son 1.5 yıldır eşimle uyuyamıyordum. burun bandı kullanıyorum. yastığımı değiştirdim. birazda kilo verdim. kendi uykumun kalitesi bile arttı. zayıflama+yastık+nefes bandı
Printable View
son 1.5 yıldır eşimle uyuyamıyordum. burun bandı kullanıyorum. yastığımı değiştirdim. birazda kilo verdim. kendi uykumun kalitesi bile arttı. zayıflama+yastık+nefes bandı
Breathe Right harbiden işe yarıyor. Naneli aldın mı tamamdır :D
yalnız böyle diyosunuz ama çok ciddi sorununuzda olabilir,uyku apnesi= uyku içerisinde nefes alamadıgınız kesik kesik olan saniyeler.6saat uyku içinde bilmemkusur dk nefessiz kalıyosunuz blabla.
babam makine ile uyuyo malesef ki..uyku apnesi mevcut,onun harici direk boguluyo nefessiz kaldıgı için .
doktora gitmeden sadece amaaeaan diyipte bant falan kullanmayın mazallah.
ekleme ;
sağlam horlarım evden bile atarsınız :hehe:
burnum kırıldıktan sonra horlama problemim başladı ama insanları rahatsız edici şekilde ne yaptıyssam fayda etmedi ameliyetla düzelir dediler bu tip sakatlık yaşayanlar boşuna çözüm aramasın :(
benim hatun bana kaç sefer ölüyorsun sandım dedi http://img.donanimhaber.com/upfiles/smiley/evillol.gif korkmuş http://img.donanimhaber.com/upfiles/smiley/evillol.gif
Peki hor kes yada bu ortopedik yastıklardan kullanan var mı?:D
Selamlar konu yıllar sonra hortlayabilirse sevinirim.
Bu bandlar harici yeni bir çözüm var mı ? Bunu yaptım kesildi diyebileceğiniz ne varsa açığım :D
benim sürekli dürtülüp sağ tarafıma döndürülerek uyumaktan sağ omuz adelelerim düzleşti :):):):)
uyku apnesi
geniz eti
burunda deviasyon
küçük dil büyümesi-sarkması
fazla kilo almış olmak
ana sebepler benim bildiğim bunlar
Bende bir anda başladı bu horlama olayı zamanında. Tamda askerden onceydi, hazırlık için insanlık dışı spor yapıyordum ve nabzım hep yüksekti. Böyle olunca beni muayene için hastaneye yönlendirdiler ve bildiğiniz normalde almam gereken nefesin %10 unu alıyormuşum ve kalp krizine kadar gidecek boyuttaymış. Bu yüzden bu tarz problemleri olanların acilen bir doktor görmesini tavsiye ediyorum öncelikle.
Muayene sonucu, burnum dümdüz olmasına rağmen iç taraftaki kemik boylu boyuna sağ tarafı kapatacak şekilde büyümüş ve öbür tarafta aynı dengeyi yaratabilecek büyüklükte bir et büyümüş. Bu şekilde dıştan hiç fark edilmeyerek sinsi sinsi ilerlemiş. Ameliyatla burunun komple iç kısmını kırmak zorunda kaldılar ve öbür taraftaki eti aldılar. Ameliyattan uyandım ve oha amk dünya varmış demişim anneme :D Hayatım değişti, sabahları enerjik uyanıyorum. Kalktığımda sağım soluım ağrımıyor, sporda nabzım ciddi oranda düştü vs vs atlamayın arkadaşlar, mutlaka bir doktara görünün ilk önce.