derse gitmeme gibi bi lüksüm yok
Printable View
derse gitmeme gibi bi lüksüm yok
burdada 5yıl geçerliymiş yani hazırlık yoksa 1 yıl kalma hakkı veriyorlarmış.tşk.ler herkeze.:)
Ben doğuşta entas okuyorum %50..sınıfta bırakma mevzusu falan hikaye öyle birşey yok en azından bizde yok..ha pek okula gittiğim söylenemez baya bi alttan dersim birikti devamsızlıktan kalmış durumdayım ama bu bursu yakmıyor..disiplin suçu işlemediğin sürece bursun yanmaz..tabi bu bizim okul için geçerli belki sizinkinde yanıyordur bilemiycem
Özel üni. mezunuyum hiç öyle birşeyle karşılaşmadım,hatta bizim okulda burslulara daha özen gösteriyordu hocalar burslarını kaybetmesinler diye.
Tamamen yalan dolan o sınıfta bırakma, burs kesme olayları..İstersen tembel bir öğrenci ol, hazırlıkta 2 bölümde ise 7 yıl bursla devam etme hakkın vardır..9 yılda da bitiremiyorsan zaten pek okumaya niyetin yoktur :)
Kapsamlı bursta ise belirli bir ortalamayı tutturman gerekir her sene, bunun sebebide her ay sana düzenli 500 TL civarı para ödemelerinden kaynaklı..Tabi okuldan okula farklılıklar olabilir..
Okulu ara konuş sınıfta kalma durumlarında falan burs kesiliyormu herşeyi sor ona göre değerlendir.Ben de özel bir üniversitede ing. işletme okuyorum,bölüm zordur,özellikle hocaların böyle yabancı ülkeden gelme sağlam eğitim veren hocaların olursa yandın,ama günlük düzenli çalışırsan sınıflarını geçersin bursunda kesilmez.
burs ve suresı osym belırlıyo her okulunkı aynıdır.Uzarsa belkı hazırlıkta uzar bende hazırlıkta uzattım
tşk. ler herkeze..çok çalışkan bi öğrenci diğilim ama 7 yıl bitiremiyecek kadar da tembel diğilim. :D sorumluluklarımın bilincinde biriyimdir genel olarak.
%50 burslu Beykent Üni okuyorum.. 2 senelikti ama uzadı benim kredi eksiğimden dolayı.. Dediğin olay kesinlikle yok, arkadaşlarımın bi çoğu %50 burslu ve hemen hepsi mezun oldu bu sene.. Benim tamamen kendi rahatlığım ve kafasızlığımdan dolayı uzadı okul.. Hatta bi çok dersime giren bölüm hocam mezun olayım diye elinden geleni bile yaptı.. Yeter ki arkadaşların dediği gibi dersleri aksatma, hocalara kendini sevdir.. Özel okul diye bırakırlar diye bi muhabbet yok yani..
saolun tşk.ler.
Atılım üni'de okuyorum. 2 Yılda hazırlığı bitiremezseniz, 2 yıldan fazla da bölümde okulu uzatırsanız burs kesiliyor. Okumaya gönlü olan öğrencinin bunları yapması akıl işi değil zaten.
Üni'den üni'ye değişir ama yaz okuluna bırakma durumu olur en fazla bence
Bende Kültür Üni.sinde %100 bursluyum 3. siniftayım. Açık konuşmak gerekirse olay sende bitiyor tam akılla derslerine devam edip çalışırsan kimse seni zorla kaldıramaz ayrıca hocalar'ı bağlayan bi durum yok yani seni bıraktıklarında aylık maaşları artmıyor anca yaz okulu vs. vs. eğer istediğin bi okul ve istediğin bölüm ise düşünmeden tercih yap
bende %50 bursluyum
okulu uzatmadığın surece bursla ilgili çoğu universite sıkıntı çıkarmaz diye düşünüyorum
yeni 2.sınıfa geçmiş ve %50 bursu olan biri olarak konuşuyorum.Bu sene aşırı boşladım ben burstanmıdır kolej mantığındanmıdır bilmem ama derslerine iyi asıl.Bursunu yakmazlar yök bursu her zaman kalır ama ilk tercih yok kardeş indirimi cart curt onları yakabilirler şöyle yakıyorlar. 1. sınıfta kalma durumundaysan sana bir yazı imzalatıyorlar eğer 2. sene bu ortalamayı 2 nin üzerine çekemessen 2.sınıfta burstan aldığın indirimi ödetiyorlar sana.Sakın ama sakın benim gibi bir salaklık yapıpda 6 ders bırakma.En fazla 4 ders alabiliyorsun yaz okulunda ordan 5000 geçiriyorlar zaten.Seneyede ders kotası olduğundan bazı dersleri alamıycam 3. sınıfa kadar bu işkenceyi çekicem yani.Sen ortalamanı 2 nin üzerinde tutarsan(4 üzerinden hesaplanır) ders bırakmassan rahat rahat takılır.Her okulun bıraktığın ders başına aldığı kredi parası farklıdır bizim okulda 460 lira mesela 1 ders 5 kredi :) çok şey var okula başlayınca öğrenirsin ama sakın ama sakın ders bırakma.
Burs şayet ÖSYM bursuysa kesemez.
Fakat bazı üniversitelerin kendi bünyelerinde, ygs-lys'lerden bağımsız burs verme durumları oluyor (mesela spor bursu veya bazı liselerden mezun olanlara bazı özel üniversiteler tarafından tanınan burslar). Bu ikinci şekilde bir burs ise keser.
Ayrıca yaz okulunun fiyatları önemli. Parayı oradan kazanmaya çalışır çoğu üniversite.
Tercihlerde bol şans.
beykentte %50 burslu okuyorum bende.öyle bilerek sınıfta falan bırakma yok.başarısızlık durumundada burs devam ediyor.
Istanbul Ticaret'te tam burslu okuyorum, Hazirligi alirsan 5 almazsan 4 yil sonunda burs kesiliyo bizde. Alttan kalan dersin icin ders basi ucret oduyosun. Bu verilen burs, okullara gore degiskenlik gosterebiliyo denildigi gibi. Bilgi 7 yildi mesela hatirladigim kadariyla.
tek tek tşk. ediyorum ama tercihimi şehir dışındaki devlet üni sinden yana kullanmayı düşünüyorum.. Hayırlısı
Beykent Üniversitesi mezunuyum 2+3 mezunuyum özel üniversite pişmanlıktır.