beyler isteyen shelli arıyıp sorabilir.
Printable View
beyler isteyen shelli arıyıp sorabilir.
Karbüratörlü araçta ne gibi değişiklik yapmak gerekicek ?
e85 diyorlar ...tutarmı tutmazmı bilmem ama öyle böyle ethanole geçilicek başka altarnatif yok resmi gazetede bile yayınlandı her yıl artarak ethanol miktarıda pompalarda arttırılıcak.benim anlamadığım 2012 den beri ethanollu yapılıyor yakıtlar ama hiç bir pompada yada benzeri bir yayın organında görmedim ben yakıtlarda ethanol var uyarısını.entersan ülke zart diye e85 hayatımıza giricek :)
Shell ile gorustum. Evet yeni bir yakit gelecek e85 deniyor dedi.ama sordum hangi araclara vereceginizi biliyormusunuz diye.onlarda bilmiyor.heralde ferrari falan diyorlar :)
Gelis tarihi mayis haziran gibi dediler ama net konusamiyorlar.
Benim merak ettigim bu yakiti atiyorum depoda uzun sure bulundurabiliyormuyuz.yoksa arabaya yeni bir depoda yapilmasi lazimmi?yapilacaksa malzeme ne olmali?
Arayinca gelecek edecek diyor olabilirler, ben adamlarin lafina inanmiyorum gelene kadar, E85'i pompada gorene kadarda inanmayacagim.
Edit: Aradim Shell'i, Yuksek miktarda Ethanol iceren bir yakit turu ile ilgili (E85) gibi bir planimiz yok dediler.
Bahsi gecen ethanol'un EPDK'nin belirttigi oranlarda oldugunu *(bu da %3 %4 arasi) belirttiler. Pilot istasyonlarda bu %3 %4'luk ethanol katkili yakitlarin herzamanki yakit isimleriyle satildigini soylediler.
Tüketici Danışma Hattı (Bireysel Müşteriler için):
444 20 20
Arayin bi de siz sorun bakalim ne diyecekler.
Cem, E85'le calisan her fuelflex arac normal benzin ile de calisabiliyor, adi uzerinde zaten fuelflex. Araclarin ithal edilmesi ile ilgili herhangi bir engel teskil etmiyor burada E85 olmamasi. Yakit var yani o araclari calistiran bu ulkede. "E85 gelecek" aciklamasinin arkasindaki argumanin bu oldugunu sanmiyorum.
hava limanında calıstıgım dönemde birtane chavrolet kamyonette vardı arkasında belirtiyor E85 fuel flex diye bu şekilde belki diğer araçlardan ayırt ederler diye bir düşüncem var
bahsi geçen resmi gazetede yazılan şey E85 değil Epdk cari açığın kapanması için ve yakıt fiyatlarının bir nebze düşmesi amaçlı normal benzin ve dizele bio yakıt katıcağını açıkladı.. fazla ibr şey değil Ethanol %2 gibi bir şeydi dizelde %4 gibi bir şeydi.. yani E85 falan değil evet ethanol benzin karşımı olucak yakıt ama ethanol öyle ciddi bir oran değil %2 gibi bir şeydi ..
Haberin tamamı burda..
EPDK'dan kritik akaryakt karar - Hrriyet EKONOM
peki yurt dışı fiyat mukayese etmek için bilgisi olan varmı ?
mesela burada benzin 4.85 tl
e85 kaç para olmalı ????
ingilterede benzin kaç pound? e85 kaç pound ?
almanyada ?
fransada ?
gibi..
benim bildiğim etil alkol Türkiyede benzine nazaran %30 daha ucuz ama yakıt sarfiyatı olarakda %30 daha fazla yakıyo bu denklemden yola çıkarsak benzinle aynı fiyat olması lazım