en büyük mafyanın diğerlerini bitirme çabası başka bir şey değil..
Printable View
en büyük mafyanın diğerlerini bitirme çabası başka bir şey değil..
her gün 50 alıyorum bendemi kaçakçıyım la :D
ulan bu adamin depo fullemeye hala parasi yetiyorsa kesin bir sekilde daha fazla vergi almamiz gerek diye takip edecekler bence.
Ben hep 50 liralık alıyorum beni etkilemez lafının işe yarayacağını hiç düşünmezdim.
Birden fazla alım derken ne demek istemiş anlayan beri gelsin. Ben şimdi buradan Ankara'ya gidip, geri geleceğim, ertesi günde yakıt alamayacakmıyım, ya da aynı gün depo yarıma düşünce yolda kalmayayım diye depoyu fulleyemeyecekmiyim. Yeri geliyor birgünde 900-1000km yol yapıp eve dönüyorum, nereye gittiğimi kaç km yol yaptığımı nereden bilecekler, onunda mı hesabını vereceğim, sana ne be, iyice uçtular.
Hey güzel Allah'ım ya, yarattın bari takip et, bu nedir arkadaş ya, valla ağır sıkıldım bu zihniyetten, yeter artık ya...
Bizleri takip edecek kadar kafa varmı bunlarda yaw?
İyi bari, her yakıt alımı öncesi km sayacının fotoğrafınıda çekeyim hatta videoyada çekeyim, yarın öbürgün sen kaçakçısın derlerse fotoğrafları ve videoları kulaklarına sokarım.
Ulan ne biçim ülkedeyiz ya, suçluyu yakalamazlar, suçsuza çamur atarlar, adamda kılı kırk yarar kendini aklamak için uğraşır durur.
Hangi zihni sinirin fikirleri bunlar acaba ya...
amaçları ne tam olarak? Mantıklı bir açıklaması bile yok.
benzin fiyatını indirsin hiç bir kaçakçılık olmaz, bir zaman petrol varil fiyatı 160 dolar oldu diye bezinin fiyatını 3.20 tl yaptılar son petrol 90 dolara düştü benzin ayni yerinde kaldı.
şimdi ise petrol 115 dolar benzin fiyatı uzaya yükseliyor.
buda hayaldi gerçek oldu.
Bende atıyorum 50 TL benzin aldım diyelim yeri geliyor 2 ay arabaya binmiyorum o zaman bana ne diyecek Maliye 50 TL benzin ile 2 ay nası gezdin sen kaçak benzin mi buldun onumu kullanıyorsun diyecek anlamadım.
Sevgili bakanımız çok çalışıyor sağolsun çok ince düşündüğü belli :)
Pompacıların yaptığı bir sahtekarlık var. Normalde vermesi gereken fişi sizin değil anlaştığı şirketin aracın plakasına yazıp şirkete satıyorlar. Onlarda bunu gider olarak gösterip KDV indiriminden faydalanıyorlar. Veya şahıs araçlarına aldıkları yakıtı şirkete gösterip yine aynı şekilde KDV'sini geri alıyorlar. Bir otomobil hergün depo dolduruyorsa ortada böyle bir sahtekarlık var mı yok mu onu inceleyecekler. Kağıt üstünde güzel bir uygulama. Eğer düzgün uygulanabilirse tabi ki. Uzun vadede vergi kaçakçılığının önüne geçecek ve tabi bu da bize bir şekilde yansıyacak.
Ama şunu da sormadan edemiyor insan; her kuşu öptük de bir leylek mi kaldı? Kaçak akaryakıtı engelleyeme, büyük şirketelere dokunma, inşaat şirketlerine elleşme gel benim aldığım benzine kafayı tak. Dostlar alışverişte görsün işte...
Yakında sayacı bize takıcaklar... ne kadar işiyoruz ona bakıcaklar eksik fazla varmı diye...
bu arada aslandan beklenmeyen bi msj olms :)
Yapılan soygun yetmemiş :) Dün fulledim mazot maşallah 4.60larda olmuş.
http://img854.imageshack.us/img854/1393/pxeo.jpg
Allah akıl fikir versin saçma sapan işler
Allah akıl fikir versin bireysel degil bu sistem kurum ve sirketler için.
analarına küfür edenleri anlamak için bir buton koysunlar pompalara zevk için bütün gün basarım , böylece ne kadar küfür yediklerinide anlamış olurlar
okuduğunu anlayabilen biri olması sevindirici , konuyu okumadan önce yorumları okudum bu yazıdan neler çıkartılmış hayrete düştüm oysaki Türkçe yazıyor.
Uygulama kesinlikle istasyonların yaptığı sahtekarlıkla alakalı, yoksa bizim günde kaç litre benzin aldığımızla ilgilendiklerini sanmıyorum, öyle olsa en fazla pazarlama araştırması olurdu başka bir şeye yaramaz, zaten çok merak eden gönderir maliyesini benim muhasebemden alır kayıtları sistem yapmalarına gerek yok.
Yine saçma sapan akıl almaz işlerden biri. Bi kerede vatandaşa yıkmayın yahu zararı...