Hahah SAP istedin adamdan resmen :D ama mantıklı..
Printable View
Merhabalar. :)
Öncelikle yapacağınız program veya site için şimdiden başarılarınızın devamını gelmesini ümit ediyorum.
Biraz garip veya değişik gelebilir size ama aklıma şöyle bir program geldi,
Yararlı olacağını düşündüm.0-13 yaş arası çocuklara göre düzenli bir şekilde aşı programı yapılırsa iyi yönde gider kanısındayım. Konuyu biraz açabilirsek, Örneğin; çocuğun doğum tarihi, ayı ve yılını girdikten sonra kaç yaşında hangi ayda ve hangi günde aşısı yapılacak? Diye bir bilgilendirme veri tabanı oluşturarak kullanıcıları bu konuda bilgilendirebilirsiniz. Ayrıca ios veya android tabanlı desteklerseniz, cep telefonu üzerinden de bu programı çalıştırıp kulanabilirsiniz.
Bunun yanı sıra cep telefonları öperatörlerinden anlaşıp her ay'ın belirli aralık günlerinde mesaj gelerek uyarıda bulunulabilir.
Aşısı olacak çocuğun anne veya babasına bu bilgilendirme mesajı gelirse ona göre düzenli bir şekilde aşısı yapılır.
evet ve genelde her kurum herhangi birisini seçip işine göre adapte ediyor modül ekletiyor modül çıkartıyor yani biraz custom'a dönüyor bu yüzden 1-10 veya 100 tane olması bişey ifade etmiyor sonuçda herkes işi için en iyisini istiyor bence yapılsa satabilir veya ufak tefek düzenlemeler ile piyasadakilerin önüne bile geçebilir :)
önce bir başlasın proje'ye sonra geliştirmek için birilerini bulur zaten :) ERP yazan kişiler herzaman yaptım bitti gibi düşünmez başlanır yapılır sonra birisine satıldıkdan sonra geliştirmeye başlanır :)
Temel olarak üretim nakliye satış müşteri kayıtları vs oldukdan sonra vergi sistemi banka bağlantıları sanal poslar vs yavaş yavaş gerisi gelir :)
ne ERP programları biliyorum yıllardır tek bir müşterisi yok ama geliştiriliyor :)
onun için 24 saat bağlantıda olan teknik destek ekipleri var yazılım şirketlerinin biliyorsundur.. hani yazılımı yapdım sattım kurtuldum tarzında bir şey olmaz kamusal ve özel sektörde ve tabi yazılımı yapıcak kişilierinde şahısdan çıkıp kurumlaşması gerekir.. buda şirket adres vergi lehvası v.b bir sürü sıkıntı.. :)
2007 yılında benimde otomobil teknik verileri üzerine bir yazılım geliştirmiştim. tamamen ücretsiz veri sağlamak için. senin o verilerle aklındaki nedir?
Her program online destek ister.. Programı kendi yazmamış biri hiç bir şekilde müdahil hakim olamaz o programa bahsettiğimiz erp tipi programlar..
yazılım şirketlerinde çalışan onlarca yazılımcı varken ve zaten yazılım şirketlerinin kurucularının çoğu kendileri bilhassa yazılımcıyken senin programını kendisi derlemesi yazması varken niye birde sana bir ton para verip yazılımı satın alsınki senden.. ayrıca kaynak kod sendeyken ilerde o yada bu şekilde sisteme müdahil olmıycağın bilgi çalmıycağın yada sistemi kırmıycağın ne ***** onuda geçdim aynı programı başkasına ufak düzenleme değişikliklerle satmıycağın ne *****..
sen derken seni kast etmiyorum tabiki :)
Yazdığın proje neydi? Neden sıkıldın?
Adult ölmez insan oğlunun en büyük zaafı :) millet adult devri bitti artık dedi adamlar yakın tarihde cam4 diye site yapdı herhalde site sahibi milyon dolarları vurmuşdur.. Adult biçim değiştirir bitmez.. Adultun bitmesi için erkek soyunun dünyaan kuruması lazım :D