bende yılda 3 araç diye biliyorum.
aynı soy adını taşıyanlarınki sayılmaz mantıksız bir olay çünkü.
yıl olayı benimde kafamı karıştırıyor bulunduğumuz yılmı sayılıyor yoksa 1. ile 3. araç alım satım süresimi![]()
2011-2012 ağustos ayları içerisinde toplamda 3 araba üzerime aldım 4 araba sattım.106 gti'ı üzerime alamamıştım halen arkadaşımın üzerinde duruyor.
Eğer alsaydım maliye tarafından takibe alınıp vergi verecekmişim.Öyle demişlerdi noterde.
Murat CANTÜRK
Trafik ve Kasko teklifleri için lütfen pm mail atınız.
Renpar Sigorta
info@renpar.net
Noterde aracı alırken size soruluyor kaça aldınız diye aracı , beyanda bulunduğunuz rakamdan fazlasını satarken söylerseniz otomatik olarak kar etmiş olarak görünürsünüz.. Bunlara dikkat edin arkadaşlar, satıştaki beyanlarınızı alımdaki beyanlara göre yapın.
Babana aratmakta nedir arkadaş ..
Bir de araç başı maliyeye 150 lira gibi bi para yatırınca 3 araçtan fazlası için ceza filan gibi bir sıkıntı olmuyormuş diye duydum. Sanayide bir kaportacı alıp satıyor o söyledi. Var mıdır hakkaten böyle bir şey?
yaw arabayı 18 e mi aldın satarken 20 ye mi satıyorsun 2000 tlnin %20 sini ödersin 400 tl. Sattığın adam ile anlaş aldığın fiyatı yazdır bitti gitti vergi falan ödemezsin.
IN BOOST WE TRUST
anlamaz bu kadar basit. Noterde Beyan ettiğin ile alakalı.
IN BOOST WE TRUST
mesela noterde 20binlik araba 12bin görünüyor kasko değeri, alım satımlarda yine aynı fiyattan satış yapıldığı takdirde 3ü geçsede sıkıntı olmazmı diyorsunuz?
hükümet ettiğin kardan para verle ilgileneceğine zararla da ilgilense ya, zararına satınca ek para ödeyecek mi, böğle adalet olmaz ama ma adalet zaten bu qiçlerin nesinde
Ben de onu merak ettim sattığımız araba aldığımız noter kağıdındaki ücretten aşağıda yani zararda görünüyorsa yine mi böyle ceza muhabbeti olacak acaba ?
imzasız..
Ben de biraz araştırdım tanıdık galerici arkadaşlara ve vergi dairesindeki arkadaşlara sordum dedikleri şöyle 3 arabayı geçtin 4. aldın sattın diyelim öyle hemen vergi cezası çıkmıyor. Eğer şüphelenirlerse ve şikayet olursa yani dikkat çekecek şekilde kısa zamanlarda alım satım olursa maliye araştırıyor(noterdeki alım-satım fiyatları piyasa değeri vs.) gerekirse müfettiş görevlendiriyor sonrasında bu işe kar amaçlı yaptığınız anlaşılırsa o zaman vergi alınıyor..
Arkadaşlar yaptığınız kar ile noterde satış yaptığınız rakam ile bu işlerin bir ilgisi yok, Vergi dairesi ile arayıp görüştüm direk , Eğer incelemeye girerseniz, Aracı alıp sattığınız tarih aralığı ve ne tür araç alıp sattığınız , kimden alıp kime sattığınız ki vergi dairesi aldığınız kişilere kadar arayıp soruyormuş. Bunu kanıtlayabilirlerse 3 - yada 4 araç diye bir sınırlama yokmuş 5 Araç Satıp ceza yemeyen' de var. 3 Araç satıp ceza ödeyen arkadaşımızda var. Kendisini vergi dairesinden arayıp çağırmışlar gittiğinde kanıtlayamadı. Ve bu işin cezası Fix : 45.000 TL
E ben simdi aldim bi araba kendime bi araba esime memnun kalmadik sattik yeni araba aldim yerine iki adet ve yine bi sebepten satildi ve toplamda 6alim 4satis yaptim. Ben bu araclardan hasbel kader 1000er lira kar ettim. Biri de beni sikayet etti ve incelemeye alindik. Hooop devlet havadan 45.000lira alacak benden yani. Vay anasini sayin seyirciler..
Peki boyle ceza falan yememek icin nasil vergi veriyo alim satim isi yapanlar? Arac basi beyan falan mi yapiyolar?
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)