tolga_kaan_ Nickli Üyeden Alıntı
Savunmak için yazmıyorum bunları ama vazgeçilemez kamu harcamaları var.
Emekli ücretleri, memur ücretleri. Sağlık için harcanan tutarlar, askeri harcamalar (***** suriyedeyiz) vb.
Sabit maliyet gibi düşünmek lazım. Üretim yapmasan da cebinden çıkan bir tutar olacak.
Tabi ki bütçe dengesine bakıp bunlar analiz edilebilir ama makro açıdan net bir cevabı olmaz.
Ayrıca gelen zam (güncelleme demişlerdi zamanında) Kur'dan kaynaklı.
Gerçi petrol varil fiyatları tarihinin en düşük seviyesinde iken indirimi yansıtmayıp artışa geçtiği anda bindirimi yansıtan bir durum söz konusu.
Kısa ve orda vadede bu durumun değişeceğini sanmıyorum. Harcamalar sürekli arttığı için gelirleri de en garanti yerden almaya çalışıyorlar haliyle.
Dolar girdili tüm sektörler / mal ve Hizmetler'e zam gelecek. Bu da otomatik olarak satın alma gücümüzü düşürüp bize olumsuz yansıyacak.
Gel gelelim dolar artmıyor TL düşüyor ülkemizde yaşamak ucuzluyor mantığındaki ordirnaryus arkadaşlara bunları anlatamıyoruz çünkü ekonomik bilgiler onlara vahyolunmuş aksini asla kabul etmiyorlar.
Herkesin mevcuduna sahip çıkıp koruması gereken bir döneme giriyoruz zira gelecekte işsizliğin bu olumsuz tabloya dayanarak artacağına inanıyorum.