Olmayan gelirin neyini tespit ediyorlar abi bunlar, ayrıca madem öyle ben gidiyim hastaneye rahat rahat.Borç çıkmış nasıl olsa ödeyeceğiz. Sigortam yok diye hasta olmuyodum ben :D
Printable View
Olmayan gelirin neyini tespit ediyorlar abi bunlar, ayrıca madem öyle ben gidiyim hastaneye rahat rahat.Borç çıkmış nasıl olsa ödeyeceğiz. Sigortam yok diye hasta olmuyodum ben :D
1336 da benim olmuş bu kanunu hazırlayanınında çıkaranında taaa :mad2::alright:
844tl borcum çıkmış aradım askere gittiğim süre içinde çıkmış bu borç askerlik süresi ile ilgili
akşama doğru gidip sildiricem
güncel çekiyorum ki borcunuz varsa büyümeden hallettirin
https://sgk.ziraatbank.com.tr/
teskereyle beraber gidilince hallediyorlar hemen benimde başıma geldi , ödemesi de sıkıntı ziraat bankasında hesabınız olması lazımmış , bankamatikden de oluyor dediler ama bakalım nasıl ödiyecez
siliyorlar aynen benim ilk geldiğimde 360 lira görünüyordu :)
252,93 lira :D
yarın sgkdan hallettireyim bari,daha yeni uzattık sgk şeyini belge ile ama adam bir şey demedi borç felan dıye.konu yararlı teşekkürler
Vatandaşa sağlık hizmeti değil mi? Durmak yok yola devam. Sen Türkiyesin büyük düşün falan filan...
Ulan madem SGK'sız adam çalıştırmak yasak, SGK'sı olmayan adam çalışmıyor demektir. Çalışmayan adam bu primi nasıl ödesin? SGK'sız adam çalıştırılabildiğini kabul ediyorsan u da senin düştüğün aciz durumu gösterir. Elde etmen gereken primi kaçacak yeri olmayan garibandan çıkartırsın...
Mahallenin iri yarı ezik veledi gibi güçlünün karşısında susar zayıfın tepesine binersin...
Bana da borç çıkarmışlar iki bin küsür lira. Ödersem namussuzum... İster hacizle gelsin ister cezaevine koysun... Beni memleketimden de sürecek değil ya...
Okuldan mezun olanlar için, geçici mezuniyet belgesi veya diploma ile, ikametinizin bulunduğu yerdeki sosyal güvenlik kurumuna başvurarak gss borcunuzu sildirebilirsiniz. Bir yerde okuduğum kadarıyla, 25 yaştan sonraki öğrencilikleri sevgili kurum kabul etmiyormuş, 25'e kadar olan borçlar siliniyormuş.
Şimdiki iş yerimden ayrılıyorum tekrar bu sağlık sigortasına kayıt mı yaptıracağım acaba yoksa muhasebeci hesabı kesince tekrar otomatikman GSS' ye mi düşüyorum?
İçimizde ki Ali Tezel'ler cevaplarsa sevinirim :)
Ali tezel kadar bilmiyorsak da şöyle açıklayayım, şuan 4/1-a kapsamında sigortalısınız sanırsam (işçi olduğunuzu varsayıyorum) işten ayrılma tarihiniz çalıştığınız şirket tarafından sgk'ya bildirilir ve bu tarihten sonra adresinize en yakın sgk'ya başvurarak gelir testi yaptırmanız gerekiyor. Bu aşamadan sonra gelirinize göre size prim çıkarılacaktır. Gelir testi, resmi ikametgah adresiniz anne ve babanız ile aynı ise bu kişilerin gelirine göre çıkarılacaktır. Sizin bir gelirinizin olup olmaması önemli değildir.
Şuan öğrenci olarak okuduğunuz için, öğrenci belgesi ile başvuracaksınız. Ben üniversiteden mezun olduğum için, üniversite diploması ile başvuru yaptım. Diploma ve geçici mezuniyet belgesinden 1 fotokopi alıp, hemen işleminizi yapıyorlar, borç anında siliniyor. Bugün, 2300 küsür lira olan borcumu bu şekilde sildirdim.
lise sonda ara vermeden direk üniversiteyi kazandım mezun oldum ve ara vermeden direk askere gideceğim , 384 lira borcum gözüküyor. hangi ara bu borcu bana itelediler :S bunu sildirmenin bi yolu varmı ? birde bu borç askerlik süresince katlanıcak mı ? :S
kısı kaydı cıkmadı dıyor bu ne oluyor ?
kişi kaydı bulunamadı dıyor:) normalmı?
1755 lira çıkıyor bende de bu nasıl saçmalıktır?
Gss değilde Gib den baktım şimdi trafik cezası ve vergi borcu çıktı 5.600 TL
ona nerden bakıyoruz ?
bide bu altdaki linkten para yatıran oldu mu , bende borç gözüküyor fakat bankamatikten falan yatıramıyorum , nasıl yatırcaz bunu
https://sgk.ziraatbank.com.tr/
Daha önce ben gelir testi yaptırdım ve sorun olmadıgını dusundum bu sefer de işleme geçmemiş sizin sayenizde baktım sımdı. Halen okuyorum ve bu kadar borç çıktı 2674,02 Öğrenci belgesini alip sgk da iptal ettirebiliyormuyuz.?
evet bir kaç kişinin daha başına gelmişti önceki sayfalara bakarsan ayrıntı alırsın , ama sıkıntı olmuyormuş siliyorlarmış ;)
ziraat bankası Atm'lerinde ödemeler kısmında GSS ödemelerine tıklayıp t.c kimlik no yazıp ne akdar borcunuz olduğunu görebilirsiniz ve gelir testi yaptırdıysanız her ay düzenli olarak atm'lerden yatırabilirsiniz borcunuz çok yüklü ise kısım kısım belli miktarlarıda yatırarak ödeme yapabiliyorsunuz..
Bende Kişi Bulunamadı diyor. İyi mi Kötü Mü?
Kisi kaydi bulunamadi diyor ! Ne yapmam gerekiyor ? Ssk yam gitmeliyiz?????
gişedende yatırılıyor vakıf ve ziraat bankası atmlerinden yatıyor ben yaptım başvurumu her ay 40 tl yatırıyorum kişi kaydı bulanamayanlar şuan sigorta falan varsa belki ondan gözükmüyordur bir araştırmak lazım her ay ödeyince sorun yok ama yüklü gelince adama koyuyor biriktirip senelik olarak gönderiliyor borç...
anladım saolasın çıkıcam bugun deniycem ;)
Bende sorgulattım borcum yok gözüküyor ama ssk lıyım ben 24 yaşıma kadar babamdan dolayı
ondan borç gözükmüyor olabilir mi acaba
Beyler Merhaba bana 1079,80 TL borç gözüküyor.
Neyin borcu bu şimdi tam olarak ?
Öğrenciydim geçen ağustosa kadar da not düşeyim.