Haberler geliyor abi :D
Printable View
Yigit-Y dönüşü şerefine bi zam yok mu yardırsın :D
abi avrupada 0,45 eu olan ülkede var, 1,60 eu olan ülkede var yakıtlar. yani bütün avrupa 6-7 tl oldu demek doğru olmaz. Hemen yan komşumuz ab üyesi bulgaristanda 1 eu. yani bi kaç ay önce aslında 3.2 liraydı şimdi tl değer kaybedince 4 tl miş gibi oldu.
Mesela yunanistanı ele alalım avrupanın şuan en kötü durumunda olan ülkede asgari ücretler 685 EU, türkiyede kaç para? 1400 / 4 = 350eu (küsürattandan da kıyak geçtim he :D )
Greece 685 / 1,58eu = 416 Litre benzin alırsın.
Turkey 350 / 1,30eu = 269 Litre benzin alırsın. Yani yunanistanda en boktan işi yapsan, türkiyede çalıştığın sürenin yarısı kadar çalışıp türkiyeden 147 litre benzin alırsın. Eğer benzin istasyonlarının kampanya kartında var ise yaklaşık 160 litre daha fazla benzin alırsın.
Türkiyede artık benzin avrupadan ucuz, ülkemizi kötüleyip durmayın, fetöcü diye ispiyonlarım bak iem in sitesinden. Sonra redhack iem i hacklediğinde listeleri paylaşınca benim ispiyonladığımı görürsünüz :D
Akaryakıt satışı, araç satışları ne durumda acaba hazır arabayı satmaya niyetliyim parayı gömiyim el mahkum vergi alamayınca zengine yaslamaz bizim devletimiz vergi indirimi vs. gelir eli kulağındadır.
Y beyler lamba s.a dedi nağpacauk ? varmı yokm ?
Şöyle bir şey var...
Okula gelirken radyoda 6 krş motorine indirim var haberini duydum, gece yarisindan itibaren gecerli olacakmis ...
lpg ye indirim istiyozzz :D
6 degil 7 krş olacakmis ...
Motorin fiyatlarında indirim - Ekonomi Haberleri
Norveç zaten bu gidişle akaryakıt kullanımını yasaklayacak gibi duruyor. Çıkardıklarının hepsini ihraç ederler heralde. Belki de kullanım azalsın diye özellikle fiyatları arttıracaklar sonra da yasak gelebilir.
Diğer yandan bizim gibi düşük gelirli bir ülkenin bu kadar lüks tutkunu olmasının mantıklı bir açıklaması yok.
eski araç alın ufak ufak hobisel toplayın.. en güzeli odur artık ..
arkadaşa şimdi explorer bakınıyoruz 4.0 mtv si bir alt dilimden 910 tl yıllık sadece 6 aylık falan değil..
aynı ayarda 5-6 yaşında 4.0 bir suv alsanız yıllık vergisi 12.500 tl ..
zaten sadece ordan cebinizde 12.500 tl bir karınız var her sene..
mtv den karınız olur eski araçlarda , lpg takın yakıttan karınız olur , birde çevrenizde yaşı yüksek birinin adına yaptırın arabayı trafik sigrotasınıda minumumda ödersiniz..
Bugün Benzin %-1,73 Motorin %+2,78.Salı gününden geçerli Motorin'de 8 kuruş artış bekliyorum.
Ayrica kur takip edilmeli...
Abi 1 indirip 3 bindirmeleri alışık bir durum oldu
1 inip 5 çıkıyor taktik bu sanırım :D