User Tag List

Sayfa 1/7 123 ... SonSon
122 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Mühendislik Alanları

Ufuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Mühendislik Alanları

Selamlar abilerim,kardeşlerim.Bu sene üniversiteye hazırlanıyorum.Kesinlikle mühendislik istiyorum.Hatta tek hedefim.Hani ufak çocuğa büyüyünce ne olacaksın diye sorarsında polis doktor öğretmen gibi cevaplar alırsınız ya benim her zaman cevabım mühendisti.Gerçekçi olursak iş tanımları,iş imkanları,çalışma ücretleri,okuması hakkında beni bilgilendirebilirseniz sevinirim.Aklımda ki mühendislik dalları ;
    -Makine
    -İnşaat
    -Endüstri

Konu ''cem'' den izinlidir.
    Şimdiden teşekkürler.
    Saygılar.

cgnozdmr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Makine Müh. okuyorum,okuduğuma pişmanım zaten müh. fakültesinde az kız var makine de bu oran iyice azalıyor.Olaya sadece karı kız olarak bakma bayan arkadaş az olunca muhabbetlerin seviyesi de değişiyor.Fakat makine iş olanağı olarak yüksek.
    Eğer biraz çevren varsa inşaatta bitirince iş konusunda rahat edebilirsin zorluk olarak inşaat makine ile end. arasında.
    Endüstri de daha sosyal bir ortam var.Dersler biraz daha hafif.
    Çalışma ücretleri arasında bir sıralama yada ayrım yapamazsın çünkü bu senin nerede çalıştığına bağlı olarak değişir.Fakat endüstri mühendislerinin yönetici olarak çalışmaları muhtemeldir bu da ücreti biraz arttırıyor haliyle
    sonuç olarak hepsini bitirmek için çok çalışacaksın geceni gündüzüne katacaksın..ve ne okursan oku mühendis olarak kendini geliştirmen(program,yabancı dil,iş kabiliyetleri...) gerekiyor piyasa senden bunu istiyor.
    What Goes Around,Goes Around

Draniela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Makina mühendisliği okuyorum okul hayatım boyunca tek hedefim vardı oldu. Üniversiteye başladıktan sonra her yaz it gibi çalıştım 1 yazı boş geçirmedim. Hemen hemen Bursa'daki fabrikaların bütün proseslerini biliyorum ama biraz baba torpili faktörü oldu bu.

Üniversite okumadan önce 3 4 ay tatil yaparken bu 1 haftaya falan düştü

Okul zamanlarına geleyim şuan 5. senem umarım bu sene mezun olurum daha da kitap almam elime o kadar bıktım lanet ettim. Eğer gidecek olursan ne hocalar göreceksin hele bazıları olacak ağzını burnunu kırsan yine rahatlayamayacaksın böyle karşısına geçeceksin adam konuşacak saçma sapan sıkacaksın yumruğunu duracaksın Ya varya yazarken şuan elim titremeye başladı nasıl bir sinir var içimde bilemezsin

Bazı dersler olacak çalışacaksın bildiğin halde her sene kalacaksın mesela 3. 4. de baya ders geçtiğim oldu

Bununla ilgili başımdan geçen birşeyi anlatayım mukavemet 1 i geçtim ilk alışımda hemde iyi notla mukavemet 2yi aldım sınav günü midem bozuktu wc gitmek istedim almayız geri dediler bende sövdüm çıktım gittim. Sonra almadılar bi patladı patlayış o patlayış hoca değişti malın biri geldi. Sonra bildiğim sınavdan kaldım. 3. ye aldım bütün soruları adım gibi biliyorum kitaptaki soruların alayını çözdüm gittim millete anlattım yine kaldım. 4. alışımda vizeye girdim minimum 85 bekliyorum bi geldi 55. Bursa'ya gitmiştim geri döndüğümde konuşmaya gittim göstermedi kağıdımı bakamazsın finali var dedi bakarsan finale girme dedi. Yedi sülalesine ölmüşüne öleceğine alayına sövdüm sinirden ağlayacağım o derece. Neyse finale girdim çıktım sınavdan hocayı buldum dedim ona anlattım durumu böyle böyle artık çıksam senden iyi anlatırım diye eğer bu seferde bırakırsan Allah canımı alsın sana dar ederim dedim geçtim. Düşün çok iyi bildiğim dersi 4. seferde geçtim !

İş alanına geleyim makina mühendisi her yerde çalışır ama tek şart var arkan var ya acayip sağlam olacak yoksa iş miş bir cacık yok !
    He dersen ben sürünmeye razıyım yazlarımı feda ederim kendimi geliştiririm arkamda çok sağlam her fabrikaya elimi kolumu sallaya sallaya girerim çıkarım o zaman git derim. Ama okuması dert yani bilesin. Şahsi görüşüm torpilim olmasaydı s..... gitmezdim okumazdım makina mühendisliği hemde sevdiğim halde.

merak ettiğin başka şey varsa sorabilirsin.
    Semih Kurtulmuş
    Adventurer Engineer

UmutRıza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    inşaat mühendisiyim, iş konusunda sıkıntı yaşamassın fakat her işte olduğu gibi bu işinde stresleri vardır.
    Gs 206 GTI, SE ALFA 159,HZK 206 GTİ, KF OUTLANDER

MagicPerformance

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ayrıca harbiden insan kaşarı olman lazım bu piyasada dikiş tutturman için. Zerre kadar utanmayacaksın hiç çekinmen olmayacak. Ben adama ölü satarım diri diye o derece.
    Semih Kurtulmuş
    Adventurer Engineer

senna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İlgi alanlarini belirle ona gore sec makine okudum memnunum
    körler sağırlar

BthnKrkt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu yazıda geleceğimi gördüm Ama biz komple arkadaş grubu olarak 1 den başladık alttan bırakmalara. Bölüm oto müh.

bilalMW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mekantronik oku ekmek orada bence.
    Ex Automobile Service Advisor - New Truck Service Area Manager

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hee tabi calistigin alana bagli olarak yagdan kirden cekinmiceksin yagsiz gomlegim kotum falan kalmadi sikayetcimiyim kesinlikle hayir
    körler sağırlar

weST.27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    makine mühendisliği okuyorum iflah falna kalmadı şuan final haftasındayım ve pertim

kız konusunda 45 erkek 12 kız var zaten ortamını başka sınıflardan kurarsın yoksa pskolojini bozarsın

fastchild - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    panpa uçak güvde bakım - mekatronik - otomotiv - metalurji gibi bölümler var ***** teknik lisedeyim benim alan motorlu araçlar ama ben metalurji okuyacağım gibime geliyor dayılarımı dinlersem makine mühendisliği çoğu alanı kapsıyor ama sevdiğin şeyi yapmak önemli birde
    Alıntı Ufuk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kanka sen çekirdekten yetişme bi manyaksın belirtiyim dedim
    -Now-34 K 3862 E34 5.20 1996 CosmosSchwarz " Sumfang Edition "

wolrath - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    37 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    elektronık muhendıslıgı mezunuyum ama denızaltı gorevım sona erdıkten sonra makınacılıgı sectım.

kesınlıkle tam benlık.yag-motorın kokusunu hafıfce ıcıne cekerek calısmak,yagın tadına bakarak ıcıne karısan suyu test etmek ayak cıplak ust cıplak 60" de ıs yapmak dusuk devırlı dızellerın sakırtısı vs gercekten ısım cok kırlı ama bır o kadar da zevklı. uzun suren dezenfekte ıslemlerı dısında -si yok bence.

dısardakı calısma ortamları vs ler bılmem ama sunu bıl kı zor ıs yoktur zor ınsanlar vardır.bu yuzden sececegın muhendıslık ıcıne ıslemıs bısey olsun kı zor ortamlara-ınsanlara rast geldıgınde hayattan zevk alabılecegın bıseyler bulabılesın...

weST.27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    makine mühendisliği okuyorum iflah falna kalmadı şuan final haftasındayım ve pertim

kız konusunda 45 erkek 12 kız var zaten ortamını başka sınıflardan kurarsın yoksa pskolojini bozarsın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hersey kiz degil ansini satim hayatiniz sekillenicek neyin kizini soruyosunuz is bu sanayide calisicaksin yeri gelicek yagin kirin icinde kalicaksin yeri gelicek cok onemli osler yapip gun kurtaricaksin ortam her zaman yapilir onemli olan adam gibi okuyun ben okurken 1 tane kiz vardi 60 kisilik sinifta normal bu sanayide ne kadar calisan karsi cins var? Bosvein bu disunceleri zor is zor ders yoktur sizde bitiyor hersey
    körler sağırlar

R.I.P - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tekstile gel sektör yandı gitti bitti kül.oldu ama gel sen(mümkünse ege) çok dua edersin bana

bilalMW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    crack adlı bir üyemiz var odtüde makina son sınıf girdiğinde sırma sırma saçları vardı çocuğun şuan bildiğin vin diesel kafa. Tabi okuldan okula fark eder.
    Ex Automobile Service Advisor - New Truck Service Area Manager

onurgoyunc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim tavsiyem kendi okuduğum bölüm elektrik elektronik olur. Okurken programlama konusunda kendini geliştirip üstüne mektronik masterı yaparsın, ileri derecede yabancı dil bilgileride eklersen önün çok açık olur

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı weST.27 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

ahahah iyi yine bizde 90 kişilik sınıfta 4 kız vardı ilk hafta çıktım birisiyle diğer 3 ü ayrıldıktan sonra yüzüme bakmadı asdghajldkasd
    Semih Kurtulmuş
    Adventurer Engineer

mimit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Harita mühendisliği, eski adıyla jeodezi ve fotogrametri mühendisliği.

Türkiye de iş sıkıntısı yaşanmayacak mühendislik dallarından birisi,yeni yeni kıymeti ve önemi anlaşılan,kalifiye eleman ihtiyacının olduğu bir iş alanı aynı zamanda, bildiğim kadarıyla en son 6 üniversitede olan okuması biraz meşakatli bir bölüm. Arazi dersleri falan var. Ev arkadaşım 5 yılda bitirdi.

Son zamanlarda sayısı hızla artan harita çizim bürolarından tutunda,özellikle yol inşaatı yapan inşaat firmaları,belediyeler ve bir çok devlet dairesinde iş imkanı olan ve personel açığı bulunan bir alan.

Bu meslekte bir kaç arkadaşım var hatta birisi mühendislik değil teknik okul mezunu,harita teknikeri yani çok kolay iş buldu ve iyi bir ücretle haftada 5 gün çalışıyor . bu tarz firmaları araştırırsan, okullu elemandan çok yetiştirilmiş personel görürsün çünkü açık var.

Zor bir bölüm.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)