2-1 çakar yollarız geri bunları:)
Printable View
2-1 çakar yollarız geri bunları:)
Peki abi... Ben yanlış biliyormuşum o zaman.
Dediklerinde haklısın altyapı sıkıntımız var ciddi anlamda ama bu kucuk yerel kuluplerin yeterli maddi desteği alamadığı için tesisleşememesiyle alakalı
Çamurun içinde yaptığım antremanları ben biliyorum. Altyapıda başarı isteniyorsa buna kaynak yaratılmalı bunun içinde ligimizin marka değerini yükseltmemiz gerekli. Bu sayede tanınarak gerek reklam gelirleri gerekse yayın gelirlerini arttırabiliriz. Türk futbolunu satabilmemiz lazım. İspanya ligi kaç ülkede izleniyor bi ona bak. İzleniyor çünkü insanlar iyi futbol izlemek istiyo yıldız oyuncuları izlemek istiyor. Bütün buralardan yaratılan kaynak doğru kullanılırsa bizde çok iyi futbolcular yetiştirebiliriz. Yabancı kısıtlaması kendi ayağımıza kurşun sıkmak gibi birşey.
galatasaray inşallah geçen sene yaşattığı mutlulukları bu sene de yaratır,
alt yapı meselesi değil bizim ülkemizin olayı, bizim olayımız rant olayı. Her işte olduğu gibi özellikle bu futbol işinde çok büyük rant dönüyor. Sadece birilerinin adamları olanlar, göze girmekten çok kimin hısmı kimin akrabası o iş yapıyor.
Bu ülkede futbol en çok sevilen spor ve hayatında futbol topuna vurmamış erkek çocuk sayısı ülkede 1000 i bile bulmaz. Basketbol gibi tesis gerektiren bir spor bu ülkede bu kadar gelişmişken, futbolun gelişememesinin sebebi budur.
hep eski düzen futbolu bilmeyen futboldan anlamayan oyuncu yetiştirmekle ilgili eğitim almamış işin psikolojik faktörlerini çocuklara aşılayamayan bir altyapı sistemiyle bu iş yürümedi yürümez de.
Yabancı sınırı konusunda da kişisel fikrim yabancı sınırı çok saçma birşey, olmaması gereken bir olgu. Yabancı sınırının kalkmama sebebi anadolu klüplerinin oyuncu satışları haricinde herhangi bir geliri olmaması. Büyük takımların parasını, taraftar desteğini gücünü maalesef anadolu klüpleri bulamıyorlar.
Bir de Galatasarayın bu olayla ilgili savunacağı pek bir argüman yok keza bu karar geçen sene söylendi ve önümüzdeki sene 5+0+3 e döneceği söylenmekte. Saçma kural ama en azından olacağı önceden bildilirmiş ve nasıl bir yol izleneceği daha önceden planlanmalıydı.
Bi an küçük kulüpleri boşver,
onlar yokmuş gibi düşün...
FB, GS, BJK alt yapıdan yılda kaç oyuncu çıkartabiliyor... ?
Bu saydığım kulüplerin tesisleri gayet iyi durumda,
Ama iş sadece tesisle bitmiyor...
Tesis sadece işin bi ayağı...
Önemli olan hangi gencin, hangi bölgede yeteneğinin olduğunun anlaşılıp,
o bölge için yetiştirilmesidir...
Türkiye'de futbola başlayan her çocuk forvet olarak başlar... :) Hiç gördün mü mahalle maçında kaleci olmak isteyen... :D
Daha sonra belirli bir mevkii ye konur, orada da kendini geliştirebilirse ne ala geliştiremezse vasat bir oyuncu olur çıkar...
Bizim gençlerimize futbolu öğretmemiz lazım, futbol sadece yetenek oyunu değildir, önce bu algıdan kurtulmamız lazım...
Futbolda pozisyon bilgisi, oyun bilgisi, kademe anlayışı, takım oyunudur önemli olan... Tek başına kimse oynayamaz....
Alt yapıdan kastım tesisleşme değil, oyuncu yetiştirmek...
İspanya ligini bence bize örnek gösterme,
biz onların çok çok çok gerisindeyiz, hatta bana avrupa liglerini sırala desen,
1- premier lig
2- la liga
3- bundesliga
4- seri a
5- fransa
6- Süper lig
derim...
Bu liglerde özellikle ilk 3 e koyduklarımda,
her kulübün belli bir taraftarı var...
Bu kulüpler 100.000 kişilik bir şehrin takımı, ama her maç 40 bin kişiye oynuyor...
Örnek vermek gerekirse, Almeria villareal maç yapıyor, statda 45-50 bin kişi var...
Bide kayseri elazığ maçına bak, 1000-2000 kişi anca var... :)
Statlarımız çok kötü, gerçekten futbol stadyumu olan 4-5 stadımız var...
Yani demek istediğim şu,
Bu transfer döneminde Fenerbahçe Ronaldoyu,
Galatasaray Messi yi,
Beşiktaş Ronaldinho'yu da getirse,
biz yayın haklarımızı dışarı satamayız...
Adam oturup trabzon akhisar maçını mı izleyecek... :)
Hafta da 2 yada 3 maç için mi alacak yayın haklarını...
Ama senle aynı görüşte olduğum nokta da var,
o da şu ki, yabancı kısıtlamasıyla bir yere gelemeyiz,
Kısıtlama değilde aslında yapılması gereken kriter koymaktır,
belli bir kriterin altındaki yabancı futbolcuları yabancı statüsünde oynatıp sayıyı düşürmek gerekir... haa birde şu an ki konjektürde yabancı kısıtlaması gerekli o başka ama alt yapılar gerçekten alt yapı gibi çalışsa yabancı kontenjanı gereksiz birşey, kriter gerekli...
Ama bizim ülkemizde alt yapı diye birşey olmadığından,
biz futbolcularımızı 3 büyüklerde yetiştiriyoruz...
Bu takımlarda tecrübe kazandırıyoruz...
Zaman geçmiyo yahu.
yazılanların tamamını okudum hepside mantıklı ve gerçek yazılar bu olgun yazışma hoşuma gitti keşke futbol tartışmalarımız hep böyle seviyeli ve bilgili olsada konularımız kilitlenmese
futbolumuz malesef kötü durumda sebebide hepimizin bildiği üzere yöneticiler
Tff başkanı bulundugu konumu hak etmiyor Beşiktaşı ne durumlara getirdiğini hepimiz biliyoruz
Yabancı sınırlaması geçen seneden söylendi eyvallah mevcut kadrodaki oyuncular 3-4 senelik sözleşmeli oyuncular nasıl göndereceksinki ya fubolcuya parayı verip göndermek için ikna edeceksin yada adam kadroya girmeden tribünden para kazanmaya devam edecek
üstte yazılan sınırlama yani futbolcu fiyatı alt yapıdan oyuncu bulundurma işi mantıklı bencede
3 büyükler alt yapı olarak avrupa standartlarına getirilmeye mecbur tutulmalı iyi hocalar getirilmelidir
Muslera
Eboue
Chedjou
Dany
Riera
Selçuk
Melo
Engin
Sneijder
Burak
Drogba
FATİH TERİM
Kadro bu tek forvet drogbalı çıkılsa iyiydi engin dany sürpriz oldu bu arada u19 CL çok iyi bir org bence
GS u19 Real u19 Canlı
http://www.dailymotion.com/video/xne...?search_algo=2
Attık peşinden yedik :( 1-1
Bu sene UEFA'nın aldığı en güzel karar bu U19.
Kendi federasyonumuzun değer vermediği altyapıya adamlar Şampiyonlar Liginde değer veriyor. Ben inanıyorum ki çok yıldız adayı çıkacaktır.
fatih hocayı anlamak bazen imkansız
bu dediklerin tamamen doğru bende zamanında alt yapılarda oynadım
ilk izleyip alan zeytinburnu oldu sağ kanat oynuyordum direk ön libero oynatmaya çalıştılar
tutmadı tabi
sonra galatasaray izledi alt yapısına geçtim onlar tam mevkime geri almışken , menisküs ten dolayı bırakmak zorunda kaldım
Minik oyuncuların gerçekten ilk hangi klübe yazıldıklarının çok önemi var, ozamanki beynimle bile z.burnuna geçtiğimde anlamıştım önceki klüplerin yalandan para peşinde olduklarını
biraz önceki kadro amk mununun gazetesinin miş şimdide trt 1
Trt habere göre muhtemel 11:
Muslera
Eboue-Semih-Chedjou-Riera
Engin-Melo-Selçuk-Amrabat
Sneijder
Drogba
? kafam karıştı ya
4-5-1 çok iş yapar