğim kadarı ile yakalırsan 2500 şoföre 5000 falanda şirkete cezası var ayrıca kapalı kasa komyonet van kullanan şoforlerde SRC belgesi alımı zorunlu bende bunlar var polis sordumu :) hayır
evet ticari araçta K belgesi zorunluluğu var yük taşımasak bile ben yedim o cezayı 2,250 tl olarak samandıra gişelerde gişe çıkışındaki çevirmede özellikle çevirme yapıyorlar K belgesi ve SRC belgeleri v.s için
Dün akşam bir polis arkadaşıma sordum.
Ticari araca logo yaptırınca ticari faaliyette kullanıldığı için yük taşınmasa bile K belgesi almak gerekiyormuş.
Binek araçta logoyu ruhsata işletmek yeterli 80 tl gibi bir masrafı var.
K belgesinin logo ile bir alakası yok.
Logon olmasa bile ticari aracın varsa yaptırmak zorundasın. yaptırmadığın takdirde ciddi cezaları var.
K Belgesinin logoyla alakası yok ki?
Logo yapıştırmasanızda K belgesini almanız gerekiyor.
Ben 2500-2500 toplam 5000 TL ceza yedim hiç haberim olmadan.
K belgesi ticari taşıma belgesi. Logo ayrı bir olay
Logo işletmek için, hangi reklamcı yaptıysa kaç m2 olduğuna dair bir fatura kesiyor, o fatura üzerinden bağlı olduğnuz belediyeye reklam vergisi yatıyor, ondan sonra ruhsata işleniyordu? Ben öyle yaptırmıştım sanki
Şahıs firmalarında K belgesi zorunluluğu yok. Logoyu işletirseniz K belgesi zorunlu oluyor, o zaman şahıs veya şirket üstüne olduğu önemli olmuyor.
K belgesinin logo ile alakası şöyle.
Ticari araca sahip her kişiye K belgesinden ceza yazılıyor mu ? hayır.
Hususi binen binlerce insan var.
Fakat ben hususi bindiğim L200 aracıma logo yaptırırsam, çevirmede hususi biniyorum yük taşımıyorum diyemiyorum. O an araçta yük olmasa dahi şirket logosu bulunduğu için ticari faaliyette kullanıyor görünüyorum.
benimde bildiğim kadarıyla K belgesi gerekiyor + o aracı kullananlar için SRC belgesi şart.
Şirkette kullandığımız kamyonet şahıs üzerineydi ve logo yoktu.
K belgesi olmadığı için 2500 TL ceza yedi...?!
k belgesi araç için mi yoksa sürücü için mi oluyo? yani her şöför için ayrı bi belge mi almak lazım
siz yük falan taşıyacaksanız k belgesi almak zorunludur
yük vs taşımayacaksanız sadece logoysa logoyu ruhsata işletmeniz yeterli olur