aynen öyle sağlam indirim alıyorlardır dicem o da yok. Opet şirkete yaptığı indirimi yükselen kuru ve piyasa şartlarını göstererek iptal etti.
Printable View
Benim bir tezim var.
İş yeri Maslak ev Kağıthane'de ve ev, iş arası 10 km. trafiksiz 10 dk. sabah 30 dk yol sürüyor. Akşam'da hemen hemen aynı ve km. bazında 40 krş yakıyoruz. Araç dizel.
Ev'den iş'e 35 ila 45 dk. arasında toplu taşıma ile terleme'den, rahat rahat oturarak gidebilirsek arabaya kimsenin ihtiyacı kalmaz. Şuan için yol, köprü ve saray'dan ziyade ulaşım sürelerini minimuma çekmeye çalışsalar keşke ve sabah 7 ila 9 arası toplu taşıma ücretsiz olsa insanlar'ı özendirmek için.
Rahat'a çok alıştık ayrıca daha kış ayı gelmediği için herkesin cebinde 400TL harcıcak para var. Doğalgaz yandığı zaman insanların beli bükülmeye başlar.
Kardeşlerim anlamamanız normal. Biz LAFA GELDİMİ bıdı bıdı konuşuruz icraate geldimi sıfır.
Durumumuz orta halli değilken bile orta üstü haldeki aileler gibi takılmayada bayılırız.
Basit örnek; Evleniriz eşimiz okula evlenmeden önce sanki makam aracıyla gidiyordu metroyu otobüsü kullanmıyordu ya. Evlenir evlenmez bakarız ona bir otomatik araç alırız işine gidip gelsin diye. Biz sanki öğrenciyken şöfole bırakılıoduk ya. Evlenip biraz kuyruğu diktikmi başlıyoruz bu üstü açık aracım, bu 4 kapılı efendi arabam buda off roadım diye :D
İndirim alsa ne kadar alacak ki? Alsın benzini 6 liraya mazotuda 5 liraya, yine çok büyük bir para değil mi?
Bazı insanlar araç kullanmakta haklı, buna söylediğim bir şey yok. Fakat atıyorum firmadaki 4 kişi aynı güzergah üzerinde oturuyor, bunlar tek araba yerine 4 araç çıkıyor yola.
Gerçi aldıkları benzini dahil vergiden düştükleri için neden trafikten çekilsinler ki? Bence devletin artık buna da bir sınırlama getirmesi gerekiyor.
İş yeri maslakta demiştim değil mi? Şimdi bize yakın oturan insanları ve dükkanlarını sayıyorum sıkı dur. :)
Aynı bina'da oturduğumuz adam 1 üst sokağımızda radyatörcü, bizim evimize yürüyerek 7 dk mesafe'de olan kişi ile maslak'ta aynı sokaktayız boyacı. Hatta arada ev'e onunla gidiyorum düşün ne kadar yakın.
Bizim ile aynı sokakta çalışan abi, kardeş elektrikçi ve bizim ev ile onların arası 5 dk.
İkinci kısımda çalışan frenci ile bizim ev 4 dk.
İkinci kısımda mercedes servisi olan ile aynı site'de oturuyoruz.
Şimdi kaç kişi etmiş sayalım.
Biz, boyacı, elektrikçi x2, radyatörcü, mercedes ve frenci ile toplam 7 kişi 7 ayrı araba ile hemen hemen aynı saatlerde trafiğe çıkıyoruz.
Cidden şaka değil bu durum :)
Toplam'da 6 kişiyiz ve hepimizin evleri arası 10 dk. merkezi bir yerde toplanalım
yok be kardeşim bizdeki %5 di sonra 4 e çektiler şimdi de iptal ettiler diye biliyorum. Araç sayısı fazla olunca senin dediğin fiyatlara alan şirket var mıdır pek sanmam o rakamlara indirim alcak olsun. Ya şirketin arabası var elemanda bana 10 dakka mesafede oturuyor gel beni al aldığım para yakıta gitmesin diyorum ben seni gelip alamam diyo bana. Bende mecbur hergün arabaya binip yukarıya cıkıyorum.
o sistem yürümez 2 bilemedin 3. gün mıcırık çıkar. Biri anahtarı unutur hadi dön geri, e seni dükkanda müşteri bekliyor gitmen lazım gidemezsin.
biri uyanmaz geç kalır abi bekleyin 5 dk ya geliyorum der o 5 dk olur 15 dk içinden söve söve beklersin vs vs.
Toplu taşıma insani şartlarda olsa kullanılsın ama trafik eziyetine rağmen koyun ahırı kokan metro, karpuz taşıyan mavi dolmuşlar, balık istifi bindiğin otobüsler ile yolculuk etmek istemem ben.
Bu yüzden de iyi şartlarda iken bıraktım geldim. Sorun aslında trafikte değil, yüzölçüme düşen insan sayısını azaltamamakta ve sürekli göç almakta.
10 sene sonra , bu seviyede göç almaya devam ederse kartal köprüsünden kadıköy'e kadar kuyruk olur sabahları.
Motorsiklet bir alternatif kapladığı alan ve hareket kabiliyeti açısından ama yağmurlu gün sayısı görece çok olan bir memlekette motora binmek kolay değil,
hadi bunu da geçtin, hem motor kullananların hem de diğer taşıtları kullananların trafik bilinci "kafayı soka gider aga" seviyesinde olduğu için kaza riski bence yüksek.
E motor ile de yaralanma riskin daha çok olduğuna göre ben o riski almam şahsen.
Diğer taraftan yaptığın iş uygun olmalı, takım elbise ile nasıl binip gidicen motora mesela ?
Uzar gider. Kaçın kurtarın kendinizi.
İstanbulda 20 milyon insan var, şirket araçları var satışçılar var var oğlu var, dediğiniz şekilde trafikte gözle görülür bir boşalma için çok büyük krizlerin, çok büyük işsizliğin yaşanması lazım. Zaten bir şekilde konominin hala dönüyor olmasında bu büyük nüfus ve onun zorunlu olarak getirdiği tüketim büyük önem taşıyor.
birde siz her şey hemen olsun istiyorsunuz
bu kriz 5 yıl önce başladı mesela daha yeni yeni yansımalarını yaşıyoruz
biraz nefes alın illaki o günleri de göreceksiniz ama 2 senesi var
Söylemek istediğim işte tam olarak bu. Halbuki hep beraber gidilse muhabbet sohbet olur, kaynaşılır ve daha bir sürü şey.
Ben şirketime oranla en uzak mesafede oturuyorum. Eğer ofise gidiyorsam güzergahım üzerindeki arkadaşlarımı arıyorum alıp öyle geçiyorum ofise. Arabam arkadaşımı aldım diye daha fazla yakmıyor, benzin paramı zaten şirket veriyor. Ama bunu bilen arkadaşım kendi aracını çıkarmıyor.
Konu amacından oldukça saptı, daha fazla baltalamayalım konuyu :)
Ben sana en afaki rakamı söyledim zaten abi, o rakamlara gerilemesi bence de imkansız.
Bizim insanımızın doğasında var abi bana dokunmayan yılan bin yaşasın durumu. Alsa incileri dökülür abi, olur mu?
Arabamı sadece özel sebepler için kullanıyorum. Evim işime 5 dakka yürüyerek, eşim 2 durak metro ile ulaşım sağlıyor. Evet işime yakın ev de oturuyorum çok rahat ediyorum, belki istediğim bir ev değil ama bu şehirde hiç yorulmuyorum şuan. Tavsiye ederim
Evim Halkalı'da işim Bağcılar'da evimle işim arası 5 - 6 km arabayla 15 dakika da gidebiliyorum fakat toplu taşımayla 1 saat 15 dakika sürüyor. Siz olsanız toplu taşımayla mı giderdiniz arabayla mı? Ben arabayla gitmeyi tercih ediyorum :) Bu durumda olan bir çok insan vardır eminim.
Toplu taşıma iyi güzelde beyaz gömlek le falan iş giriş çıkış yoğunluğunda binsek o gömlek inerken gunmetal olur antalyada bile problemli. Toplu taşıma güzergahı güzel olsa ve bu kadar kalabalık olmasa aracımı sadece hafta sonu kullanırım. Bence araç kullananlarında haklı sebebleri var.
iş halkalı ev avcılarda.. Eşime yakın olsun diye mecbur avcılardan tuttum. Ev iş arası 12 km. Toplu taşıma 3 aktarma gidebiliyorum ve 1 buçuk saat sürüyor. Aracımla gitmeyi istemiyorum o kadar çok trafik var ki ama mecburum. oyleyken bile 1 saate yakın sürüyor yol. Sabahları üniversite akşamları k.çekmece trafiği berbat durumda. Alternatif yok neredeyse ilerlemiyor bile yol. Evi işine yakın insanlara imreniyorum..