Bizim megandada aynı şekilde 2 kere muayeneye girdik çıktık
Printable View
Bende Forester Turbo S'de kullanıyorum sorunsuz. Benzin kullanmak saçmalık bu saatten sonra. Hatta motorsiklete geçmeyi düşünüyorum...
Aylık bin lira benzine veriyormuş çokmuş ben minimum 1.5 alıyorum tayyara canı sağolsunn
keko bide poz vermiş ya.alın plakayı falanda denk gelir de alır biri almayakkk
LPG ile kapalı parklara girebiliyormusunuz? Kapıdan çevirme oluyormu?
Gerçi avm'lerde vale ile çözülebilir.
En önemlisi koku durumu nedir?
Bu cayyanelerde blok çizilir, segman problemi olursa, çap büyütme- gömlek çakma olmuyor diyorlardı, LPG uzun vadede zarar olmasın.
bedava gel takalım deseler üzerine para werseler yinede taktırmazdım:icon13:
LPG gayet normal bir seçim artık
ben LPG ye 1000 lira cıvarı verıyorum aylık
corsayada her sanayıye gıdısımde 200 gıdıyorr:D:D:D
Kötü bir ustada takılan Lpg sizi Lpg'ye karşı ön yargılı yapar :) ben aracıma taktırdığımda lpg olduğunu anlamadım ne geçişi hissettim ne koku gittim gaz aldım ve kullanmaya başladım 20 tl'ye 100 km'ye yakın yapıyordum Maşallah çok az yakıyordu :)
Aracına tüp taktıran şahıs uzaktan arkadasımdır :)
Araç ta onun..
Yani para verilip,tutulan biri değil :)
Ne önemi var aslında..LPG li araç kaka mantığı güdüldükten sonra..
Eski aracımı: LPG ile 100bin km kadar kullandım..zerre sıkıntı yaşamadım..
He bu bir daha ki aracımda kullanırsam yine yaşamayacağım anlamına gelmez..
Fakat: Şartlar vs buna itiyor..
Porsche aldıysan benzinle bineceksin diye bir kuralda yok,Şahin aldıysan LPG ile bineceksin diye de..
Marka kalitesi,uyumluluk,montaj,işçilik vs iyi olduktan sonra..Bi sakıncası olduğunu düşünmüyorum..
Salak bir gazetecinin salak haberi gene :) Sahibinden'e bir girse harbi salakmışım der.
Ahaha yok araba 100 binlik deilmis felan ne yaa? Yok reklam meklam. Sonunda benimde yapacagim typera takip gunluk binmek olucak
Haber guzel,seneye 6,45 alip taktirmayi dusunuyordum.
Manşet oluruz bu mantikla o zaman
O arabaya taktirmazsa haber etmeleri lazımdı
Buyutulucek bisi degil arabada 100.000 liralik degil bu devirde zaten araba alamka degil binmek sikinti olan adamda gotum rahat etsij seklim olsun demis almis cayenne I gayet mantikli olarakta tup takmis :D
benzin fiyatlarını bizim kadar milli gelire göre kökleyeceksin dünyada fabrika çıkışlı benzinli araba kalmazken bizim millet hala lpg'ye bıdı bıdı yapıyor..
artık sıradan bir haber oldu.
lpg'nin patlama riski nedir beyler? çevre ve ekonomi için en kral yakıtlardan birisi olan lpg'ye güvenlik korkusundan pek yanaşmıyorum şahsen. bagajda kocaman bir tüp ve içinde sıkıştırılmış patlayıcı bi gaz. yolculuk yaparken arkadan bi aracın bindirmesi falan, sonuçlarını düşünmek ürkütücü geliyo.
Yeni bir olay değil patronunumdada vardı oda tüplüydü, Şuan 3,5 v6 kia opirus aldık oda tüplü fazla km yapıyorsanız tüp takmaktan başka çareniz yok :D
ilk arabam ford taunus 1.6 GL 'idi. LPG'de kullanmaktan benzin pompam da çalışmaz olmuştu. para da yok.. asla yokuş çıkamazdım. o gün bugündür nefret ederim lpgden.
takana en ufak lafım yok, takmak zorunda bırakanların ayıbıdır.
Eskisine oranla çok düşük. Ha olmaz mı olur.. Lpg tankı arabanın arka bölümünün hemen hemen tamamından daha sağlam.. Onu patlatacak kadar yüksek hızlı bi kaza olması durumunda o tüp orada olmasa da ölüm kaçınılmaz olur sanıyorum.
Güvenlik önlemleri olması gerektiği gibi alınmış olduktan sonra sıkıntı olacagını sanmıyorum açıkçası
Bir çok kazalı lpg'li araçların resmi var resimlere bakarsanız anlıyacaksınız aksine aracı koruma görevinde bulunuyor içine full gaz almıyor bir miktar boş bırakyor
- LPG tankları 6mm çelikten imal edilir. Bu malzemenin özelliği kırılgan olmayıp esnek olmasıdır. yani bir cam veya kraker gibi kırılmaz ama esner, bükülür.
- LPG 6-7 bar basınca maruz kalınca sıvılaşan, yani su gibi olan bir gazdır. onun üzerinde ne kadar basınç uygularsanız uygulayın hacmini küçültemezsiniz. o nedenle litre hesabıyla satılır. tipik olarak istasyonlarda 9-10 bar gibi bir basınçla satılıyor diye biliyorum.
- Tanka monte edilen şamandıra aynı zamanda 27barlık bir işletme basıncına sahip olan bir emniyet subabıdır. yani tankın içindeki basınç 27bar'a ulaştığında bu vana açılır ve tahliye başlar. Bu evdeki düdüklü tencerenin emniyet ventiliyle aynı mantığa sahiptir.
- LPG tankları üretimden sonra 45barlık test basıncına sahiptir. yani 45 bar basınç altında test edildikten sonra piyasaya sürülmüştür. Üretim prosesleri ise 60bar'lık basınca dayanıklı olacak şekilde ayarlanmıştır.
Yine bir yerde okuduğum yazı
LPG tankına M-16, G-3 ve Kalaşnikof gibi silahlarla, normal ve izli mermi kullanarak ateş ettik. Delindi, ancak, patlamadı. Tank delindiğinde, içerisinde sıvı halde bulunan LPG buharlaşırken, anında buz haline dönüşüp deliği tıkıyor. Çünkü buharlaşmak için ısıya ihtiyacı var ve çevresindeki ısıyı emip anında buz haline geliyor. Yani gaz çıkışı dahi olmuyor.''
vay arkadaş o kadar da korkulacak değilmiş, hatta neler neler öğrendim. kuruntuymuş o halde bizdeki. teşekkürler arkadaşlar. ;)
Zaten yazılmış. Ben dükkana espri olsun diye, söktüğümüz 10 yıldan eski bir lpg tankını mangal olarak kullanmak için keseyim istedim, jettaşı (spiral taşlama) ile 3 disk eskittim, sonra vazgeçtim.
LPG Tankı bomba konsa bile patlamıyor , eskiden bomba koyulan takside uzağa fırlamıştı.
arkadasımın arabasına arkadan çarptılar lpg tankı bagajdan koptu uçtu resmen hiç bişey olmadı. ustalar geri takmıs iyi sabitlettirmek gerekiyor.
Söz konusu haberde lpg taktıranın değil, benzini bu kadar yüksek oranda vergiyle vatandaşa sunanların utanması gerekir.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...28986783/detay
Bi ara buna niyetlenmistim ancak tuketimi yorar diye vazgectim
Acaba buna taksak ne kadar yakar ? Ne kadara takilir