şaka mı bu?
Printable View
İşyerine gelirken serviste muhabbet ediyolar.Işıklarda beklerden karşımızdan geçen arabalara bakıyoruz.Neredeyse tamamı tek kişi.Kimseyi etkilediğini düşünmüyorum ben.İşyerinde bakıyorum mesela adam 20-25 kmlik yolu hergün git gel yapabiliyor.Az çok maddi imkanlarını da biliyorum ama adam vazgeçmiyor arabadan.
usd 17'yi geçti
hatta fark attı araya bir boy soktu
dün geceki 1,9 liralık zam bu sabah öğlen oluncaya kadar çoktan buhar oldu bile bana sorarsanız
Dolar yukarıya doğru çıkmaya devam ediyor.Yeni zam kapıda
Bugün yakıt alırken petrol çalışanı diğer hafta mazota 3 TL daha zam gelecekmiş diye duyduklarını söyledi
Çok acı da olsa son zamanlarda herkesten 30 olacak hurafeleri duymaya başladım. Ciddiye alınacak insanlar değil ancak sıkıntı şurada; aslında psikolojik olarak hem kendilerini hem etraflarındakileri 30 liraya hazırlıyorlar. Sonra da biz burada neden insanlarda hiç tepki yok diye sorup duruyoruz.
valla bu zamlar geldikçe trafik daha da mı ne arttı sanki yine bu sabah hergün kü güzergahımda trafik kilitti
Problem o adam değil. Problem o yakıtı alamayanlar. O yakıtı alacak parası olmayanlar bu yezide oy veriyor. Amcalarımız, teyzelerimiz, annelerimiz, babalarımız, dedelerimiz... Ne kadar okumamış, cahil, fakir varsa akepeli. Z kuşağından neden korkuyorlar sanıyorsunuz?
Hurafe ile alakası yok ki, gerçek olacak. Brent petrol ve petrolü satın aldığımız para birimi TL bazında yükseliyor. Yani TL nin satın alma gücü düşüyor.
Dolaysıyla ÖTV ve KDV den feragat edilmedikçe ve usd ve petrol brim fiyatları düşmedikçe akaryakıtta bir fiyat düşüşü beklemek hayal.
Ötv rakamlarını resmi siteden liste olarak paylaştım dün bu konuda. Şu cümleyi yazmışım.
Yine aynı ekrandan (İnvesting) 09.06.2022 11.42 itib. veri paylaşayım.Alıntı:
USD güne 16.8635 ile başladı, Brent 121.02 (08.11 İnvesting ekranı verileri)
Brent: 123.31
USD: 17.2096
Bu veriler = zam demek maalesef. Yakıt fiyatı hesaplama parametrelerine vakıf değilim ama 30 lu rakamların hayal olmadığını görecek kadar matematik bilgim olduğuna inanırım.
azdan az , çoktan çok gider . gitsin bakalım nereye kadar .
şöyle yok 50 olsun yok 100 olsun demeyin toplu tasimada o kadar ucuz değil . kaldıki hergün hastaneye gitmek zorunda olanlar , öğrenciler vs vs yazık değilmi abi ?
kurunun yanında yaşta yanıyor ona üzülüyorum.
hesaba gel .
50 cc çin scooter 4.5 litre benzin 100 km
1994 transit van 10 litre dizel 100 km
2000 şahin 12 litre lpg 100 km
bilin bakalım TL olarak en az hangisi yakıyor ?