User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
30 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: onden cekis arac 4 ceker yapilirsa muyaneden gecer mi?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

onden cekis arac 4 ceker yapilirsa muyaneden gecer mi?

Arkadaslar yardiminiza ihtiyacim var, bilen arkadaslar saglikli bilgi verirse cok yardimci olurlar..

Konu su: 2g eclipse almak istiyorum ama malumunuz Turkiyedeki 2g eclipsler non turbo ve onden cekisli..Usa versiyonlarinda GSX mevcut (Su an benimkisioyle,Hollanda da)

Turkiye de de boyle bir arac yapmak istiyorum ilerleyen zaman icinde.

Onden cekisli bir 2G eclipse alip 4 ceker swap yapmayi dusunuyorum. shaft, sanzuman, diferinsiel, axlar, sorun degil, buradan getirebilirim..

EN ONEMLI SORU: Arac muayeneye girdiginde bu araba ruhsatta 2 ceker (onden ceker) gozukuyor...deyip muayenede kalir mi?
    Yoksa proje felan mi isterler,
    Proje isterlerse yaptirilabilir mi?

Yani bi sekilde 4 ceker'e cevirdigimiz arac legal olarak muayeneden nasil gecer??

Saygilar.

alihan_27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ruhsatlarına baktım şimdi dört farklı aracın hiçbirinde kaç çeker, nerden çeker/iter olduğuyla alakalı birşey yazmıyor abi. Motor hacmide aynı sanırım. Öyleyse sorun olmaz gibi geliyor.
    Ama Eclipse hastası muayene elemanına denk gelirsen anlar belki, oda çok zor ihtimal.

Proje yaptırılabilir ama astarı yüzünden pahalıya çıkar gibi görünüyor, önceki senelerde yapılmış legal swap projelerine bakılınca.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tesekkurler, birkac kisi daha yorumda bulunursa senin gibi olumlu olarak icim rahatlayacak biraz,,
    Cunku emekli bir proje olacak, yazik etmeyelim

Eclipse hastasi muayeneci eleman denk gelse bile, arac oyle fazla s1k karssina cikan bir arac olmadigi icin sonradan swap oldugunu anlamaz..Tabii ruhsat haricinde sistemde aracin temel girdileri vs.varsa o zaman bilemem..
    s1k1nt1 orada zaten..

Oyuzden bilen bir arkdas belki cikar, ruhsata bakarken sistemden ne tur bir kayit oluyor sistemde arac ile ilgili??

I-HANN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sequental Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tesekkurler, birkac kisi daha yorumda bulunursa senin gibi olumlu olarak icim rahatlayacak biraz,,
    Cunku emekli bir proje olacak, yazik etmeyelim
    buyuk fren kıtı takılı oldugu ıcın daha ıkı gun once kaldı arkadasımın aracı, suan aracı orjınalıne cevırdı. pazartesı tekrar gırıcek. almıslar ellerıne bı dosya dosyada ne yazıyosa arabanda o olcak

resmı olarak proje cızdırmenızı falan ısterler, belkı hıc görmezler bıse demezler
    “Dünyanın sorunu, akıllılar hep kuşku içindeyken aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır.”

doush - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    4 çeker olduğuna inandıramazsanız, fren testinde tüm 4 çeker sisteminizi dağıtırlar.
    Alıntı DeNNis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sen iskender ustaya git 51lik borudan beyin kıvırsın sana

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı doush Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    4 çeker olduğuna inandıramazsanız, fren testinde tüm 4 çeker sisteminizi dağıtırlar.
    4 ceker sistmi dagitirlar deken, frenlerin on arka dagilimi olayi mi?
    Yoksa tumden 2 cekere geri don derler, onu mu demek istedin??

Yaa bide hakkaten bende ruhsatta aracin on arka ceker ile alakasini yazan biryer hatirlamiyorum..Hatta yukarda arkadas bakti kendi araclarinin ruhsatlarina, boyle bir ibare gormedim dedi..

Yoksa bu olay buyuk fren diski veya caliperleri gibi goze hitap eden bisey degil ki..Direk dikkatini cekecek bisey degil yani..

yaa olumlu biseyler soyleyin arkadaslar, hevesimiz kursagimizda kalmasin yaa. Istiyorum ben bu projeyi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    4 ceker sistmi dagitirlar deken, frenlerin on arka dagilimi olayi mi?
    Yoksa tumden 2 cekere geri don derler, onu mu demek istedin??

Yaa bide hakkaten bende ruhsatta aracin on arka ceker ile alakasini yazan biryer hatirlamiyorum..Hatta yukarda arkadas bakti kendi araclarinin ruhsatlarina, boyle bir ibare gormedim dedi..

Yoksa bu olay buyuk fren diski veya caliperleri gibi goze hitap eden bisey degil ki..Direk dikkatini cekecek bisey degil yani..

yaa olumlu biseyler soyleyin arkadaslar, hevesimiz kursagimizda kalmasin yaa. Istiyorum ben bu projeyi
    Hayır burada forumdaki bir arkadaşımız bizzat yaşadı, Adana'da Evo aldıktan sonra muayeneye soktu, ve yüzlerce kez personele söylenilmesine rağmen fren testine sokmayın diye, sokmazsanız bırakırım dedi ve sokulmak zorunda kaldı. orta kilit tamamen bozuldu yaklaşık 15.000 Lira kadar masraf çıktı. Fren testi ön ya da arka yapılıyor ayrı ayrı değil, bu da 4 çekerin girmemesi gereken bir test. Dava açıp para kazandılar, ama sizin aracınızın orijinal 4 çeker olduğunu nasıl ispatlayacaksınız bilmiyorum

kickbuttowski - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Subaru forumunda tartışılmış eğer ''Araç sürekli 4 çeker'' diye belirtirseniz portatif aletle ölçüm yapıyorlarmış.

Subaru TÜVTürk Muayenesi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kickbuttowski Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Subaru forumunda tartışılmış eğer ''Araç sürekli 4 çeker'' diye belirtirseniz portatif aletle ölçüm yapıyorlarmış.

Subaru TÜVTürk Muayenesi
    Tüvtürk e göre mükemmel işliyor, devlet gibi. Ne yazık ki eğitimsiz insanlar var o yüzden bunu bilerek gitmek iyi, bir şekilde kanıtlayın gerekirse girmeyin inat ederse.

VWci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Roller getirdiler. Roller üzerinde yapıyorlar ben en son öyle yaptırmıştım.
    Men plan God laughs...
    I have reset it....Aal izz well....
    Alıntı Posrche 959 Driver's Manual Nickli Üyeden Alıntı
    Even the Porsche 959 is subject to the laws of physics.

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı doush Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayır burada forumdaki bir arkadaşımız bizzat yaşadı, Adana'da Evo aldıktan sonra muayeneye soktu, ve yüzlerce kez personele söylenilmesine rağmen fren testine sokmayın diye, sokmazsanız bırakırım dedi ve sokulmak zorunda kaldı. orta kilit tamamen bozuldu yaklaşık 15.000 Lira kadar masraf çıktı. Fren testi ön ya da arka yapılıyor ayrı ayrı değil, bu da 4 çekerin girmemesi gereken bir test. Dava açıp para kazandılar, ama sizin aracınızın orijinal 4 çeker olduğunu nasıl ispatlayacaksınız bilmiyorum
    bu uygulamada çok büyük bir yanlışlık var
    olay ilgili muayene istasyonunun bilgisizliğinden kaynaklanmış sanırım.

ilk başlarda 4 çeker araçları fren testine sokmadan dışarıda g kuvvetini ölçen bir cihaz sayesinde fren testi yapılıyordu.
    Bu cihaz her istasyonda vardı.
    Belli bir sürat ile giderken frene basılıyor ve çıkan sonuca göre hesaplanarak aracın kaç metrede durduğu çıkıyordu.

Daha sonra, ki bu ~1 senelik mevzu, roller kullanılmaya başlandı.
    roller, tekerleklerin altına konan mekanik bir düzenek.

önce aracın ön tekerlekleri fren testi için dönen tambura çıkıyor,
    test başlamadan önce arka tekerlekler altına rollerlar koyuluyor,
    böylece önler dönerken arkalarında dönebiliyorsa dönmesi sağlanıyor
    aynı şey arkalar tambur üzerindeyken, ön tekerlerin altına rollerlar koyuluyor.
    toplamda 2 tane roller var istasyonda.

bu sayede 4 çeker sıkışmıyor, üzerine yük binmiyor.
    bu her 4 çeker için gerekmiyor
    bazı elektronik kontrollü gelişmiş 4 çeker sistemlerinde buna gerek yok
    mesela subaru-evo veya benim aracım alfa 155 q4 gibi araçlar için şart.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @Maxi

O zaman sunu anliyoruz: Roller oldugu icin is kolaylasiyor.

Yukarda Doush nicli arkadasin verdigi linkten Subaru forumundakilerin ilgili konuda yazilmis maili okudum.
    Orada da roller gibi bir cihaz olmadigi icin kontrolcu/teknisyen araca binip bahcede frenleri deniyormus..Bu o muayene istasyonundaki ekipman (Roller) eksikligi yuzundenolsa gerek.
    Gerci benim icin sorun yok, atara gecmesinde istasyonda

Benim arac Antalya da muayene olur, cunku oraliyim ben..Umarim Antalya muayene istasyonunda roller vardir..
    Veya binsin arabaya bir tur atsin bahcede, Serik istasyonunda yoktur roller buyuk ihtimal. Belki orada daha kolay gecer muayeneden..

Soyle genelden bir baktim konuya..Ufak tefek sorunlar belki cikabilecek, ama cozulmeyecek siniftan degil..

Projeyi yapacagim, simdi daha da emin oldum..

Tum yardimci olan arkadaslara cok tesekkur ederim..

Saygilar

Frid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yürüyen aksam sisteminde tadilat yapılabiliyor, yasal olması her 2 yılda bir aynı düşünce korku içine girmenizi engeller önünüzü daha rahat görüp çalışma yaparsınız.

2g eclipse bir dogan şahin olmayabilir ama bilen birileri illa çıkar, yapılan işçilik ve mantık hataları, standart dışı uygulamalar bunu ele verebilir

önceki yıllarda seyyar fren test cihazı vardı, biraz zaman kaybı yaşasıyordu şimdi avare roller var oda zaman kaybı yaşatıyor ama daha az bir kayıp, size diklenen terslenen personel uğraşmak ve zaman kaybetmek istemediğinden, oturmamış kişiliğinin verdigi öz güven, bakanlıgın vermiş oldugu yetki, tüvturkun vermiş oldugu onay neticesinde bunu yapmış gibi görünüyor lakin. tamamen kendi düşüncesizligi, bu durumlarla karşılaşırsanız istasyon amiri ile görüşme talep edin, önerinizi şikayetinizi yapın standartlar kağıt üzerinde kalmasın.

aynı ekipmanlar tüm türkiye istasyonlarında standart olarak bulunmak zorunda, olası bir aksaklık durumunda direktiflere göre hareket edilmeli
    Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir de su aklima geldi:

Arkadaslar muayene istasyonlarina bir cok 4x4 arac geliyor, yani onlarinda muayenesi bi sekilde yapiliyor. Fren sorunu halledilir, onlara uygulanan prosedur neyse benimki de oyle olur..

Olay benim arac 2 cekerden 4 cekere upgrade olmusolacak..
    Ama hersey orijinal gorunumde.
    Zira swap yapilirken kullanilarn parcalar ayni kasaya kullanilan orijinlal parcalar olacak.Ayni kasanin aktarma organlari kullanilacak. Kesme bicme yok yani. Arka crosmember aynen gsx (4 ceker 2g eclipsin) komple crosmemberi kullanilacak.
    Yani shaft felan yerine cuk diye oturacak. Alttan bakildiginda absurt bir gorunum yok yani.

Yani foto da atarim buraya ama gerek yok.

En basta dedigim olay: Araci getirdik istasyona. Ruhsati verdik teknisyene. O da onlarin bilgisayarinda sisteme girip arac hakkinda bilgilere giriyor.. Orada benim arac 2 ceker gorunuyor mu?

Eger gorunurse camura yatabilir; yani bana sen bu arabayi 4x4 mu yaptin kafana gore diye sorabilirmi?
    Eger oyle bir durum cikarsa ben istemesemde, proje olayina girmek zorundayim..Bayaa bir mesekatli olur bu proje isi, olaya on arka ivme dagilimi..birsuru etken giriyor.
    O yuzden sistemde boyle bisey cikmazsa isimize bakariz, muayenemizi yapar yolumuza devam edeiz diye dusunuyorum..

Sistem hakkinda bilgisi olan varmi?? Arac verileri tum detaylari ile belirtiliyormu istasyonlarda??

Saygilar..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Frid Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

2g eclipse bir dogan şahin olmayabilir ama bilen birileri illa çıkar, yapılan işçilik ve mantık hataları, standart dışı uygulamalar bunu ele verebilir

Iscilik hatasi gorunen standart disi birsey olmayacak.
    Kullanilan malzemeler zaten bu arac icin olan parcalar.. O konuda rahatim..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @Maxi

O zaman sunu anliyoruz: Roller oldugu icin is kolaylasiyor.

Yukarda Doush nicli arkadasin verdigi linkten Subaru forumundakilerin ilgili konuda yazilmis maili okudum.
    Orada da roller gibi bir cihaz olmadigi icin kontrolcu/teknisyen araca binip bahcede frenleri deniyormus..Bu o muayene istasyonundaki ekipman (Roller) eksikligi yuzundenolsa gerek.
    Gerci benim icin sorun yok, atara gecmesinde istasyonda

Benim arac Antalya da muayene olur, cunku oraliyim ben..Umarim Antalya muayene istasyonunda roller vardir..
    Veya binsin arabaya bir tur atsin bahcede, Serik istasyonunda yoktur roller buyuk ihtimal. Belki orada daha kolay gecer muayeneden..

Soyle genelden bir baktim konuya..Ufak tefek sorunlar belki cikabilecek, ama cozulmeyecek siniftan degil..

Projeyi yapacagim, simdi daha da emin oldum..

Tum yardimci olan arkadaslara cok tesekkur ederim..

Saygilar
    2 noktayı aydınlatayım

bahçede tur atma devri bitti.
    tur atarken içeride takılı bir cihaz vardı, çıkan fren sonucu kişiye özel değildi zaten.
    oo usta frenler çok iyimiş, hadi geçtin testten diye birşey yoktu..

artık roller var her istasyonda.
    dolayısı ile 4 çeker aracın fren testine girmesinde bir sakınca kalmıyor.

roller:
    ön tekerlekler tambur üzerindeyken arka tekerlerkler ile zemin arasına koyuluyor
    (roller: boşta dönen silindirlerler oluşan bir sistem)
    dolayısı ile arka tekerler sabit kalmıyor yere basmıyor, dönebiliyorsa dönüyor.
    aynı şey ön-arka test sırasında kullanılıyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ek olarak:
    aracı muayene eden adam o kadar saf değil
    kör? hiç değil
    2 metrelik şaftı görecektir..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @Maxi

Elbette alttaki shafti gorecek. Ben zaten buna bisey demiyorum..

Ama gordugu shaft ayni aracnin 4 ceker modelindekinin aynisi..
    Bildigim kadariyla Ankarada 420 a motorlu bir orijinal 4 ceker 2g eclipse vardi, kirmizi.. Bazen sahibinden'e ilan veriyor;45.000 tl civari.. Bi arada yine ankarada turuncu gormustum nette,o da gsx 4 ceker idi.
    o aractaki gibi mesela alt duzende hersey duzgun olacak..

Fren olayini ben sorun etmiyorum zaten..

Tek sorun: herhangi biryerde arac 2 ceker diye kayitlimi? bu cikarmi ortaya?

Benim bildigim sasi numarasinda 4g63 xxxxx diye giden numaranin icindeki xxx siralamadan bazi rakamlar aracin cekeri ile ilgili kod, bazi rakamlar transmisyon cesidini temsil ediyor. Atiyorum otomatik ise 3 manula ise 4 gibi mesela....Yani o kadar detayli bakiyorlarmi diye sormustum..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bana sorarsan sorun yaşamazsın
    muhattab olarak ruhsata bakıyorlar
    ruhsatta bu araba 2 çeker dir yazmadığına göre

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)