ben Honda bora dan orjınal sılecek supurgesı almıstım arabama yaklasıkta 3 senedır kullanıyorumm
yan sanayı sılecegı 1 sene degıl 3 ay kullanıp atıyorsun
bu arada 50 tl ye almıstım 2 tane sılecek supurgesını ;)
Printable View
sevis kimseye bişey geçirmiyor guzel kardeşim işin içinde olmadan geçirdi kastırdı demenin alemi yok. yetkili servislik alın bakalım size nasıl yaptrıyolar civic e 1 accord a 2 c serisine 5 S serisinden 15 al diyor adam mecbursun dışına cıkamazsın. sonra servis geçirdi oluyor. servisin elinde değil rakamlar fiyatlar. yazmayım diyorum diyorum olnmuyor. siz servis geçiriyor saplıyor diye bilin işiniz rastgele
Beyler servisteki isciligi fiyatlari honda merkez belirler heryerde aynidir fiyatlar pahali gelen ozel servislere gidebilir
abı konumuz tavan cıtası degıl ama
bakım
tavan cıtası veya kaporta parca fıyatlarını
Honda epc belırler parca numarasınından o parcanın ıscılıgını alırsın
Yunus arkadasımın dedıgı gıbı Honda turkıye belırlıyor bunu
Accord ıle cıty arasında neden alakası yok demıssın ama Abı accorda bınıyorsun yanı accorda bınen adama 1500 tl servıs parası koymaz bence. egerkı o ucret dokunuyorsa bence daha uygun servıs ucretlerı olan aracları tercıh etmek gereklı..
atıyorum 2012 Model 320d nin 15.000 Km bakımının ne kadar tutugunu + fren balata degıdımı ekleyın
ondan sonra tartısalım bu konuyu.. :)
Mertcan abi valla dedem ayda 100 km yapmıyor yani 150 liralık sileceğe gerek yok diye düşündük.yaklaşık 6 aydırda kullanıyor bi sıkıntısı yok henüZ.ayrıca sen sanayidesin hep 2008 civic'in sileceği farklı tip normal bildiğimiz 10 15 liralık muz silecek gibi değil.bence 40 lira normal geldi bana... Biz dışarı böyle fazladan para verebilecek güçte adam değiliz bizi özel servis paklar... Çok önemli bişey olmadıkçada servise gitmem. Servistede çalışan ustaya bişey diyemem çünkü hepsi eğitim görüyor özellikle honda bora'daki ustalar eğitimliler. Yaptıkları işe saygım sonsuz ama hondanın belirlediği işçilik ücreti çok geliyor bizim gibi insanlara.. Bunun adıda servis giydirdi oluyor maalesef...
BMW nin ne olduğunu bilmeyen yoktur abi zaten babam işyerinde 7.50İL kullanıyor bakım zamanında arabanın sadece sağ farın iç ayna kısmına 7.750 tl para istediler BORUsanda :) daha neler neler bilmem ne bobini varmış suyun içinde çalışan bi bobinmiş 13.000 tl istediler işçiliksiz sadece parça. İşçilikli olarak 21.000 tl. Adamlar bi araba parası istiyor ama Buda 7.50 ye binen adama dokunmaz tabi sonuçta Aslan besleyen yemine katlanır ;)
Tabi abi önceki bakım faturalarınıda paylaşırım vaktim olunca sıkıntı yok :)
bırde şunu soyleyeyım servıslerın kampanyalarına sakın ha aldanmayın ...
kampanya vardıye aracı ıcerıye sokuyosunuz muhakkak başka yerlerını yapmak ıcın sızı arıyorlar..
arkadaşımda oyle oldu opel marka aracını kampanya vardıye gırdı 1750 tl para odedı cıktı 2 hafta sonrada aracı sattı.
bende arkadaşa ıstınaden aynı anda soktum gsi adamlar nerdeyse motora kadar degıştıreceklerdı bende kampanyadakı şeylerı yaptırıp cıkardım..
ama herkezın fıkrınede saygı duyarım ..
Honda servisinde pek rastlamadım ama öbür servislerde duymuştum özellikle pejo servisi'nde ...
servis ücretini düşünüp araba almam onu geçelimde benim sorunum honda değil yada o yapmış bu yapmış değil genel olarak söylemeye çalışıyorum yazdım önceki mesajda da ama anlatamadım sanırım bu honda olmuş bmw olmuş önemli değil yapılan işçiliğe karşılık alınan paranın adilliğini söylemeye çalışıyorum ister honda merkez belirlesin ister başka bi yer
+1 :icon_tup:
Mertcan araba isinin icindesin yillardir servise domalmadan da luks arabalara binilebilecegini iyi bilirsin. Ben servise gitmiyorum servistende daha iyi bakarim aracima sende aynisi yaparsin.
Accord da binmeyelimmi yani:)
0-20 ve bir cok oneri daha var 10- 0 öneren servisin veya markanin tek amaci.vardir bence cabuk motor asinmasi.ve motor yenileme talebi olsun ister
Sifir volvo aldik 2001 de arac hala bizde servis araligi 20000 mi oyle birsey 220000 de yag eksiltmeye basladi babama senelerce dedim 20000 cok uzun.bir aralik yag icin diye servis oyle diyor dedi sonuc ortada rektefe lazim.
2012 model volvo aldik 7000 de yag atiyor servisi dinlemiyor ayni sonuc olmasin.diye demek istedigim servis bu isin.ticaretinde
Ben accord da da bmw ye de serviste bakim yapabilirim ama cok daha uygun paralara ayni kalitede yapabilmek varken gerek varmi anlaminda konusuyorum
***Ayrıca bir örnek vermek istiyorum;
2009 model 1.4 tsi golf 35.000 km de sebebi önemsiz kropaj yapıyor ve sekman kırıyor. Sahibi bayan direk ismini vermeyeceğim bir yetkili servise (isim vermememin nedeni hukuki boyutu oluşmasın kimseyi lekelememek için)götürüyor bu arada araç yetkili servis bakımlı bir araçtır. 8.500 TL 2 sene önce fatura cıkardılar kadın şokta beni aradılar servise gittik danışmanla konuşuyorum kapakta hasar varmı sekman kırılınca kapağa zarar vermişmi? cevap kapak çok kötü...hmm sonra subaplarda sıkıntı varmı var yanmış...hmm ardından çıktım aracın yanına ustaya dedımki kapak nerde bir baktık yuzeyınde cızık vs yok subaplar duzgun bastıgı yerde kacırma yok...4 adet piston bedeli 1.600,00 TL serviste...(Pistonu parayı hakediyor ama TSİ lerin pahalı olsada)hemen cekıcıyle aracı aldık müvekkilin özel servisine cektık 2.800,00 TL ve tum parcalar orjinalle değişti.
Simdi servis kötü değil girdi maliyeti yuksektır kalteli mekan arz eder fiyatı yuksektır ben gıtmem gıdene saygı duyarım. Ama lüks arabaya bınmenin diyetinide servise bayılarak ödemem.
Saygılar...
hondabar hüseyin usta tabiki Ankarada değil Türkiyede en iyisi...