dediğim gibi iki taraf kendi arasında anlaşmadıysa bırbırıne odetmez anlaşma şekline bağlıdır
Printable View
Abonelik bedelleri zaten ayri ben sadece tapu harcindan bahsettim. İskan bedeli denilen olayda yine bizim ulkemizin insaninin oyunu normalde daire alan kisiden muteahhit boyle bir bedel talep etmez daha dogrusu etmemesi lazim ama yapiyorlar iste. Kdv olayida firmaya gore degisiyor bastan konusmak lazim
Arkadaşlar cevaplar için teşekkürler.
Evin şu an iskanı yok, basvuru yapılmıs ama henüz iskan çıkmamış bu vergi ödemesinde fark yaratır mı ?
Mütahit ile vergiler konusunda nasıl uzlaşma sağlayabiliriz ?
Şu anda iskanı olmadığı için kat irtifak tapusu alacaksınız ancak mutlaka sözleşme yapın kat mülkiyet tapusuna geçiş için. Kat mülkiyet tapusu binanın iskanlı olduğunu gösterir. Tapu harcı ve kdv ise tamamen sizin pazarlık kabiyetinize kalmış ancak geneli tapu harcının yarısını siz ödersiniz yarısını karşı taraf.
Bunlar tamamen belediyeye göre değişiyor. Bende 1 ocak'ta Avcılar'dan ev aldım 100k'ya tapuya 2000TL ödedim. Ağustos ay'ında yine avcılardan ev alan arkadaşım 115k'ya aldığı eve 980TL tapu ödedi. O olay tamamen mal sahibinin belediyeye bildirdiği rayiç bedelinden fark ediyor.
İski > 500TL ( + su saatini de kendiniz alıyorsunuz )
Doğalgaz > 378TL abonmanlık ( eğer ev'e ilk defa d.gaz bağlanacaksa proje+400TL )
Elektrik > 87-100TL