Dolar düştü didik yine güldürmedi abi :)
Printable View
Benzin yukseliyor 2 gundur ama doviz biraz yardim ederse zam gelmez...
8 krs zam gelir...
Beğene çökün :D
arabayı pazartesi sattım ama konuyu takibe devam :D
Murat abi 1 Ağustos ta LPG ile ilgili bir düzenleme varmış. Dökmegaz, Tüpgaz, LPG nin ötv ler eşitlenip kdv 8 e düşecekmiş. Amaç full clas benzeri firmalar ile rekabet olayında denge kurmak dediler. Senin görüşlerin nedir?
Zam 9-10 krs gibide olabilir.
Otv esitlendi. Sadece kdv otogaz'da %18 tuplide %8 olucak.
Bu tip piyasayi bozan firmalar artik ucuz gaz satamiyacak. Biraz olsun nefes alicagiz... Vergi kacirip ucuza daha fazla kazaniyorlardi.
Hahah... Yok canim,basbakanlara baksana bizden cokk daha kaliteli,kulturlu ve ileri goruslululer.
Biz neyiz onlarin yaninda... Benden ancak forumda yazar olur.
zam gelse de insede hıkaye, benzinli aracın varsa 50 liraya ortalama gıdecegın 100 km kurus hesabı yapıp kafayı yemege hıc gerek yok.
bir gun indirir 2. gun 2 katı bindirir bu deweler.
Otogaza zam mı gelecek yani şimdi :) Ben 2,10 a falan düşmesini bekliyordum, uzun zamandır 2,39 dan alıyorum shellden.
2,10 maliyete cokk yakin,yanlos rakamdi zaten. Istasyon akaryakit satmasa zarar yazar...
Benim merak ettiğim bir şey var cevabı olsa olsa sende olur abi.
Sakarya da yaşıyorum p.o dan 2.25 ten alıyorum. Shell de 2.40 ayaz otogaz opet de 2.39 başka bir aygaz satan yer de 2.23
Sakarya ya 40 km karasu ilçesindeyim şuan burada 2.60 gördüm.
Bu kadar fark olağan mı? Son kullanıcı olarak uygun olanı tercih ediyoruz haliyle aslında kandırılıyor muyuz?
Uygun yer ama bilinen marka alin yada guvendiginiz kucuk sirketlerden.
Cunku gazin kivamini artirici maddeler koyanlar var.
Yakinda gaz fiyatlari articak,ozellikle 1'inden sonra. Olmasi gereken yerlere yaklasicak...
Az önce ötv listesinde yapılan değişikliği okudum. Otogaz olarak kullanılanlar haricinde KDV %18 den%8'e düşmüş.
Diğer taraftan kilogram başına alınan ötv tutarı arttırılmış. Bu mutlaka son tüketiciye olumsuz yansıyacaktır.
Kaynak:Katma Değer Vergisi ile Özel Tüketim Vergisi Oranlarında/Tutarlarında Değişiklik Yapıldı | MuhasebeTR
Murat abi vergi kaçağına yine devam edilir diye düşünüyorum. Adam yine istasyona bir kısmını faturalı bir kısmını faturasız dökecek. Amaç bunu takip ettirmek çok değerli devlet nasıl takip eder bilmiyoruz. Yada göz göre göre imkan veriliyor.
Benzin 11 motorin 12 krs zam. Pazartesi aksam olur.
Ayrica faturasiz mal kalmadi artik,sadece vergisi kacirilmis mal var. faturasiz cikis zorlanir. Cok kucuk kismi olur. Sadece aradaki 250tl kdv farkina oynarlar. Oda hemen olmaz. Sonucta tupli mal bulmak gerek.
Tuketiciye olumsuz yansiyacak bir sey yok,sadece fiyatlar olmasi gerektigi yere gelir...
neey 11 krs zammı?ooohaaaa...