Artik ben de sanayii girisinde ki Shell den aliyorum yakiti
Printable View
Artik ben de sanayii girisinde ki Shell den aliyorum yakiti
Bende tekrar Shell'e döndüm acilen shell kartımı bulmam lazım :)
19 ltlik boş damacanayı bagajda bulundurun derim varsa böyle sorunlar :)
Evimin yakınında Opet var hep ordan alırdım araba son zamanlar aptalca çalışmaya başladı marşı geç alıyo çalıştı mı da düşük devirde duruyo sonradan düzeliyo gaza basınca araba gaz yemiyodu yığılıyodu baktım olucak gibi değil benzin lambası yansın çubuk dibe kadar insin gider yakıt alırım dedim Shell`e gittim 97 oktan V-Power fulle dedim benim depom 60 lt 279 lira (57 lt) yakıt aldı marşa ilk bastım gır yaptığı gibi çalıştı çekişi vs bariz şekilde değişti. Opetlerde Türkiye geneli bi sıkıntı olabilir gazınıda hiç tavsiye etmem gaz filtresini bildiğiniz yağ içinde bırakıyo Allah muhafaza enjektörlere kaçtığını düşünün. Servisin bana dediği benzini Shell veya BP`den alın gazı da PO`dan alın.
Boşuna başlık açmamak için konuyu hortlatıyorum,
İstanbul çamlıca gişelerinden sonraki mehmetcik opetten sakın benzin almayın,
Üzerinden biraz zaman geçti ama zonguldak tarafına giderken 250tl benzin aldım,
Normal araç tarafı tadilattaydı, büyük araçların tarafından doldurdum, izmiti geçtikten sonra depo neredeyse boşaldı,
Daha sonra bp'den 150tl aldım hemen hemen 2 kat fazla yol gittim.
Mehmetçik ve opet olduğu için güvenim sonsuzdu ama etraftan duduğum şikayetler gerçek çıktı.
opetlerin benzini son zanmanlarda iyice bozdu almayin shelll kalite guzel
bende shell nitro dizel aldım baya bir. sonra 3.depomdur opete donmustum yakın diye, ama yakıt olması gerektiği gibi değildi demek kıllanmakta haklıymısım
Neolaak bu benzinlerin sonu biyere guvenip aliyiruz bi muddet sonra oda bozuluyor donemsel hepsindede sikinti var
Hem lpg yi hemde benzini shell den alıyorum problem yok. Lpg yi opetten aldım gecenlerde araç in rolanti sesi dahi yükseldi.
opetlerde yakıt kalitelerinin düşme sebebi rafineride benzin ve jet yakıtının karıştırılıyor olması.
33 tonluk bir tankere 5 ton benzin gerisini jet yakıtı doldurduğunda hepsi benzin oluyor.
Bunu yapmalarındaki amaçta jet yakıtının rafineri fiyatının ucuz olması.
Bildiğim kadarıyla 2 lira gibi bir rakama geliyor jet yakıtı.Bu olay opette son 2 aydır yapılıyor ve bu yüzdende herkes şikayet ediyor.
2 aydır opetten benzin almıyorum.Sırf vurgun yapıcaklar diye müşeri memnuniyetini hiçe sayıyolar.Bakalım ne kadar devam edicek bu durum...
yaklaşık 1 ay önce susurluk festiva outlet deki opetten benzin almıştım araç resmen takur tukur çalışmaya başladı enjektörlerde pislik varmış gibi ses geliyordu sonra üstüne bir depo total 97 aldım araçta ne ses kaldı ne de sıkıntı,opet son bir kaç aydır bozdu ki benzinlikleri temizlik açısından en sevdiklerim olmasına rağmen tercihimi değiştireceğim.
E peki okadar kolay mı bu iş? Denetleyeni vs yok mu?
BP ye gelin huzura erin
Antalya Saraçoğlu BP de katkılı 95 kalkmış kalkmadan önce son zamanlarda oradan alıyordum, shell e geri dönüş yaptım mecburen..
fio'ya shell'den 50TL'lik aldım motor sarsıntıdan kendini bırakacak sandım zor bela mazotu bitirip opet'den 50TL'lik aldım benzinli araç gibi çalışmaya başladı.
Performansını bilemem ama opet kalite olarak baya iyidir birkaç intifası olmayan istasyon yüzünden markaya b.k atmayın aynı şey başka markadada olabilir :)
önemli olan istasyon :)
ankara otoyolundan çıktıkdan sonra elmadağ'a bağlanan 2 gidiş 2 geliş yoldaki ilk opet'e bir bakın yolunuz düşerse çok düzenli çok prensipli çalışıyor WC'ler vs tertemiz duruyor :)
Bizim istasyon mevki olarak günde 8 9 ton satar istanbul içi genelde 15 20 ton civarı dolaşır dolayısı bizdeki benzin hem çalkalanması bitmiş hemde dinlenmiş benzindir motorinde aynı şekilde webastosu olan kamyoncular abi sizden yakıt aldık yandık sabaha kadar demekteler.
Ayrıca ozanın GTR'da bizim burda yakıt alır avans konusunda diğer istasyonlara göre çok daha iyi olduğunu söylemekte şimdi methanol bağladı dahada güzel oldu.
Son bir kaç aydır bir sorun olduğunu düşünüyorum, temizlik vesaire kimse rakip bile olamaz velhasıl kelam amaç belli, benzin almak! Aslında Opetin kendisine ait istasyonlardan aldığım yakıt konusunda hiç bir sıkıntı yaşamadım, ne zaman şahsa ait bir Opet bayisine girsem araç bir garip çalıştı.