Amcam araba alicaksan fransizi evine sokma ocagina incir ağacı diker demişti.
Bende ya alman yada japon aliyorum bugine kadar hic sikinti cekmedim
Printable View
Amcam araba alicaksan fransizi evine sokma ocagina incir ağacı diker demişti.
Bende ya alman yada japon aliyorum bugine kadar hic sikinti cekmedim
Japon var, japon var. Honda, Suzuki ve Mazda'ya güvenim sonsuz. Gaz pedalı takılıyor, otomatik şanzıman vs olaylarını kendim de bizzat Corolla ile yaşadıktan sonra Toyota sorunsuzdur lafını duyunca pek inandırıcı gelmiyor.
Bu arada şu linkte bayağı detaylı fotoğrafları var aracın ; http://www.netcarshow.com/toyota/201...version/02.htm
valla toyota sakarya fabrikasında yaklaşık 3 ay çalıştım ve günde bu araçtan 300-350 adet ürettim toyotanın ilkesi şu 0 hatayla en doğru en hızlı şekilde araç üretmek. hitap ettiği kesim her zaman reklamlarındada kataloglarındada rahat rahat göre bilirsiniz tamamen aile üzerine kurulu müşteriyi ordan bi zehirliyorlar zaten ben hayatımda toyota arabasına hiç binmedim kullanmadımda ama fabrikada duyduklarım ve gördüklerimden sonra alırmıyım alırım oda sırf kalitesi yüzünden dolayı ama herkezinde dediği gibi ciddi anlamda bizlere hitap eden bir kasası yok berbatlar ötesi bir tasarım fiyatlar gereksiz yere yüksek 80 lira gibi bir rakama bunu almaktansa ikinci el mercedes c180 alır keyif yaparak binerim daha iyi
tasarım gittikçe çöpe benziyor....tam rezalet
Sorunsuzluk konusu tartisiliyor artik ama geri cagirmalar toyotanin hatasinin pesinden kostugunun aracina sahip ciktiginin gostergesi degil midir ?
Dunyada en çok satılan araç corolla idi sanırım.
Aynen , Corollaymış en çok satan araç..
Toyota Corolla - VikipediAlıntı:
Vikipedi Nickli Üyeden Alıntı
Çok bilmekle alakası nedir onu çözemedim. Ben gidip Toyota alma diye bir şey yazmıyorum ya da Toyota yerine şunu al vs gibi. Bu fiyata DS5 aldım diyen insanın mesajına Toyotanın şunu şöyle, bunu böyle bir de donanımı bozulmaz inşallah diye imalı yazmana tepki gösteriyorum.
O mantığında sonu yok..O fiyata çok daha zengin donanıma sahip araçta alınabilir veya daha uygun daha sorunsuz araçta alınabilir..2001model çok daha donanımlı bir S serisi çok daha ucuza alınabilir ama alınmamış daha fazla ücret vererek "0"km bir araç tercih edilmiş neden?Sorunsuz diye..70 liraya Corolla alan insanlara gülünüyorsa bende o çok zengin donanımlı citroenlerin 2 veya 3 sene sonraki elektronik sorunlarına gülmem çokta anlamsız olmaz herhalde..:)
Heh tam olarak ben de bu dediğini diyorum. Citroende sorun var diye gülüyorsun ama Toyota da öyle eskisi gibi tank gibi bi araç değil. Adamlar otomatik şanzıman sorununu çözemediklerinden müşterilere aracı düz vitese ücretsiz çevirmeyi teklif ediyorlardı. Gaz pedalı takılı kaldığından şirket araçlarımızdan kaza yapan olmuştu. Ve nasıl Citroendeki donanım sorunları kronik, tek araca özel değilse bu sorunlar da Toyota'da kronik.
Şanzımanımın bozulması, gaz pedalının takılı kalıp duvara girmektense navigasyonumun bozulmasını tercih ederim ben.
Şu an aktif olarak 5toyota araca sahibiz..Ne şanzuman sorunu yaşadık nede gaz pedalı takılma..Gaz pedalı yüzündendir araçlar bildiğim kadarıyla geri çağırılmıştı..Navigasyon,koltuk ısıtma,hafızalı&elektrikli koltuk 2 sene sonra bozulacaksa hiç olmasın daha iyi..
Sen yaşamadın diye bu sorunlar ortada yok değil :)
Bu arada 2 seneye kalmıyor merak etme, benim Clio daha 10.000 kmdeyken 11 kere servise girdi çeşitli arızalardan :D
Tek anlatmaya çalıştığım marka fanatikliğine gerek yok. DS5le Corolla kıyaslanacak araçlar değil çünkü.
toyota hybrid araçlarının tümünüde priuslar ve lexus hybrid modelleride buna dahil fren sorunu nedeni ile geri çağırmışdı türkiyedekilerde buna dahil.. tabi türkiye ayağını bilmiyorum..
bu sağlamlık olayı yeni çağın markalar üstündeki kronik rekabet sorunu ve hastalığı bence.. daha ucuza daha dolu araç üretebilmek için premium markalarda buna dahil bmwsi mercedesi son bir kaç yıldır kaliteden ödün vermeye başladılar ve bu ödün verme çıtası git gidede düşüyor.. toyotanında bu kafileye uyması şaşılıcak bir şey değil..
tabi gene sağlamlık açısından markalar arasında genelleme yapılıcak olursa toyota iyi bir markadır.. gerçi japondaki tek favorim mazdadır şahsen o başka :) bana göre japonların mercedesidir..
toyotada eski toyotada değil bana göre bunu başka bu sohbettede yazmışdım daha geçen gün sanayide 87 model land cruiser vardı motoru 748 bindeydi ve rutin normal bakımları dışında motora anahtar değmemiş sanayide olma nedenide arıza falan değil araca ses sistemi yapılıyordu..