kesinllikle katılıoyorum.forever LET. Hondanın motorlarının iii olduğu da bi gerçek.
Printable View
ben cahilceyide kişisel olara sölemedim dedimki honda sever olabilirsiniz ama pejoda şimdiye kadar arabamı yaptıki diyip olaya cahilce yaklaşmayın demek istedim
herkes üstüne alınmaya meraklı bu akşam
typer rc yi stocktada geçer ztn gerçi 106 da vti ı geçer bnm demek istediğim o değil
yani honda iise mesela 106 da ii yol tutar ii gider stocktada rc typerdan ii yol tutar bence
sonuç olarak honda arabaysa pejoda çaydanlık deildir peugeot gayette efsanler kazandırmış bi markadır dünya piyasasına
Her ikisinin karşılaştırılabilceği çeşitli yönler var.Birinin yol tutuşu kötüdür birinin iyidir.Ki bu bilindik bişey.Honda o kadar iyi yol tutan bi araba değil.
Bilindik şeyler zaten bellidir.106 vteci geçer bunu herkez bilir.
Senin dediğin gibi biri iyi yol tutar biri tutmaz ama biri daha iyi gider birinin biraz daha bişiler yapması gerekir fln filan..:)
Benm tepkime gelince o kdr şeyin arasında benden alıntı yapnca bana söylemiş gibi anladım gözükende oydu.Yoksa ortaya yazılmış bişi olsa üstüme alınmam.Ama açıklamışsın saolasın
bence rc type-r dan kötü yol tutuodur :D hele bir alt sıradaki aracı görünce :D
8:42 --- 142.07 km/h -- BMW Alpina B3 3.3, 280 PS/1495 kg (sport auto 07/99)
8:42 --- 142.07 km/h -- Lotus Exige, 179 PS/796 kg, (sport auto 11/00)
8:43 --- 141.80 km/h -- Honda Integra Type R (sport auto 12/00)
8:43.52 - 141.55 km/h -- Chevrolet HHR SS, 260 PS/1488 kg (Windng Raod 02/08)
8:44.83 141.30 km/h -- Chevrolet Corvette Coupe, 339 PS, automatic (Top Gear magazine)
8:46 --- 140.99 km/h -- Porsche 993 Carrera S, 285 PS
8:47 --- 140.72 km/h -- Honda Civic Type-R, 200 PS/1246 kg (sport auto 11/01)
8:48.25 140.39 km/h -- Porsche 911 Carrera, 285 PS (Top Gear magazine)
8:49 --- 140.19 km/h -- Jaguar XKR Coupe, 363 PS/1703 kg (sport auto 07/98)
8:49 --- 140.19 km/h -- Renault Clio Sport V6, 226 PS/1381 kg (sport auto 07/01)
8:49 --- 140.19 km/h -- Audi TT 1.8T quattro Coupé, 225 PS/1461 kg (sport auto 11/98)
8:49 --- 140.19 km/h – VW Golf V R32, 250 PS/1591 kg (sport auto 09/06),
8:50 --- 139.93 km/h -- BMW Alpina B10 3.2, 260 PS/1600 kg (sport auto 04/98)
8:50* -- 139.93 km/h -- Mercedes Benz E55 AMG (sport auto ??/00)
yavaş geçin radar var:)
pejo araba yapıoda 2. elde prim yapmıo:)
zamanında 106 efsaneyken kimse bişey demiyordu?o zaman kimse vtec bilmiyordu.106 saxo çok zevkli bir araçtır yol tutuş olarakta iyidir.dünya sıralamasında yeride vardır.evet şu anda hondalar revaçta hondalar daha hızlı zaten bunuda kimse inkar etmiyoR;)
:D japonya da da 200hp değillerdi galba :soru: :D
bilen o zamanlarda biliyordu hondayı vs :) öyle olmasa değeri bilinmezken ki fiyatlarıyla değeri bilinen zaman ki fiyatları aynı olmazdı :) senelerdir 20 bin ytl :D + dünya sıralamasında yeri mi? top gear videosundan bahsediyorsnuz herhalde dünya sıralaması derken :D valla bir kaç kez kullandım, dünya sıralamasında olmayan focus sport trend daha güzel yol tutuodu :D
siz anlayamadınız galiba:Dhem hızlı hemde iyi yol tutan.sadece iyi yol tutan değil?;)
bu arada hala 106 kadar tatlı tasarımı olupta onun kadar yol tutan aynı sınıf kriterlerine sahip fabrikasyon bir japon aracı göremedim :)
Efsane olmak için sanırım bol üflemek veya kağıt üstünde büyük beygirler vermek gerekiyo herhalde. Neyse bu efsane işleri saçma yerlere gider hep. Efsane Anadol STC diyelim :)
Ya boşverin herkese göre kendi arabası daha güzeldir daha hızlıdır :) ;)
eminmisin?? bakın bakalım..;)
http://www.fastestlaps.com/track2.html
http://www.supercars.net/PitLane?vie...ID=0&tID=10073
"8:35.93 143.74 km/h � Opel Astra OPC, 240 PS/1355 kg, Manuel Reuter (mfr., oct,05) record holder compact class";)
dellinin biri kuyuya bi taş atmış. 40 akıllı çıkarcam diye uğraşmış.. yapmayın arkadaslar neyın tartışmasını yapıosunuz... değermi...
Walla bu photoshop mu bilmem ama arkadaşlar,Pugcılar bu fotoyu gördüklerinde bitmişlerdir.Bana göre gzl olmuş arabayı temiz yapmışlar.Pejoda da tek efsane bilirim 205GTI!
Karizmatik şase ye motor takmışlar.
Bazı arkadaşlar ne efsanesi vardı ki die neden PUG dendiğini zannediyorsunuz. isterseninz PUG'u açıklıyayım.
PUG: ingiltere yerden bitme ufak ama çok kuvvetli olan bir köpek cinsi. Oradan esinlenerek Peugeot Gti sınıfı araçlarına PUG demişer.
Bir efsanesi daha var PUG'un 83'den bu yana bütün gençler illaki hayran olmuştur PUG Gti serisine. ;)
Neden Peugeot motorlarını güçlendirmiyor derseniz. 306 Gti Fransada çok can almıştır :D diğer ülkelerde de farklı olmadı zaten. Hükümetin emri ile 306 Gti'ın üretiminden sonra yasaklı oldular gibi birşey. Daha çok hükümet bitirdide diyebiliriz belki. Hükümet işe el atmış ama tam olarak onlarmı durdurmuş bilmiyorum :)
Japonlar olayı kopardıkları için 206'ya pek şaşırmadım ama hiç kimse VTI'lardan anlamazken 106'lar vardı *etrafta. Bu da bir gerçek. O sırada olmuşlardır efsane. :)
*TR'nin geçmişinden bahsediyorum. VTI'ın değerini bilen 3-5 kişi vardı TR'de sadece...
honda adıyla sanıyla duruşuyla kalitesiyle sağlamlığıyla çevikliğiyle sürprizleriyle üzer, şaka yapar :)
bu 206da da gayet başarılı olmuş.
PSA grup ( peugeot - citroen ) 2006 yılı başından beri BMW ile ortak argee'ler kullanmakta ve ortak çalışmalar yapmaktadır.. Bunun ilk öreneğide 207lerdir ;) Motoru ve Sağlamlılığı konusunda ödül almıştır..Euroncap'ten aldığı 5 yıldız bunun öreneğidir..Aynı sene yapılan testlerde yeni Honda Civic 4 yıldız almıştır..
Yıllardır Peugeot kullanırım ve neredeyse A'dan Z'ye bilirirm.Stock Peugeot'ların stock hondalardan ( s2000 hariç ) ne 1 eksği ne 2 fazlası vardır.. Ama malumunuz japon teknolojosi sayesinde hondaları stock'tan çıkarmak çok daha kolaydır.. Peugeot'larda bu kısıtlı olduğu için pek birşey olamıyo.. Ama bir 205'e bir 106'ya bir 306'ya efsane dememk günahtır..Nasıl vtec ve teknolojisi bir efsane ise bu saydığım modellerde bir efsanedir..
Ayrıca çok ilginç birşey söylicem dikkat edin peugeot yıllardır GTI modeli çıkarmaz.. Yıl 1999-2000 fransada peugeot'ya özellikle 106 gti modeli yüzünden epey dava açılır,yürüyen tabut diye..Ve peugeot bu davada epey maddi güç kaybeder ve karar alınır GTI modeli çıkarılmayacak ve motor teknolojisi yerine aile tipi arabalara yönelinicek diye.. O yüzden peugeot hiç yapmadığı birşey yapar " yumurta kasa " arabalara döner..Halk tabiri ile o yılan modellerden yapmaz.. 307 ile zaten bu bellidir,ağır hantal ve motor gücü hiç olmayan bir model.. Kısaca Peugeot 3 yıl öncesine kadar motor konusunda çalışma neredeyse hiç yapmıyodu ama BMW ile yapılan ortak çalışmalardan sonra önümüzdeki 4 yıl içinde epey iyi ve güçlü peugeot'lar görüceksiniz.. 308 RC_Z ilk çalışmalarıdır.. ( 1.6 218hp )
106 Gti / S16 / Rallye
205 Gti / M16
306 Gti / Rallye
309 Gti
405 M16 / T16
Aklıma gelen efsane modelleri bunlar daha kaldı mı ?
en sonunda bmw efsanesini konuya ahil etcem herkez susacak hehehe
Gerçi ara modellerde var ama onları yazmadım 306 nın D-turbolarıda çok kullanılıyor UK de
ona bakılırsa ismail abi m3 ün içine 2jz attı noldu supra efsanesi bitmiş mi oldu ???
206 doch vtec mantıklı bir kere ağirliktan kazanmış olur iyi yürür
206ya vtec motoru koymak gereksiz geldi bana.Efsana konusuna gelincede 205gti 106gti ve 306gti efsanedir bunu kimse değiştiremez.
gene başladık ... kusucam artık yeminle ...