Türkiye'de ki asıl katliam Sahibinden'de değil vatanımızın içerisindedir . /OMRASM01
Türkiye'de ki asıl katliam Sahibinden'de değil vatanımızın içerisindedir . /OMRASM01
97 model saxo vts duz boru egzoz filtre mevcut 100 tl ile sehir ici 250 km arada gazlayarak.
1990 civic ef 1,4 karbüratörlü İst-kastamonu abana ilçesi 622 km lpg ile 105 tl yakıt yaktım.Arabada biraz yağ yakma sorunu olduğu için sürekli 80-100 km/h arasında gittim.
sanirim mucize gerceklestirdim yada normal bir durum bana mucize gibi geldi. gece yolculugu e36 compact istanbul mehmetcikvakfindan ilk lpg dolumunu yaparak toplam 110 liralik lpg ile antalyaya giris yaptim. yolun %80i klimali hiz ise min.120 .
Donuste ise arabadaki 150 liralik benzini hic kullanmamistim onu kullandim ve kutahya cikisindaki shelle geldigimde benzin dipteydi.
Güncellemeleri yapayım yaz geldi;
İstanbul alemdağ'da fulledim depoyu- Ankara'ya doğru yola çıktım (eski d100-otobanı üzerinden ankara otobana bağlandım 25km sayılabilir hiç trafık yok-frene basmak sadece 2 sefer)
Ankara'ya girdim LPG aldım fulledim 2 tlden 52 TL yaptığım yol 410 KM hız maksimum 85 km/h Ankarada ki LPG istasyonuna girene kadar frene basmadım hiç bir viteste 2.2 devirin üzerine çıkmadım, gaza yarıdan fazla asla basmadım. 1 saat klima açtım en düşük devirde onun dışında cam açmadım toplam 5,5 saatte gittim sadece denemek için. hayvani derecede kasınca tüketim km başına 13 Kuruş.
Ankara'dan dönerken Bahçelide fulledim- İvedik ve beysukent tarafında trafığe kaldım, onun dışında otobanda hızım 100-90 arasında oldu frene çok nadir bastım 3-4 defa falan devire çok dikkat etmedim ama 3.5'u hiç geçmedim gebzede tekrar trafığe kaldım eve girmeden 25 km önce yaklaşık olarak 410 km civarlarında 2tlden 65 TL gaz aldım. normal kasma ile tüketim km başına 15,5 Kuruş.
İstanbul-Giresun yaptım ailemde vardı yanımda 1 kere 100'u geçtim sollama yaparken onun dışında hep 90-82 arasında gittim geldim, 2 mola-ordu-çorum ışıkları ve amasyada ki samsun dönüşü hariç frene basmadım.2,2 deviri geçmedim. Klima 11 saat yolculuğun 5 saatinde açık kaldı full depo yola çıktım, keşapa gelince tekrar fulledim 1 sefer 2,35'den fulledim diğerleri 2 tlden toplamda 160 tl gaz aldım 1100 km yaptım biraz ileri derecede kassamda yolların bozukluğu-yokuş tırmanma-klimadan dolayı tüketim km başına 15,5 Kuruş.
Bu tüketimleri anlatınca asla ama asla inanmayan dayımla bir iş için günü birlik ankaraya gitmemiz gerekiyordu dedim benim arabamla gidelim gösteririm sana tüketim değerlerini.
Giresun-Ankara-Giresun toplam 1300 km hız 110-120-100 arasında, frene bolca basıldı (20+) trafiğe hiç kalınmadı alınan toplam lpg genelde 2,25 ve 2,36 arasında ki fiyatlardan 230 TL hiç umursamadan ama yavaş sayılabilecek hızlarda tüketim km başına 17,5 Kuruş.
İnanmayacak olanlar olabilir,bende inanmıyordum bu değerlere sadece astra g almayı düşünen olur ise referans olması açısından yazıyorum.
Astra G-Zavoli LPG Sistemi(cidden sağlam montajlı,iyi işcilikle takılanı}
2011 Clio 3 1.5 dci 68 Hp 100 Tl ile 600 Km Şehir dışı tüketim
Daha kassam 700 km felan yapabilirdim sanırım.
91 model integra yenı motor yapıldı lpg sistemi revize edildi yazılımı pc baglantısı ile güncellenememişti fırsat bulamadım birden antalyaya tatile gidip geleyim dedım.
45 lt tank 3 defa 2.02-2.12 lpg fiyatları ile fulledim suan en faz 20 - 30 tl lik lpg kalmıştır. sürekli 90 - 110 km arasında kullandım
yaklaşık 0.16 yaktı. hayatımda ilk defa bukadar az yakan arabam oldu.
MSG GARAJ ANTALYA MUSTAFA GENÇ
2005 vtec es 37tl lik gaz ile (2,13krş) 195 km 17 jant var araçta ve klima açik.bakımı geldi bakımdan sonra bidaha deneyecem
ROLL TeaM....
[...MaPPed By CharE...]