euro/dolar 20/18 olduğunda o zamcıklar daha piyasaya yansımamıştı piyasa hala 13/14 seviyesindeydi düşünce bir şey değişmedi
Printable View
Bıden petrol alımını yasakladı.
Petrol ve altın tepkı versı.
Yarın kı zammı hesaplayıp bayılere mesaj yazarken zam mıktarı artıyor.
Isın boktan tarafı,yarınkı zamdan daha fazla persembe gece zam daha fecı.
30tl hayırlı olsun yakında(Boyle gıderse)
Şimdi mantıken benzin rusyada pahalı olması gerekmiyormu ? Bizde neden artıyor ben anlamadım bu işi :)
Pek anlamam bu işlerden ama mantıken şöyle oluyor; Rusyadan petrol alımı kısıtlanıyor ve dünyanın petrol kaynaklarından biri eksiliyor. Kaynak azalınca fiyat artıyor. Rusyada dışarı petrol veremeyince içeride fiyatı aşağı iniyor sizin dediğinizin aksine. Bizde etkisi kurdan dolayı katlanıyor maalesef.
2004 yılından beri elbet bir gün typer alıcam diye diye seneler geçirdim çok şükür aldım ama binemiyoruz herkese teşekkürler yatıyor garajda hafta sonu 1 gün çıkartıyorum turluyorum garaja koyuyorum
"Bu geceden itibaren motorine 2 lira 25 kuruş, benzine 79 kuruş zam bekleniyor. Böylece akaryakıt fiyatları art arda 7 gün zamlanmış olacak. Motorinin litre fiyatı bu gece 25 TL'yi aşacak"
Kaynak: Sözcü Gazetesi
Hadi vatana millete hayırlı olsun. Arabam artık km de 1.75 krş yakıyor.
e yaptığınız yapacağınız işi sikeyim yeter da
mazota neden daha çok zam geliyor ?
https://www.gib.gov.tr/fileadmin/mev...22_1sayili.pdf
2710.12.45.00.11 Kurşunsuz benzin 95 oktan 2,5265
(Gaz oiller)
(Ağırlık itibariyle kükürt oranı % 0,001'i geçmeyenler) 2,0559
2710.19.43.00.11 Motorin Litre
Arkadaş A6 2.7 kmde 1 lira yakıyor diye sattım gittim aynı paraya Fabia 1.4TSI VRS aldım 2014 de. 1 ay önceye kadar 156 gayet insancıl değerlerde yakıyordu km bazında TL olarak. Şimdi 1.5TL yakıyor uzun yolda. Şehir içi düşünemiyorum. LPG ile kullandığın zaman çıkardığı problemler katlanarak artıyor. LPG ile sürekli bir yerleri arızalanıyordu benzine geçtiğimden beri o masraflardan kurtuldum.
Devletin sadece yakıttan kazandığı vergi uçuk seviyeye geldi gıdada falan kdv yi indirse ne olur
Şu an 1 Lt yakıttan kdv+ötv olarak 5.5 TL kazanıyor zam geldikçe kazanç uçtukça uçuyor
Bu gece motorin 25 TL yi geçecek yani ortalama bir çok araç km de 1.5-2 TL yakacak buda min. değerler