User Tag List

Sayfa 1/6 123 ... SonSon
103 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Evde organik tarım

63owen63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Evde organik tarım

Permakültür,upcycling,sürdürülebilirlik,geridönüşü m,balkon tarımı,balkon bahçeciligi kavramlarına aşina olanlar vardır. Bu felsefeler çerçevesinde evimde tarım yapmayı planlıyorum.

Hepimizin bildigi üzere yediklerimizin malesef ki hemen hemen hiç biri artık organik degil ve daha kötüsü artık tohumlarında organik olanlarını bulmak mesele... Ben de evimdeki kullanmadıgım boş balkonu komple tarım yapmak için ayırmayı düşünüyorum. Bu konuda tecrübesi olanlar vardır mutlaka, alternatif saksı veya bunların üretiminde kullanabilecek malzemeler konusunda ve bu işi kendisi de yapmak isteyenler için bir konu olsun...Fikir tavsiye tecrübe fotoğraf video paylaşımlarında bulunalım..

* Kafamdan geçen palet saksılar üretip dikey veya yatay koymak, hatta kalan yerlere lastik lerden saksılar dizayn etmeyi düşünüyorum. Hatta şişelerle duvarıda kullanabiliriz.

* Ekmeyi düşündügüm şeyler, semiz otu, 7 veren çilek, domates, süs biberi, salatalık,nane ,maydanoz vs yenebilir şeyler.
    Hatta belki şifalı bitkiler..

* Bir adet te limoni servi yada limon ağacı düşünüyorum. (Tabi ki gerekli büyüklüge eriştiklerinde bir '' gerilla gardening'' ile bir gece ansızın bir sokağa vs dikmeyi düşünüyorum )

Polo TDI WRC İsot Edition / Powered by İsot

Instagram : mehmetguliaytar

Ahmet Saraçoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hep görürüm , her görüşümde de organik olayına ters gelir lastik , pet şişe....Palet güzel fikirmiş ama.Doğal hiç değilse.Bu ara bizde bi ortanca aldık , ortancanın iki katı fiyata toprak saksı , ilaç , çocturucu falan filan aldık , onunla meşgulüz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aslında kendi saksınızı kendiniz yaparbilirdiniz. Bundan sonrakilere artık.Zaten kendime yapacaagım palet'i de video vs kaydedip koyarım yapımını vs. Kolay gelsin

Burdan devam edelim.

miniks - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 63owen63 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Permakültür,upcycling,sürdürülebilirlik,geridönüşü m,balkon tarımı,balkon bahçeciligi kavramlarına aşina olanlar vardır. Bu felsefeler çerçevesinde evimde tarım yapmayı planlıyorum.

Hepimizin bildigi üzere yediklerimizin malesef ki hemen hemen hiç biri artık organik degil ve daha kötüsü artık tohumlarında organik olanlarını bulmak mesele... Ben de evimdeki kullanmadıgım boş balkonu komple tarım yapmak için ayırmayı düşünüyorum. Bu konuda tecrübesi olanlar vardır mutlaka, alternatif saksı veya bunların üretiminde kullanabilecek malzemeler konusunda ve bu işi kendisi de yapmak isteyenler için bir konu olsun...Fikir tavsiye tecrübe fotoğraf video paylaşımlarında bulunalım..

* Kafamdan geçen palet saksılar üretip dikey veya yatay koymak, hatta kalan yerlere lastik lerden saksılar dizayn etmeyi düşünüyorum. Hatta şişelerle duvarıda kullanabiliriz.

* Ekmeyi düşündügüm şeyler, semiz otu, 7 veren çilek, domates, süs biberi, salatalık,nane ,maydanoz vs yenebilir şeyler.
    Hatta belki şifalı bitkiler..

* Bir adet te limoni servi yada limon ağacı düşünüyorum. (Tabi ki gerekli büyüklüge eriştiklerinde bir '' gerilla gardening'' ile bir gece ansızın bir sokağa vs dikmeyi düşünüyorum )

Limın yerine kumkuat öneririm hemde çok lezzetli dalında koparıp silip kabuğuyla yutuyosun
    Call for prayer
    http://m.youtube.com/watch?v=7na5Zm0vwtI
    insanlar en akıllı varlıklardır, hüküm edemedikleri yaradılış ve ölümdür
    Instagram hesabımız
    miniksracing - humidorturkiye

RottingChrist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok güzel bir konu olmuş. geçen sene de buna benzer bir konu vardı ve heveslenip balkonumda bir kaç deneme yapmıştım. bu sene çilek, domates ve hıyar için çalışmalara başladım. geçen sene çıkan tek hıyarı kargalar yemiş ve oğlum çok üzülmüştü. bu sene daha verimli olur inşallah

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla 1 seneden fazla balkonda üretim yapıyorum

organiklik sayılmaz aslında sonuçta tohumun yada fidenin menşeiini bilmiyoruz ama keyifli bir hobi olduğu kesin

geçen sene 10 kavanoz salatalık turşusu yaptım mesela 8*10 kavanozda biber turşusu tabi yediklerimiz cabası

domatesler falan yakın zamanda marul diktim 3 saksı ve hala balkondan marul yiyorum

maydanoz roka ve biberiye vs cabası

mmustu

TigeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tamamen organik olması için 3000km yakınından uçak geçmemesi gerekiyormuş o da dünya üzerinde çok zor ama güzel bir hobi ve en azından hormonsuz.Abi bence maydanoz değil de süs biberi tarzı daha güzel olur maydanoz balkonun ne derece büyükbilmiyorum ama yer kaplayıp çabuk tüketilen bişey sonuçta ama tabi bu benim fikrim
    Alıntı Ludacris Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bmw yaris arabasi al hem en cok silindir onda var

Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı miniks Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Limın yerine kumkuat öneririm hemde çok lezzetli dalında koparıp silip kabuğuyla yutuyosun
    Süper fikir, hiç aklıma gelmemişti teşekkürler ,kesinlikle deneyecegim:P

Alıntı e.mustu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    valla 1 seneden fazla balkonda üretim yapıyorum

organiklik sayılmaz aslında sonuçta tohumun yada fidenin menşeiini bilmiyoruz ama keyifli bir hobi olduğu kesin

geçen sene 10 kavanoz salatalık turşusu yaptım mesela 8*10 kavanozda biber turşusu tabi yediklerimiz cabası

domatesler falan yakın zamanda marul diktim 3 saksı ve hala balkondan marul yiyorum

maydanoz roka ve biberiye vs cabası

mmustu
    Fotoğraf ve tecrübelerini paylaşmanı dilegiyle

Alıntı TigeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tamamen organik olması için 3000km yakınından uçak geçmemesi gerekiyormuş o da dünya üzerinde çok zor ama güzel bir hobi ve en azından hormonsuz.Abi bence maydanoz değil de süs biberi tarzı daha güzel olur maydanoz balkonun ne derece büyükbilmiyorum ama yer kaplayıp çabuk tüketilen bişey sonuçta ama tabi bu benim fikrim

Ben hafta da en az 2 bağ maydanoz, nane tüketiyorum ( tek yaşıyorum )
    Bana yetecek kadar olsa kafi. Zaten denemeler yapıp alan hesaplaması yapacagım. Balkonum 1.50 cm civarı genişliginde ve 7 metre civarı uzunlugunda.

Yapay ve dikey palet düşünüyorum.

initial-D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    direk evin bahçesiyle uğraşıyorum mecburen, apartmanda bende başka çalıştıracak adam bulamadıklarından.

çilek,maydonoz,biber,patlıcan,kabak,domates,soğan ne ararsan var.hatta önümüzdeki hafta oturup iyice bellemem lazım
    2011 E90 320d & 2006 FJR 1300 & 2006 ZZR 1400

halilcan9455 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ayrı bir güzel oluyor kendiniz yapınca bizim Apartman bize ait yanında arsamız var.Babamda domates,biber,maydanoz filan diker aylarca idare eder bizi hele maydanoz bir ekiyorsun tohumun güzelse 1 daha ekmiyorsun resmen
    Balkonu söylememe gerek yok yaz gelince çiçekten vs oturacak yer bulamıyoruz.
    Alıntı gokhan07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    uyması için öncelikle arabada bi beyin olması lazım oda senin arabada yok

xILuciferIx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tüylerim diken diken oldu :S küçük bir yerle uğraşmak güzel olabilir ama uğraşmayıp eşinizin veya çocuğunuzun üstüne yıkacaksanız lütfen bulaşmayın 3 dönüm zeytin bahçesi ve 5 dönüm çeşitli meyve agaçlarının ve sebzenin olduğu bir bahçe üstümde geçiyor ve nefret ediyorum.

immortalboss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence kullanacağınız malzeme köpük olsun.Balık hallerinde bulabilirsiniz.Kullanılmamış ve oluklu balık köpüğü diyebilirsiniz...Başka bir adı vardı ama hatırlamıyorum şu anda.
    Malzeme şu.
    Altında oluklar var.Küçük bir iki tane tahliye açarsınız...Kapaklarıda oluyor.Ama sizin işe yaramaz sanırım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende başladım bu sene balkonda--domat-biber-filan derkenlimon ağacı olmazsa olmaz zaten izmir balkonlarında,,,
    bakalım ilk mahsulu bekliyoruz,
    herşey bir yana benim tutkum fesleğen yetiştirmek o kokusu yokmu öldürüyor beni adeta

Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Palet saksı yapımı anlatılıyor burada. Abla harikalar yarattı.

BORKED

Alıntı immortalboss Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence kullanacağınız malzeme köpük olsun.Balık hallerinde bulabilirsiniz.Kullanılmamış ve oluklu balık köpüğü diyebilirsiniz...Başka bir adı vardı ama hatırlamıyorum şu anda.
    Malzeme şu.
    Altında oluklar var.Küçük bir iki tane tahliye açarsınız...Kapaklarıda oluyor.Ama sizin işe yaramaz sanırım.
    Köpüklerin sağlamlığı konusunda emin olamadım açıkçası.denenebilir ama

Alıntı lnd_samet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende başladım bu sene balkonda--domat-biber-filan derkenlimon ağacı olmazsa olmaz zaten izmir balkonlarında,,,
    bakalım ilk mahsulu bekliyoruz,
    herşey bir yana benim tutkum fesleğen yetiştirmek o kokusu yokmu öldürüyor beni adeta
    Fesleğene bayılıyorum ben de, hatta ev içine dikey bir saksı yapmak evin fesleğen kokmasını sağlamak istiyorum :P

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla 30 cm lik saksıya 2 tane attım daha hiç büyümedi ama arasıra cıkıp elimle kurcalıyorum kafasını kafasını ohhh mis mis:P

Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nemli rutubetli bir yerdeyse daha kuruca bir yere al. bir de humusca zengin toprak severler. Ön sulama yapılmış topraga ekmekte fayda var.

enesy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı RottingChrist Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çok güzel bir konu olmuş. geçen sene de buna benzer bir konu vardı ve heveslenip balkonumda bir kaç deneme yapmıştım. bu sene çilek, domates ve hıyar için çalışmalara başladım. geçen sene çıkan tek hıyarı kargalar yemiş ve oğlum çok üzülmüştü. bu sene daha verimli olur inşallah
    Organik salatalık çilek iste getiriym abi ne işin var senin saksıyla ))
    Arif Işık - Her Türlü Halı Kilim Travel

Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı enesy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Organik salatalık çilek iste getiriym abi ne işin var senin saksıyla ))
    üretici misin ?

enesy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Üreticiyim ama organik değil tamamen hormonlu
    Arif Işık - Her Türlü Halı Kilim Travel

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)