Benzin niye daha pahali olurki
Yaziliyodu hep TR de ihtiyac fazlasindan benzin uretiliyor ve fazla olan benzin yurtdisina ucuz olarak satiliyor diye
Neden ic pazara ucuz verilmiyor aklim kesmiyor bi turlu
Printable View
Benzin niye daha pahali olurki
Yaziliyodu hep TR de ihtiyac fazlasindan benzin uretiliyor ve fazla olan benzin yurtdisina ucuz olarak satiliyor diye
Neden ic pazara ucuz verilmiyor aklim kesmiyor bi turlu
benzine gelse kalpten giderdim :D
avuc kadar puntoya daha gecen gün 47t benzin aldım neresine aldı bilmem 223tl haşırt :D
motorinde 17 kuruş indirim var yarın alın :D
hayırlı olsun
amerikan petrol fiyatı düşüşte benzine de yansırmı acaba ? yansısın bea... askerden geldim bokunu çıkarttım 1.2 arabaya 1 ayda 450 lira benzin alınmaz..
Aslında olay vergi kaybını önlemek tamamen bizi söğüşlemek yani. Şimdi şöyle anlatıyım biz ham petrolü ithal ediyoruz. Atıyorum 100 birim ham petrol ithal ettik bunun 60 birimiyle mazot 40 birimiyle benzin yapıyoruz. İç pazarda hayvani bir mazot talebi var 60 birimi hemen bitiriyor ama 40 birim benzinin 30 birimi bitiyor sadece. Sonra mecburen 100 birim daha ithal ediyoruz.Aynı durum her ithalde yaşanıyor ve elde sürekli benzin kalıyor. Eee ne güzel ucuzlat iç pazarda sat ama yoook o zaman vergi kaybı olucak o yüzden biz napıyoruz vatandasa 4 bucuk liraya kitlediğimiz benzini komşularımıza 1.buçuk liraya satıyoruz. Kimin aklına geldi bilmiyorum ama çok boktan bir sistem.
Geldi mi indirim? Shell in sitesinde gelmemiş gibi gözüküyor.
Yedek depo ağlıyordu dünden beri :D alayım bugün hazır indirim gelmişken :)
Dün akşam ümraniye tepeüstündeki shell benzine 1 kuruş zam var dedi ne kadar doğru bilen var mı ?
3.72 den kosuyolu total den aldım bugün
3.86 ankarada nedense total :)
Ulan arabayı satıp dizelmi alsak :D
İranla ambargonun kaldirilacagi haberleri petrolün varilini 57 dolarlara cekti. Buda indirim olarak yansimasi gerekiyor.ayrica dolarda dususte. Ama yine 15 kurus yerine 5 kurus yaparlar. Haberlerde yazarlar : arac sahiplerine mujde! Yakit ucuzladi ! Habere bakariz 5kr... (Rakamlar farazidir)
Malesef cok haklisin....
Nerde indirim ? Dolar 2 kuruş artsa benzine 5 kuruş zam olur, varil fiyatı iniyor dolar düşüyor ama lt fiyatı sabit, Allah cezanızı versin..
Benzine indirim vermeyen neden vermiyor.
Çünkü o.ç. onlar :)