85000 tl bir fransiza vereceğine....
gidip 2012 f 30 316 i alırım isterse BOMBOŞ olsun Ama BMW olsun derim...
jaguardan agzın yandı bence....yogurdu ufleyerek yemen daha hayırlı olur.
Printable View
85000 tl bir fransiza vereceğine....
gidip 2012 f 30 316 i alırım isterse BOMBOŞ olsun Ama BMW olsun derim...
jaguardan agzın yandı bence....yogurdu ufleyerek yemen daha hayırlı olur.
Yahu niye iğneleme yapayım ne garezim olsun ki sana :)
İlk yazımda söyledim konu mcp de değil hdi da değil konu sahibi zaten isyanını dile getirdi sadece thp olacak lütfen dedi..
Başka biri yazını okuyunca thp yerinden kalkmıyo albea geçer şanzımanı kötü gibi algılayabilir hatta ve hatta direkt algılar..
Sente atlaması ilk 207 GT lerde türedi sonra hepsi yapıldı bildiğim gördüğüm bi daha kronik sorunları olmadı
Kaldıki ben zaten iddalaşmadım nesi var diye ciddi sormuştum
İğnelemek olarak algılamana şaşırdım
Detayları yazmayarak konuya ucundan dokundurup çıkarak değilde gerekli açıklamaları yapsaydın serviste şöyle oluyor böyle oluyor araçlara deseydin
Sanki daha iyi olurdu değil mi :)
Merhaba,
Yanlış anlamayın ama 30.000 tl borcunuz varken bir araba için 60.000 tl daha borca girmek bana biraz garip geldi, üstelik maaşınız da 2500 tl. Allah korusun başınıza bir iş gelse arabayla ilgili ciddi sıkıntı yaşarsınız. Bence daha mantıklı fiyatı olan araçlara bakmak gerçekçi bakarsak daha doğru olacaktır.
Aracın dışı güzel gerçekten yolda da kendine baktırıyor ama ben bu kadar pahalı oalcağını hiç düşünmemiştim, 80-90 milyar arabaya verecek gücüm olsa citroen yerine audi a6 falan alırım açıkçası
Abi açıklamasını yapmış gelir konusunda. Bence eğer garantici biriyseniz alman alın, satarken zararınız diğerinden az olsun. a3 gibi.
Ama macerayı severim diyosanız bu arabayı alın. Ki sanırım öylesiniz. Bunu almazsanız aklınız kalacak ve yolda gördüğünüz her ds5 e iç geçireceksiniz. Sizin aklınız ds5 e yatmış :)
Hayırlı olsun.
Abi istiyorsan c3 te verebiliriz 2012 otomatik hatasız.antepte şuanda araç hatta , ablamın aracı kendisi öğretmen , benim dışımda km'nin genelini o yaptı , bayan arabası yani sıkıntısız.
2.0 dizel güzel birşey bulabilirsin bu rakamlara.
Tabii ki yay ve amortisör olacak eskisinde de yenisinde de, demek istenilen güncel C4'lerin arkalarında torsiyon çubuklu süspansiyon sistemi kullanıldığı. İlk nesil C4'lerde çok noktadan bağlantılı arka süspansiyon sistemi vardı, aynı focuslardaki sistem, daha maliyetli üretici için. Torsiyon çubuklu süspansiyon sistemi daha klasik ve basit bir yöntem. Citroen servisine gittiğinizde lifte alınmış eski ve yeni kasa c4ün altına baktığınızda farkı hemen anlayacaksınız:)
Bu arada konuya dönersek, dizaynı, iç ve dış görünümü ve ilgi çekme potansiyeli için alınacaksa kesinlikle tercih edilmeli DS5, çok farklı bir araba, eminim 10 sene sonra bile ilgi çekecektir, sıradan olmayacaktır... Hayırlısı olsun:)
bu ülkede isterse 1 yaşında 2.000 km ikinci el araç almak, 0 km citroen almaktan kat be kat daha risklidir bence.
bir de şu dopdolu x olacağına, bomboş y olsun olayını gerçekten çok irdeledim. bu durum her araç için geçerli değil diye düşünüyorum. 3.16'nın boşuyla, ds5'in full+full'u gerçekten her insanı ikileme sokacak cinsten. ds5 full+full olduğu gibi, içine binildiğinde, hatta yola çıkıldığında teknoloji üssü gibi hissettiren, sanki hiçbir zaman bıkılmayacak bi donanım, kumanda, oyuncak (artık ne ad verirseniz) sunuyor. bilmiyorum c5'i yakından incelediniz mi ya da kullandınız mı? hak verirsiniz.
kredi durumumu da hemen her boşlukta sizlere iletiyorum bakın arkadaşlar. bana her marka kredi vermiyor ki buna bmw de dahil. özel kredi finansmanı sağlayan şirketlerle anlaşmalı olan araç satıcıları bana kredi verebiliyor sadece. antep'teki mercedes, bmw, volvo mesela; bunların kredi olayı yok bana. ayrıca ikinci el araç satıcılarının da hemen hepsi kredi sunamıyor.
mali durumumu sizlere belgelenebilir gelirler olarak aktardım. yani bizler memur olduğumuz için ticaret yapmamız yasak ve ekstra kazancımız varsa bunu bankalara belgeleyemeyiz. abimle ortak olduğumuz firmadan gelen gelirlerim var ki bu araç için kullanacağım kredi 80.000 tl'ye kadar, aylık 3.000 lira şeklinde ödemeyi karşılayabiliyor. o konuda sıkıntı yok yani. citroen'in teb cetelem'le adıma çıkardığı 60.000 tl'lik krediyi 48 ayda 1.700 tl civarı taksitlerle ödeyebiliyorum. vadeyi 36 aya çıkarırsam faizden olan zararım daha da düşüyor tabi.
a6, e serisi gibi ikinci el seçenekleri hakkında da yukarıdaki cevabım yeterli olacaktır. kredi durumu ve ikinci ele olan güvensizlikten ötürü malesef düşünemiyorum.
zaten şu an aklımdaki iki araçtan birisi ds5'ten sonra a3. 1.4 tsi 122 hp s-tronic ambiente (beyaz) versiyonuna baktım. sunroof ve xenon hariç full'du ve 84.000 tl fiyat verdiler. zehir gibi kaliteli ve taş gibi bi araç. kaldı ki audi benim için bambaşka bi markadır. ancak diğer yandan ds5'in heybeti, zarafeti, içi, dışı vs... aklım bi fransız'da, bi de alman ekolünde.
aklımın yatması konusunda itiraf etmek gerekirse ds5'i istiyorum. :)
küçük sınıf düşünmüyorum kardeşim, sağolasın. ;)
ikinci el kastediyorsan yukarıda dediğim gibi. (kredi vs...) 2.0'ların 0'ı dersen onları da sağolsun hükümet zehir etti bizim gibi vatandaşlara. vergi diliminden yanına yaklaşılmıyor 2.0'ların.
herkese çok teşekkürler arkadaşlar olumlu olumsuz görüşler için. bu arada forumda ds5 kullanıcısı yok galiba gördüğümüz kadarıyla. :)
ben fatihin tarzını az çok biliyorum o yönde zevkimizde ortak sayılır şahsen bende o fiyata bomboş 3.16 alıcağıma dop dolu ds5 alırım illa iki arasında kalıcaksam bir dakka bile ikilemde kalmam 80-85 bin tl veripde boş hiç bir lüks donanım ekipmandan faydalanamamakda bence ayrı bir fikir saygı duyarım ama bana hitap etmiyor.. sırf alman diyede bomboş araç alınmaz şahsi fikrim..
o paraları veriliyorsa tabiki alabilinicek en üst ve uç noktada konfordan donanım ve ekipmandan lüksden kaliteden faydalanmak en doğal hakkı bence.. parada az buz değil üstüne biraz daha eklese nerdeyse 100 bin tl ye araba alıcak.. 42 bin tl lik 1.6 dizel linea donanımda (belki linea daha doludur bile) 1.6 benzinli boş 3 kasa almak üstelik iki misli fiyata ne kadar mantıklı olur tercih meselesi kaldıki comfort paket denginde orta dolulukda otomatik bir 3.16i de 95 bin tl'den başlıyor sıfır satış fiyatı.. 80 bin tl ye varsa hakkatten bomboşu vardır..
Önyargıları aşmak lazım yavaş yavaş, en azından ben çalışıyorum.( bknz kia-hyundai)
Her zaman Alman arabası Fransızdan daha iyi daha dayanıklı daha verimli vs vs olacak diye bir durum yok.Açık konuşmak gerekirse o boş bmw'ler o kadar komik duruyorki o jantlar nedir öyle, insan 100 bin tl'ye yakın para vericek plastik jant kapağı :)
ben fatih arkadaşimizin JAGUAR aracından karşilaştiği zarar olayını okuduğum için böyle bir öneride bulundum....ds5 te sattım c5 de sattım ds 4 de sattım fransız araçlarının bir çogunu az da olsa kullandım...
türkiyede genelde MARKA araçlar sattığı için böyle bir öneride bulundum....Kredili alacak 60.000 tl borc altına girecek yarın olumsuz bir durum olduğunda 85.000 tl ye aldığı ds5 i sizce kaça satabilecek ????
bayi de kendini ds5 için ikna eden arkadaşa bir sorarmısın 10.000 km sonra ben bu araçı size getirdiğimde ne kadar zararım olacaktır?
Tamam İçerisi uzay mekiği gibi 10 numara gösteriş yerinde ışıklar ledler o biçim...
3 sene sonra nasıl olacak sizce????
ben söyleyeyim...2012 yılında 2012 sıfır km olarak kiraya verdiğim Citroen C5 otomatik araçlar max 15.000 km de kiradan çekmek zorunda kaldık...nedeni ise iç trim sesi yol sesi göstergelerde oluşan sorun en basitinden ki bu beni çok şaşirtti 2.100 km olan bir araçın cam açma kapama düğmelrinin sebepsiz yere 2 kere arıza yapması ve garantiden değiştirilmesi idi...
ayrıca ne kadar mekanık araç alırsaniz o kadar kafanız rahat eder...kiralamam da ağzına kadar dolu masaj lı zart zurt herşeyi olan latittude şu anda sürücü koltuğunun arizasının çözülmesini bekliyor.... masaj çalışmıyor.
Fatih bey kararınız kesin gözüküyor biz ne kadar anlatsakta bazı olaylar yaşanmadan anlaşilmiyor...araçı kullanırken mutlu olacağinizdan emin olduğunuz bir araç satın almanız sizin için daha iyi olacaktır kanatimce...
konu fransiz arabasi alinirmiya dönüyor :) bence ihtiyacinizi karsilayan her markanin araci alinir.
508 sw yi almadan sinifinda arastirdiklarim arasinda fiyat-performans arasinda en mantiklisi o geldi. Alman Alman diye yanip tutusmanin mantigi yok.
konu sahibi ise bence kararini vermis. ds5 thp niz hayirli olsun, güle güle kullanin :)
fatıh taksıdın guzelı kısa olan 10 bın almıstım zıraatten 500 500 verıyorum gına gelıyor bı zaman sonra
a200 öneririm anahtar teslim amg fiyatı
A 200 Benzin 1.595 cm3 156 PS 7G-DCT AMG 53.087 TL 40% 800 TL anahtar teslim 88.500 TL
http://www.aclassclub.co.uk/forum/up...6/IMG_1015.JPG
aynı paraya amg merco mu yoksa ds5 mi sen karar ver.
@darkmoon; aynı fikirdeyiz. ;)
@efe_; kısmen katılıyorum.
@Ramcho; risk aldığımın farkındayım fakat fransız'ların üst seviye otomobillerinin ayrı tutulması gerektiğini de biliyorum. nasıl ki laguna coupe ile symbol bir değilse, 206+ ile 607 de bambaşka nitelikler sunuyorlar. c3'le ds5 de aynı kefede değiller diye düşünüyorum. diğer yandan "ds5'i kafaya koymuşsun" olayını yanlış düşünüyorsunuz hep birlikte. sadece araca içim kaynadı ve çok istiyorum ama illa ki ds5 olacak demiyorum. kısa zamanda satıp ikinci eldeki zarar durumuna bakarsak aracı en az 5-6 yıl kullanmayı planlıyorum ve o zamana kadar Allah kerim diyorum. :)
@yusufbatırel; 36 ay taksit görünüyor ama ben yaklaşık 3.000 tl x 24 ay gibi bitiririm inşallah. (tabi bu araç olursa.)
@GökhanRS; a klasse'yi 1 saatten incelemeye gidecem. bu araca karşı da psikolojik bi durum söz konusu içimde. şöyle ki 4 tane var mahallemizde, yahu hepsinin kullanıcısı bayan. bu da ister istemez "bayan aracı oldu çıktı" dedirtiyo bana a serisi için.
oturduğum bölgede bi ds5 görüyorum, yaklaşık 1 yıldır kullanıyo adam. onu denk getirirsem kendisiyle ds5 memnuniyet durumunu görüşecem. inanın ds5'i çok istiyorum diye olumsuz yorumları kafamdan atıyor değilim. her yorumu ince ince kafama yerleştiriyorum. bir de krediden gelecek zararı hesaplamayın arkadaşlar, o zarar hangi aracı alırsam alayım gelecek. mercedes'e de faiz ödeyecem, honda'ya da, citroen'e de...
anket:
olumlu %35
olumsuz %65
Valla kalbinle mantıgın arasında bi seçim yapman lazım Fatih kardeş..
Ben net hatırlıyorum, bu jaguarı almadan önce almanlara karşı ciddi bi begenin vardı.. Hazır elinde böyle bi imkan varken tercihini bi almandan kullanmanı tavsiye ederim..
Fransızların genel üretim mantalitesi bu yönde, seviyorlar elektronik oyuncakları ama stabilite konusunda her zaman eleştiri odagı olmuşlardır. E ikince elde ki deger kaybıda aşikarken bana çok mantıklı gelmiyor bu seçim..