eğerki askersen ve emir geldiyse birliğine mecbursun gitmeme ihtimalin yok bundan dolayı paşa paşa gidicen savaşa :)
Printable View
eğerki askersen ve emir geldiyse birliğine mecbursun gitmeme ihtimalin yok bundan dolayı paşa paşa gidicen savaşa :)
savaş denildiği an, bundan caymak, kaçmaya çalışmak yada yine bireysel kararınla oradan ayrılmayla ilgili vur emrine kadar cezası vardır. Askeriye için geçerli tabi.
bu ülkede ilk defa türk askeri savaşmak istemiyor. bu ülkede ilk defa savaş olursa askerden kaçarım diyenler bile çoğunlukta!
bu hükümet bunu nasıl göremiyor? türk askeri amerikayla kol kola savaşmak istemiyor. suriyeye mermi sıkmak istemiyor. ama hükümet halâ hazırız diyip duruyor.
yazıklar olsun sen neye hazırsın? senin askerin bile senin düşüncelerinin yanlış olduğunu söylüyor! öyle en tepeye kendi paşalarını yerleştirmekle savaş kazanılmaz! zaten kazanmak istediğinide sanmıyorum bu hükümetin.
savaşa gideceklere sesleniyorum. Namlunun içine biraz toz toprak atın , iğneyi çıkarıp biraz yamultun elinizdekiler aynen çöp. Ondan sonra dönün geri mevziye silahım arızalı diye. Silahsız savaşmaya zorlayamazlar sizi. Savaş zamanı mühimmatla alakalı ceza da alamazsınız. İlk başta dağa taşa sıkın bitti gitti. Yeni silah versinler. Aynen devam. Saklanın amk. Çıkarmayın kafanızı boşa mermi atın. Sebepsiz yere insan katili olmayın. Kendi meselesi için savaşan insanlara müdahele etmeyin. Bu bizim savaşımız değil. ****** çocukları çok istiyorlarsa en öne geçip kendileri savaşsınlar. Büzükleri yiyorsa.
"savaş benim değil batı verdi bu emri"
https://www.youtube.com/watch?featur...eTOH-YZ8#t=146
tamda bizim askerlik dönemine denk geldi iyimi.
Askerlerimiz ben dahil olmak uzere hicbirsey bilmiyoruz egitim almiyoruz ki bizim tugay cok egitimi olan bir yer silahlarimizin hepsi cop 3 el atesin 2 tanesini tutuklu sekilde atiyorsun ki bu silahlar atis silahi normal zamanda kullanilmiyor diger silahlari saymiuorum bile bu sekildemi savasicaz kaldiki bizim savasimiz bile degil bakalim gielim gorucez artik
Çok doluyum yazmıyorum. Haçlı seferine katılan ilk müslüman ülke olarak tarihe geçmek üzereyiz...
Rus savaş gemileri İstanbul boğazında
Cumhuriyet Portal
anladım anladım :) zaten o manada dediğini biliyorum bende paşa paşa götüreceklere dedim aslında.
apo piçi suriyedeyken, suriye onu saklarken savaş çıksa önce ben giderdim. türkiye cumhuriyeti o zaman savaş ilan edemedi, şimdi bu şerefsizler yüzünden gidicez ve hem kendi canımızı hemde başkalarının canını tehlikeye atıcaz. adam ap açık tr ye de saldırırım diyor. benim ailem sevdiklerim buraya atılacak bir bombada, canlı bombada, kimyasal bombada tehlikye girecekse o zaman iş değişir işte.
Benzin ne olacak asıl soru o aslında :)
Kardeşim iç hizmet kanunu die bişi var askeriyeye girdinmi anayasa devre dışı kalır iç hizmet kanunu devreye girer normal kanunlarda idam olmamasına karşın iç hizmet kanununda savaş durumunda kurşuna dizilme ne yazıkki vardır bunlardan birkaçı yanlış hatırlamıyosam emre itaatsizlik eğer asker önünde yapılmışsa cezası kurşuna dizilmektir diğeride yurtdışına firarın cezasıda vatandaşlıktan çıkarılma ve yakalanırsan yine idamdır
Atsınlar sağa sola füzelere şu ortadoğu iyice bi çalkalansın çok ölüm olacak ve bu daha başlangıç, ileride kurulacak ülkeler oturana kadar bu böyle gidecek.
dönen askerlere savaş tazminatı varmı ? valla meraktan soruyorum bende savaşa karşıyım.Ama emir gelirse napsın çavuş bilal ?