evren tamam biliyoruz seni umarım techturkey seni keşfetmez :) buarada o magara işinide unut kimse gelmez sen git en iyisi national için foto çekmeye devam et ;)
Printable View
abi iki üç gün önce donanım haberde aynı konu açıldı üstüne bu oha dedim o adam video çekmişti bulunca atıcam buraya :D
Bizim evede girmişti kovaladık çıktı sandık ertesi akşam bi baktım yine uçuyor:D Elime süpürge aldım direk daldım bikaç manevradan sonra pat yerde sonra attık. Perdenin yukarıda ucuna yapışıyor aklınızda olsun özellikle perdeye bakın kesin ordadır. Süpürgeyle dalın havada uçarken yapıştırın yere ben yaptım bişe olmadı:D
yorumlara gülmekten yerlere yattım ya siz çok yaşayın :)
#114 post fenaydı :)
sabah sabah güldüm gerildim nasıl bir konuymuş arkadaş :D
hayır o birşey değil bizim sokakta görürdüm en Batman' e saygımdan selam verir geçerdimde şimdi bildiğin tırsıyorum :D
yaktın bizi "evrenunal"
Bu isi cozse cozse nihat hatipoğlu cozer
Editt yakalanmis gecmis olsun :D
Cam açık güvercinler uyandı hergünki olağan ses konuyu okudum camı kapadım sigara dumanından öküsürüyorum şuan bu konu olmadı :D
Çatıdan zemine kadar inen balkonlardan diklemesine geçen gider boruları vardır ya hani. işte o borularla duvar arasındaki boşluğa yuva yapmış şerrrefsizler. Zıçıp zıçıp duruyorlar balkona. Fare sandım ilk hafta küçük küçük mokları görünce. yuvalarını gördük Meğer yarasaymış demeye kalmadı hop salona daldı biri. Gecenin 2sinde tam 1 saat boyunca elimde havlu, O uçuyor pırr pırr ben savuruyorum havluyu. En son 1-2 tane denk getirdimde sersemledi düştü yere . Havluyu üstüne atıp yakalayıp attım balkondan. Döndü gene balkondaki yuvaya girdi. Alçı alıp kapatayım boşlukları diyorumda adamlar ev bark yapmış şimdi daha taksiti bitmemiştir evin açıkta kalmasınlar :D
Yarasa değilde Antep'te eve normal kuş girmişti şu boyunlarında renkli bi halka gibi birşey var,uyuyorum sabah 7 gibi oda ki açık camdan girdi salona geldi kanat sesine uyandım bi baktım karşımda bilgisayarın üstüne konmuş bana bakıyor. :D Kalktım ben kalkınca gitti mutfak dolabının üstüne kondu,camı açtım cam boydan cam bi tarafı açılıyor diğer tarafı açılmıyor dengesiz hayvan gitti camın açılmayan kısmına çarptı düştü yere. :D Dokundum biraz hareketlendi sonra evin içinde 2-3 tur daha uçup camdan uçup gitti.. :D
Otelde çalıştığım sürede sık yaşanan problemdi. ışıkları açık tutun hatta ne kadar ışık varsa hepsini açın. bir yere saklanacaktır hayvan. Araya taraya bulun kanatlarını açıp yapışmıştır bir yere öyle fare gibi sinip kalmaz. Havluyu atın üstüne tutup atın pencereden
ÖNEMLİ HUSUS : Yarasalar memeli hayvanlar olduklarından kuduz olma riski taşımaktadır. ısırılır ya da tırmalanırsanız mutlaka kuduz aşısı yaptırın.
evinde maşallahı var hani :)
Gübresi çok yararlıymış. Yarasalar uçarak beslenirlermiş ve yediklerinin sadece %15ini sindirir gerisi dışkıymış. kilosu 5dolarmış ham olarak. Ben balkonda biriktirmeye başladım ticaret yapıcam :D
Freelife abi yardin beni gece gece sesli sesli gülüyorum balkonda. :)
Ridvanin olayda on numaraymis :)
Abi hadi geçmiş olsun kurtuldunuz. Yanliz bilmedigimiz seyleride ogrenmis olduk yararli konu oldu :)
Eve geldik yine . Su an hersey normal gibi :)
camlara kapılara sineklik yaptır sen abi, daha değişik şeyler girmesin sonra :D
geçmiş olsun
Kinci yaratıklarmış duyduğuma göre, Arkadaşlarını toplayıp gelmesin sakın :)
Şaka bir yana Yarasa ekibi olması iyi birşey çünkü ciddi eziyet dışarı atmak hayvanları, refleksler müthiş. Boynuma yapışcak diyede tırsa tırsa kovaladım. Hep şu holivuud filmleri yüzünden önyargılı yaklaşıyoruz yarasalara, Baktığın vakit moku bile 5dolar gayette yararlıymış bitkilere :D
Bizim evdede sineklik yokken girmişti.Annemin çığlıkları üzerine koşmuştuk babamla antreye bi baktık dolaba yapışmış sinmiş.Çok şaşırmıştık bizde babam sonra pikeyi 2-3 kat yapıp üstüne atmıştı sonra tutup balkondan atmıştı dahada geri dönmedi :D süpürgeyle faraşla sopayla vurmayın hayvana atın üstüne kalın bişeyler tutup dışarı sallayın ucup gıdıyo zaten
o kadar büyük evim olsa hiç sorun etmezdim heralde yaşasın benle :D
öldürmek çözümmüdür bilmem ama odadan çıkartmak çok zor aşırı hızlı bı hayvan gece camlar acık yatarım bı anda gırdı ıcerı ilk bı tırstık sonra baktık cıkacagı yok yastıklar havada uctu nafıle ne yaptıysak ne vurabıldık ne cıkarabıldık en son buyuk bı çarşaf bulduk komple açtık alanı daralta daralta odadan cıkardık tabı bu soyledıklerım abartısız yarım saat 40 dk surmüştür :) sizin derdınız daha buyuk nerde oldugunu bılmemek cok buyuk bı sıkıntı Allah yardımcın olsun :o
Bi cama yapisan sincapimiz eksikti :D
http://i1214.photobucket.com/albums/...ps7a7f50b9.jpg
sen nerde yaşıyosun kardeş bi yarasa bir sincap yakında sansar tılki ayı kurt ne varsa sende biter gibi
bence bir an önce çıkarın onu oradan :D:D:D:D:D:D
http://galeri2.uludagsozluk.com/315/yarasa_365106_m.jpg
abi sen nerde yaşıyon ya yakınlarda hayvanat bahçesi filan mı var :D
yiğit sen cok yanlıs geldin be yiğidim :D
ahsuasdas :D benim bildiğim yarasalar gece uyuken kurbanlarının kanını emer... bunun niyeti başka :D
Gectigimiz aylarda 3 tane geyik vardi bahcede foto almistim bulabilirsem eklerim :D sincap bi ara bos bos baktiktan sonra kacti gitti ;)
Hahah sincap cok iyimis yaa :D
çok basit ışığı açmana gerek yok eğerki açarsan olduğu yerde kalır sadece ses sinyalleri iş görür kulakları vasitasıyla bulunan odanın bütün camlarını aç kapını kapat ışığı kapat ve evde sessizlliği koru dışarıdan gelecek olan seslere yönelip çıkacaktır ama ev çok sessiz olması lazım bulunduğun yer şuanda tropikal hava sıcaklıkları hakimse daha kolay olacaktır çünkü memeli hayvan olduğu için yemek yemesi gerekicek çok aç kalamaz dışarıdaki grassshoper yada cricket lerin sesleri tahrik edip onları yemesi için çıkacaktır.ama hemen istersen çıkmasını çift kat kaynak eldiveni al ve yakala sıkma sakın sonra direk dışarı
senin ilacın 4 element :) ateş su toprak tahta :))))
Baykus olsaydi doktorun bendim ama yarasa ile ilgilenmiyorum :D
Yarasalar hakkında bazı gerçekler
Vampir yarasalar bilinenin aksine insanlara saldırmazlar.
Meyve yiyen yarasalar, 450 kadar ticari maddeyi ve 80 kadar ilacı insanoğlunun hizmetine sunmaktadır.
Yağmur ormanları için yarasalar, yaşamsal önem taşır. Yarasalar, bu bölgedeki ağaçların polen ve tohumlarını taşıyarak yaklaşık yüzde 95'inin çoğalmasını sağlar.
Dünyadaki 1000'i aşkın yarasa türünden sadece 3'ü vampir yarasadır ve bunlar Latin Amerika'da yaşar.
Vampir yarasalar insanlara saldırmazlar. Kümes hayvanlarını tercih ederler.
Avrupa'nın ve Türkiye'nin en küçük yarasası olan cüce yarasa sadece 5 gram ağırlığındadır.
Dünya üzerinde yaklaşık 4500 memeli türü bulunmaktadır ve bunların 1000'den fazlasını yarasalar oluşturur.
Amerikan iç savaşında barut yapmak için kullanılan malzemelerden biri de yarasa dışkısıydı.
Yarasalar uçmasına rağmen kuş değil memelidir.
İnsanlar yarasaların kör olduğunu zanneder, ama 1000'i aşkın yarasa türünden kör olan bir tür bile yoktur, hatta büyük bir kısmı iyi görür.
Her şeyden önemlisi de o da can! öldürmeyin...
Yaklasik bir haftadir camim dibindeki agaca konup camdan iceri girmeye calisan agackakanimiz var video cektim eklemeye calisirim. Bugun bahcede geyikler.. Yarin ne olacak belli degil hahaha :D
http://i1214.photobucket.com/albums/...psa5f8d2f5.jpg
http://i1214.photobucket.com/albums/...ps9d009f29.jpg