Kusura bakma gec cevap icin ***** olaylar hepimizin keyfini kacirdi .
Alacagin vize turu J1 olacak. Vize gorusmesine gitmeden once DS 2019 formun elinde olacagi icin ( calisma iznin diyebiliriz ) vize mulakatinda hicbir problem yasayacagini sanmiyorum. Belki bir ihtimal isim benzerliginden dolayi guvenlik sorusturmasina takilabilirsin ama cok dusuk ihtimal . Mulakatta sirf soru olsun diye birseyler sorarlar. Nereye gideceksin, ne yapacaksin, hedeflerin ne, Amerika;dan geri donmeyi dusunuyormusun gibi sorular. Birde calisacagin yer hakkinda birseyler ogrenmeye calis ne olur ne olmaz.
Amerika"ya ilk geldiginde yapman gereken sey DS2019 formun ve pasaportun ile gidip SSN ( Social security number ) cikarmak olacak . Bu numara hem vergi odemeni zamani geldiginde geri almak, ehliyet cikarmak, banka hesabi acmak kisacasi Amerika;da yasal olarak yapacagin hersey icin gerekli olacak . SSN aldiktan sonra adina banka hesabi actir birkac sayfa sayfa ciktisi al, telefon no al yine ciktilarini al adin ve soyadin oldugu ve sonrasinda git California ehliyetine basvur lazim olur.
Gezmek tozmak iyi seyler ama onun icin simdilik pek heveslenme. Yapacagin para max $11 olacak ki cok zor bir ihtimal vergisini verdikten sonra eline ~ $8.5 - $9 gececek ki bu ancak yasam masraflarina yeter belkide yetmez.. CA turu vs yapmak istiyorsan eger cebinde az biraz para ile gel buraya cunku buraya gelis amacin para kazanmak degil farkli bir kultur ogrenmek dilini ilerletmek .
Boyle acik acik yazmam korkutmasin sadece gercekci olmaya calisiyorum .7 senedir neler gordum pembe hayaller ile gelip arkasina bakmadan geri donen .
Aklina takilan ne olursa olsun sorabilirsin .
edit
carls jR de calisacagim yazini yeni gordum yani hamburgerci . Yukarida verdigim rakamlardan en az $2 at.