makyajlılarda sunroof olmaması çok büyük eksik ...
Printable View
makyajlılarda sunroof olmaması çok büyük eksik ...
yağ / yakıt tüketimini zaten herkes bahsetmiş. bildiğim kadarıyla artık rotary motor üretilmiyor ! kasa olarak çok ama çok güzel, yakıtına karşılık konforu için bile alınabilir...
Aynen, yüksek km'lere bir örnek, adam orijinal motoruyla 2012 Şubat'ta 240 bin mildeymiş, 380 küsur bin km eder. Gerçi %90 otoyolda kullandım diyor ama, yine de adam gibi bakınca gidiyor demek ki.
The 200000-Mile Club - RX8Club.com
Rx-8 özellikle yeni kasalarda eski sorunların bir çoğu halledilmiş ve iyileştirilmeler yapılmış durumda zaten. Bana göre tek eksi yanı biraz fazla yakıt sarfiyatı ama oda verdiği keyfe değiyor zaten..
Almadan önce kompresyon testine ve yapılan bakımlarının listesine bakarsın. Kasa olarakta düzgünse kafan rahat şekilde al bin..
Araçta çalıştırdıktan sonra ısıtma, soğutmadan kontak kapatmama, her bindiğinde en az 1 kere redline yapıp birikmiş kurumları atmak ve yağını düzenli kontrol etmek gibi konulara dikkat ettikten sonra gönül rahatlığıyla uzun zaman binersin. Bu arabayı alıp az yaksın diye düşük (normal araç devirlerinde) devirde kullanırsan bil ki sağlıklı bir şey yapmamış oluyorsun. Devirli kullanmak gerekiyor. Normal olarak sakin kullanımda stabil gidiş devrini 4k olarak düşün :)
Şimdiden hayırlısı olsun.
Benimde merak ettiğim bir konu r3 ler iyi deniliyor fakat tam olarak değişen şeyler nelerdir ?
yeni kasanın sandık motoru takriben ne kadardır? var mı bilgisi olan?
bigün mazda buluşmasında kısa bir tur atmıştım bununla değil ama makyajsız kasasıyla , oturma pozisyonu hiç hoşuma gitmemişti boyunuz kısaysa size uygun yok boyunuz uzunsa kafanızı sürekli üst direğe vurabilirsiniz, tek gördüğüm eksi yanı bu
gittim baktım araca bi parça boya var dediler çamurluk değişme çıktı malesef almadım
20 lt corvette yakıyor
13-17 litre arası yakar kanka , onun dışında herkesin dediği gibi yağ olayı var buda motorun çalışma sistemiyle alakalı 1000 km de bir kontrol edersen , eksiği ilave edersen bi sorun çıkarmaz temiz bir rx8 ise.
Çok fazla soruldu şu soru...
6 ay önce mazda evo servisinde motor değiştiren birisinin faturası...
http://s9.postimg.org/63iol00nz/Capture.png
wrx sti lardan fazla yakıyor. aynı performansı verirmi? tabiki hayır.
ama şekil çok güzel. :)
bugün bir araca daha bakıcam anadolu yakasında yetkili varmı bildik yoksa maslak evo servismi?
Abi en son bir arkadasimizda 2.000 kmde vardi bir arac soryim satilik mi diye
ben takaslıcam kardeşim üstüne nakit vericem