Haklısın ogleden sonra yazayım
Printable View
Haklısın ogleden sonra yazayım
Bugün Marmara Eğitim ve Araştırma hastanesine gittim. Kesinlikle para almadılar. Yalnız bir kağıt imzaladım raporda yüzde 1 engel çıkmaz ise muayene ücretlerini ödersiniz. Doğru olan buydu, evrakları verdik bakalım önce muayene sonra heyet bekleyeceğiz.
Bürokrasi uzun sürüyor. Fizik tedavi yüzde 80 Romatoloji 48 verdi yaptığım hesaba göre 89,6 yapıyor bu heyette 90 görür mu yoksa bir bölüme daha gideceğim
Hangi bölümlerin bu konu hakkında rapor verdiğini görebileceğimiz bir yer var mı acaba ?
Tam teşeküllü devlet hastanesi veriyor engelli raporu alıcam yardımcı olurmusunuz diyorsunuz onlarda size ne gibi şikayetleriniz var diyor sizde şikayetlerinizi sıralıyorsunuz ona göre bölümlerin heyet doktorları var diyelim fizik alakalı rahatsızlığınız fizik 3 o gün heyet doktor oluyor o inceliyor sizi şikayetinize göre bölüme yönlendiriliyorsunuz ...
Arkadaşlar güncel durumda ailesinden birine rapor alabilen var mı? Bu mahkeme vasi durumları vs bir şey danışmak istiyorum. Zihinsel engel harici mahkemeden vasi kararı alınması şart mı?
Ben size şöyle bir örnek vereyim. Annanem %100 yüz raporlu. Kendisi 13 yıl önce ani bir beyin kanaması geçirdi,Çok şükür hayatta ama vücudunun sağ yani felçli yürüyemiyor,konuşamıyor.Onun adına araba almak istedim.ilk bayiye gidildi rapor kontrol edildi herhangi bir sıkıntı görülmedi.Araca kapora verildi buraya kadar hiç bir sorun yoktu.Teslimattan önce gidip yapmamız gereken işlemleri sorduğumuzda noterden 1 günlük dahi olsa işlemleri başlatabilmek için vekaletname istendi.Bunun içinde tekrar sağlık raporu istendi.(Araç alan kişiyi getirmeyi teklif etsek te kabul olmadı) .Ankara da bir kaç tane noterle görüştük Hasta konuşamadığı için bunun mümkün olmadığını vasi ataması olmadan bu işlemi gerçekleşemeyeceğini belirttiler.Bizde bu durumdan vazgeçtik.
Sizin konunuza dönecek olursak bence tanıdık noter veya başka noterlerle görüşmeyi deneyin. Verasetçiler arasında sorun yoksa en son vasilik için uğraşın derim.
böbrek nakli olan birine rapor çıkıyormu extra şeker (diyabetik) hastalığıda var
Kesinlikle satış danışmanının hatası var. Mantıken felçli biri imza atamaz zaten en başında size vasii kararı ve ek kararınız var mı diye sorması gerekirdi.
Genelde kalp hastaları , diyaliz hastaları vs gibi kişiler gidip imza atabildikleri için onlar vekalet verebilirler. Ama zihinsel,gözleri görmeyen, yaşı 18 den küçük vs gibi durumlarda vasii olması gerekmektedir.
bizde dedem icn engelli raporu almak istiyoruz kendisi 3 ay once kanser yuzunden agir bir hastalik gecirdi ve yatalak kaldi. Konusup elini kolunu oynatabiliyor sadece. hem aylik bakicinucreti hemde otv sen yararlanmak istiyoruz.
Bakalim ins kolay bir sekilde %90 ve uzeri alabiliriz
%90 almak çok zor, sol diz üstü ampute olan, 55+ yaşında olan, şekeri 800-200 arası gezen birine vermediler,
Ötv'den yararlanmak/faydalanmak isteyen çok fazla kişi olduğu için artık rapor konusunda çok daha katı davranıyorlar.
Gata'dan alınmıştı rapor geçen sene...
%90 üzeri raporla alınmış tertibatsız tescil tarihi 2016 model otomatik vitesli aracı herkes kullanabilirmi 3.derece kısıtlaması halen var mı
Verdiğim linkte detaylı bir şekilde yazıyor.Kısacası şu maddeler miş
*% 90 ve üzeri raporu olan kişi adına yurt içinden alınan aracı herkes kullanabilir. Bu konuda "3. derece yakınlar" vb. hiç bir kısıtlama kalmadı. Yurt dışından alınan araçlar için ise 3. derece yakın sınırı devam ediyor
* H sınıfı sürücü belgesi bulunup kendisi araç kullanan kişilerin özel donanıma sahip araçlarını kendileri ve bir de benzer sakatlığı bununan H sınıfı sürücü belgesine sahip kişiler kullanabiliyor. 3- Araçta özel donanım yoksa ve aynı zamanda otomatik vitesli ise, o aracı herkes kullanabiliyor. Bu konuda da hiç bir sınırlama kalmadı.
*Araçta özel donanım varsa ve/fakat bu özel donanım takılırken aracın orijinal/teknik donanımlarında hiçbir değişiklik yapılmamaışsa, yani özel donanım ilaveten takılmışsa, bu araç araç sahibinin eşi, üçüncü dereceye kadar kan ve sıhri hısımlarından bir sürücü veya noterce düzenlenmiş iş akdine bağlı olarak istihdam edilen bir sürücü tarafından da kullanılabilir.
Kaynak ==> Engelliler adına alınan aracı kimler kullanır?
Engelliler adına alınan aracı kimler kullanır?
araç seçimi hakkında yardım istiyorum mecbur 5 sene kullanılacak çünkü
golfle ve dsg ile 5 yıl geçermi acaba :)
focus %50ötvli
golfler %60 ötv
golf 1.6tdi comfortline dsg 86.000 tl
golf 1,6tdi highline dsg +cam tavan 96,800 tl
focus sedan 1.5tdci style powershift 81,500 tl
hepsi 2017 model yalnız
Direk Golf derim
Bunlar indirimli fiyatlar mı?
Hey maşallah...
Bende kendi tecrübemi paylaşayım belki birilerine yardımcı olur..
Kayın pederim 6-7 sene önce böbreğinin birini aldırmış ve kalp ameliyatı olmuştu.. Haberimiz olmadığı için devletin tanıdığı bu imkanı ancak şimdi kullanabildik.. Rapor için başvurduğunda doktor direk olarak 'sen bu raporu niye alıyorsun? ' diye sordu.. Kayın peder de araba alıcam dedi ve dr %100 ün üzerinde bi oranla kağıdı imzaladı verdi.. Yani rapordaki özür oranı biraz doktorla alakalı bilginiz olsun..
Geçen gün konusunu açtım engelli araç tavsiyesi diye silindi.. CR-V, Koleos, X-Trail, 3008 ve Grandland X alternatifleri arasından en pahalı ve tek 1.6 dizel otomatik 4x4 olan 208 bin lik liste fiyatlı 2017 model CR-V nin en üst paketi olan Executive Plus 127.400TL ye aldık.. Sağolsun konu silinene kadar bi arkadaş ta limit 200 bin ama üstünde ki araçlar için bayii ile konuşun yazmıştı.. İstanbul daki 7 honda bayiinden 3 ü o işe girmedi.. 208 lik aracı 199 gösteriyorlar faturayı yedek parça vs olarak düzenliyorlar bilginize..
Bugun sonucu aldik dedem icin %99 agir engelli raporu vermisler. Ve aylik 1000 tl civari bakim icin odenege basvurucaz.
Ayrica indirimli hali 50 55 bin civari olan ne tur bir arac alinabilir.
Sahibindende bakıyorum da, engelli araç satış kategorisi, yılbaşından önce -200 bin sınırı uygulanmadan- alınıp satılmak istenen fırsatçıların araçlarıyla dolmuş, saçma sapan fiyatlar. Hatta bazıları açıklamada özellikle belirtmiş yasa gereği artık bu aracı alamıyorsunuz filan diye...
Şöyle oranlamışlar dedem kanser olduğu için ve 50 yaş üzeri olunca otomatik %60 veriyorlar. Diğer vucud fonksiyonlarına göre de değerlendirmede bulunuyorlar.
Engelliler.gen.tr uygulaması ni indir cevap alabilirsin.ben bir ara yazismistim. Bizim de kismetse 15 inde sonuclanacak
Maalesef bizim olmadı. Ağır engelli yazmışlar ama 84 te bırakmışlar olacak is değil. Bu iş te bir formül varsa o formül 93 tu . İtiraz etsem ugrasmak ta istemiyorum.